ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ζήτησα ενημέρωση για τις ανακρίσεις»

Δρίτσας: Η ανευθυνότητα και η γελοιότητα ξεπέρασε κάθε όριο

«Η ανευθυνότητα η γελοιότητα η εκμετάλλευση τόσο τραγικών γεγονότων έχει ξεπεράσει κάθε όριο» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας κληθείς να σχολιάσει τις φημολογίες που συνέδεαν κυβερνητικά στελέχη με την τραγωδία της Αίγινας αλλά και τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για εξωθεσμική παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης.

«Ανακαλύπτουν 48 ώρες μετά ανύπαρκτα πράγματα για να παρέμβουν σε ένα ζήτημα που δεν χωράει τέτοιες παρεμβάσεις. Η κυβέρνηση σεβάστηκε απόλυτα όλους τους κανόνες. Και σεβάστηκε πάνω από όλα τον πόνο των ανθρώπων. Δεν έχει καμιά βασιμότητα οτιδήποτε απ΄ότι έχει λεχθεί. Πρόκειται για κατασκευασμένες ειδήσεις από γνωστά ή άγνωστα κέντρα με απίθανους ισχυρισμούς, κυριολεκτικά απίθανους, απολύτως ανυπόστατους», ανέφερε ο ίδιος.

Ο Κ. Δρίτσας τονίζει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «από την πρώτη στιγμή που έφτασα στην Αίγινα και είχα υποχρέωση να μεταβώ ως αρμόδιος υπουργός και για να εκφράσουμε την παρουσία της κυβέρνησης με τον πιο επίσημο τρόπο λόγω της σοβαρότητας του ζητήματος, ασχολήθηκα κυρίως με το ζήτημα του συντονισμού των δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος και κυρίως να συνεισφέρω όσο μπορούσα περισσότερο από το δικό μου διακριτό ρόλο στην αρωγή στους ανθρώπους που είχαν ανάγκη ,στη διακομιδή των σορών, στην μεταφορά των τραυματιών, στην κάλυψη όλων εκείνων των αναγκών μαζί με τους συναρμόδιους υπουργούς για τα θύματα της θλιβερής τραγωδίας.

Ζήτησα από τον λιμενάρχη και τον υποναύαρχο-διευθυντή της λιμενικής περιφέρειας Αττικής που είχε φτάσει στην Αίγινα, να με ενημερώσουν για την εξέλιξη των ανακρίσεων, δηλαδή ότι έχει τεθεί στην διάθεση των αρχών ο κυβερνήτης του σκάφους, ότι έχει αρχίσει η διαδικασία λήψης καταθέσεων. Η μόνη μου "παρέμβαση", αν είναι δυνατόν να θεωρηθεί παρέμβαση, ήταν να μη μείνει καμιά πτυχή αυτής της υπόθεσης ανεξερεύνητη. Πολύ περισσότερο που είχαν αρχίσει να τίθενται από μεριά δημοσιογράφων διάφορα ερωτήματα και διάφορες φήμες να κυκλοφορούν ότι άλλος ήταν ο κυβερνήτης του σκάφους».

Οι δικές μου "παρεμβάσεις" ήταν ακριβώς μόνο αυτές, ανέφερε ο κ. Δρίτσας και ανέφερε ότι «Ζήτησα από τον κ. λιμενάρχη που προΐσταντο των ανακρίσεων και από τον υποναύαρχο να μην μείνει καμία πτυχή ανεξερεύνητη ,να τεθούν τα ερωτήματα και να αναζητηθούν οι πραγματικές απαντήσεις. Και αυτό έγινε με σχολαστικό τρόπο όλη τη νύχτα και τιμά το λιμενικό σώμα ο τρόπος με τον οποίο ενήργησαν όλη νύχτα και όλες τις επόμενες ώρες».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Κύριε Δρίτσα , Γίνεσθε φαιδρός !
    οι δηλώσεις σας στα ΔΠΕ και ΜΠΕ ειναι κομμένες και ραμένεα στα μέτρα που διαλέξατε .
    Σε Δημοκρατικές χώρες βγαίνουν οι πολιτικοί και απαντούν σε ερωτήσεις όλων των είδωλα από δημοσιογράφους και μάλιστα live.
    Πόσο γελοία μπορεί Δηλ. να ειναι η δική μου περιέργεια να μάθω γιατι πήρε κοντά 4 εικοσιτετράωρα να μάθουμε τα ονόματα των τεσσάρων επιβατών του «ταχύπλοου εκτελεστικού πλοιαρίου ;
    ΓΙατι οι ανακριτικές , πι αςτυνομικές και λιμενικές αλλά και οι Δικαςτικές Αρχές δεν μας έδειχναν τα ονόματα των τεσάρων επιβαινόντων στην πλωτή καρμανιόλα;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.