ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη

Εγκαινιάσθηκε έκθεση με έργα κρατουμένων των φυλακών Αλικαρνασσού

Εγκαινιάσθηκε στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, έκθεση με τις δημιουργίες των εγκλείστων της κλειστής Φυλακής της Νέας Αλικαρνασσού. Η έκθεση με τα έργα των κρατουμένων, που θα διαρκέσει μέχρι και τις 22 Αυγούστου, συμπεριλαμβάνει δημιουργίες από πηλό και ξύλο, ψηφιδωτά, σαπούνια κ.α.
ÖÕËÁÊÅÓ ÁËÉÊÁÑÍÁÓÓÏÕ ÅÎÅÃÅÑÓÇ ÇÑÁÊËÅÉÏ

Η τελετή του αγιασμού τελέσθηκε από τον αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο και παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευριπίδης Κουκιαδάκης, οι αντιδήμαρχοι, Γιάννης Ρασούλης, και Πέτρος Ινιωτάκης, ο διευθυντής των κλειστών φυλακών της Νέας Αλικαρνασσού, Κώστας Μαυραντωνάκης, καθώς και σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης, μίλησε για μια σημαντική προσπάθεια των κρατουμένων στη φυλακή Αλικαρνασσού, που χρειάζεται την υποστήριξη όλων μας. «Μια αγορά από τον καθένα μας από τις δημιουργίες των κρατουμένων στην έκθεση, δίνει δυνατότητα να αντιμετωπίσουν προβλήματα, κάποιες από τις πρώτες ανάγκες που έχουν στη φυλακή. Χρειάζεται ενεργοποίηση όλων μας, τη βοήθεια, μια συμβολική αγορά από τον καθένα μας» τόνισε ο κ. Αρναουτάκης.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ηρακλείου, σημείωσε: «Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση των ανθρώπων που περνάνε μια προσωπική περιπέτεια, που αναδεικνύει τις δεξιότητές τους και συγχρόνως δείχνει πόσο παραγωγικά μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς το χρόνο του».

Ακόμη, ο δήμαρχος επεσήμανε ότι στηρίζουμε τις προσπάθειες τους, θα είμαστε κοντά τους και σε κάθε άλλη παρόμοια προσπάθεια που θα κάνουν στο μέλλον. «Εμείς δεν θα πάψουμε ποτέ να αγωνιζόμαστε, μαζί με τον Δικηγορικό Σύλλογο και το υπουργείο Δικαιοσύνης, για τη βελτίωση των συνθηκών που ζουν αυτοί οι άνθρωποι» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.