ΚΟΣΜΟΣ

Αθωώθηκε από τις κατηγορίες

Έκλεισε η έρευνα για τον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας

Έπειτα από μήνες ερευνών, η Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Βραζιλίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο πρώην πρόεδρος Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα δεν είναι ο ιδιοκτήτης ενός πολυτελούς διαμερίσματος στην Γκουαρούχα, στην πολιτεία του Σάο Πάολο.

Οι βραζιλιάνικες αρχές ερεύνησαν την κατηγορία ότι οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων σ' αυτό το συγκεκριμένο κτίριο χρησιμοποιούνταν ως αχυράνθρωποι για να κρυφτούν περιουσιακά στοιχεία και ο πρώην πρόεδρος Λούλα ήταν ύποπτος ότι συμμετείχε στην επιχείρηση. Η υπεράσπιση του Λούλα εξήγησε πως ο πρώην πρόεδρος σκεπτόταν να αγοράσει το διαμέρισμα, όμως υπαναχώρησε αργότερα από τη συμφωνία.

Σε βάρος του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, του Νέλτσι Ουάρκεν, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ξέπλυμα χρημάτων, απάτη και αντιποίηση ταυτότητας. Ούτε ο Λούλα ούτε κάποιος από τους συγγενείς του κατηγορούνται στην υπόθεση αυτή.

Ο Λούλα κατηγορείται επίσης ότι είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης ενός ράντσου στην πολιτεία του Σάο Πάολο. Ο πρώην πρόεδρος υποστηρίζει πως απλώς επισκέπτεται τακτικά την ιδιοκτησία ενός παλιού φίλου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.