ΥΓΕΙΑ

Έρευνα του γαλλικού εθνικού ινστιτούτου

Ελαιόλαδο και εγκεφαλικό: Πόσο μειώνεται ο κίνδυνος

Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν συστηματικά το ελαιόλαδο στη διατροφή τους έχουν σημαντικά λιγότερες πιθανότητες να πάθουν εγκεφαλικό σε σχέση με εκείνους που δεν το καταναλώνουν.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε γαλλική έρευνα που διήρκεσε 5 χρόνια, στο πλαίσιο της οποίας παρακολουθήθηκαν 7.625 Γάλλοι άνω των 65 ετών όσον αφορά τις διατροφικές τους συνήθειες.

Στο πλαίσιο της πενταετούς έρευνας, διαπιστώθηκε ότι σε όσους κατανάλωναν συστηματικά ελαιόλαδο ο ετήσιος ρυθμός εκδήλωσης των εγκεφαλικών ήταν 0,3%. Ο αντίστοιχος ρυθμός ήταν 0,5% σε όσους δεν χρησιμοποιούσαν ελαιόλαδο και 0,4% σε εκείνους που έκαναν μέτρια κατανάλωση ελαιόλαδου.

Οι αριθμοί αυτοί μεταφράζονται σε 41% χαμηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού.

Η έρευνα διεξήχθη από το Εθνικό Ινστιτούτο Ερευνών της Γαλλίας (INSERM) και αποκάλυψε ότι τα οφέλη της κατανάλωσης ελαιολάδου, τα οποία ήταν ήδη τεκμηριωμένα όσον αφορά την προστασία της καρδιάς από τα εμφράγματα, επεκτείνονται και στην προστασία από τα εγκεφαλικά.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι όσοι χρησιμοποιούν ελαιόλαδο στη διατροφή τους συνήθως προσέχουν γενικότερα τι τρώνε και αθλούνται περισσότερο σε σύγκριση με εκείνους που καταναλώνουν άλλα έλαια (κορεσμένα και τρανς λιπαρά).

Πηγή: onmed.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.