ΚΟΣΜΟΣ

Πογκρόμ μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα

Εκκαθαρίσεις και στο κόμμα του κάνει ο Ερντογάν

Εκκαθαρίσεις στις τάξεις του ξεκινά το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) για να εκδιώξει τους υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν, σύμφωνα με εσωτερική εγκύκλιο που δημοσιεύθηκε στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
erntogan

Το AKP του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επεκτείνει στα ίδια του τα μέλη το πογκρόμ που ξεκίνησε μετά την αποτυχημένη απόπειρα του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου και που μέχρι στιγμής είχε ως αποτέλεσμα 60.000 απολύσεις, συλλήψεις και φυλακίσεις στους κόλπους του στρατού, της δικαιοσύνης, των μέσων ενημέρωσης και της εκπαίδευσης.

Η εγκύκλιος φέρει την υπογραφή του δεύτερου στην ιεραρχία του κόμματος, του Χαγιάτι Γιαζιτζί, και εντέλλεται την «επείγουσα εκκαθάριση του οργανωτικού του κόμματος, ώστε να εκδιωχθούν όσοι συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση Φετουλάχ», FETO.

Το πογκρόμ έχει προκαλέσει έντονες διαμαρτυρίες στο εξωτερικό της Τουρκίας και, σύμφωνα με τον Ερντογάν, δεν έχει ακόμη αγγίξει «παρά την κορυφή του παγόβουνου».

Την Παρασκευή 12 από τους 14 δημοσιογράφους της εφημερίδας Zaman που βρίσκονταν υπό κράτησιν ετέθησαν υπό καθεστώς προφυλάκισης.

Ο Μουμταζέρ Τουρκόνε, πρώην αρθρογράφος της εφημερίδας, περιλαμβάνεται στην ομάδα αυτή των δημοσιογράφων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.