ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τους υποδέχτηκε πλήθος κόσμου

Έφτασαν στην Αθήνα οι Ολυμπιονίκες στην Ιστιοπλοΐα Μάντης και Καγιαλής

Με ένα πλατύ χαμόγελο προσγειώθηκαν στην Αθήνα  οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής Ολυμπιονίκες στα σκαφη 470 της ιστιοπλοΐας. Μετά από μια μεγάλη περίοδο κόπων και σκληρής προετοιμασίας επέστρεψαν με μια υψηλότατη διάκριση στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση.

Με ελληνικές σημαίες και επευφημίες ο κόσμος υποδέχθηκε τους δύο αθλητές που φορούσαν τον κότινο.

«Δεν έχουμε συνηθίσει, εμείς οι ιστιοπλοίοι σε τέτοιες υποδοχές. Όλα πήγαν καλά,  το σχεδιάσαμε και το επιτύχαμε» ανέφεραν ενδεικτικά και σημείωσαν ότι ήταν μια επίπονη διαδικασία,  «ένας αγώνας πολλών ημερών που κρίθηκε στην τελευταία κούρσα».

Ευχαρίστησαν τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο και υπογράμμισαν ότι αισθάνονται τιμή που φορούν τα ελληνικά εθνικά χρώματα.

Το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε στη 10η θέση της ιστιοδρομίας μετά από πολύ μεγάλη «μάχη» με τους Αυστραλούς Μπέλτσερ και Ράιαν.  Μάλιστα λίγα μέτρα πριν την ευθεία του τερματισμού κι ενώ οι Μάντης- Καγιαλής προηγούνταν,  αντιμετώπισαν πρόβλημα με το πανί τους, κάτι που τους κόστισε σημαντικό χρόνο με συνέπεια οι Αυστραλοί να προσπεράσουν και να πάρουν αυτοί το ασημένιο μετάλλιο.

Πιο πριν στα μέσα της κούρσας είχαν αντιμετωπίσει πρόβλημα οι Αυστραλοί, καθώς ο Ράιαν έπεσε μέσα στο νερό. Το χρυσό μετάλλιο  κατέκτησε το πλήρωμα από την Κροατία.

Είναι το όγδοο μετάλλιο στην ιστορία της ελληνικής ιστιοπλοΐας σε Ολυμπιακούς Αγώνες και το δεύτερο στα 470 μετά το χρυσό που είχαν κατακτήσει οι Σοφία Μπεκατώρου και Αιμιλία Τσουλφά στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.