ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόβλημα για το κόμμα η «ταύτιση» με την «παλιά διαπλοκή» και το τίμημα των αδειών

Έμπλεξαν τις... συχνότητές τους στη Ν.Δ.

Με την αγωνία του συνολικού ποσού που θα προκύψει από τη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες μοιάζει να ζει η Νέα Δημοκρατία.

Κι αυτό διότι εάν επιβεβαιωθούν εκτιμήσεις που θέλουν το συνολικό τίμημα να προσεγγίζει ένα τριψήφιο αριθμό εκατομμυρίων, τότε προφανώς ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα έχει ένα επιπλέον επιχείρημα στην πορεία του προς τη ΔΕΘ.

Σε μία συγκυρία που η κυβέρνηση επιβάλλει σκληρή φορολογία στους πολίτες, η «μάχη με τη διαπλοκή» συνιστά το κυρίαρχο αφήγημα του Αλέξη Τσίπρα. Και το ενδεχόμενο, εφόσον οι εκτιμήσεις επιβεβαιωθούν, να επιχειρηματολογήσει ότι η κυβέρνησή του εισέπραξε όσα δεν είχε εισπράξει ποτέ το ελληνικό δημόσιο
από τους «νταβατζήδες», προβληματίζει τη Ν.Δ.

Iσχυρό προβληματισμό προκαλεί εξάλλου και η αποδοχή των κυβερνητικών πρωτοβουλιών, παρά τη σύγκρουση με το Σύνταγμα αλλά και τις συνθήκες reality, από την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Μετά τη χθεσινή... γκάφα όταν και η Ν.Δ. εμφανίστηκε να προεξοφλεί ότι θα δώσει και νέες άδειες, δίνοντας την ευκαιρία στην κυβέρνηση να την καταγγείλει ότι συντάσσεται με το «τζάμπα» και υποσκάπτει την οικονομική επιτυχία της δημοπρασίας, στην οδό Πειραιώς επανέρχονται στην θεσμική γραμμή της ανάγκης τήρησης του Συντάγματος, που ρητώς προβλέπει εμπλοκή του ΕΣΡ και διασφάλιση της πολυφωνίας.

Ενδεικτικά είναι όσα ανέφερε νωρίτερα, (Real) η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, σημειώνοντας πως «η διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών δεν είναι αντιπαράθεση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης αλλά αντιπαράθεση της κυβέρνησης με το Σύνταγμα» και προσθέτοντας ότι και στη Ν.Δ «συμφωνούμε στην ανάγκη ρύθμισης του τηλεοπτικού τοπίου, όχι όμως με όρους μετατροπής του κ. Παππά σε ολιγάρχη ενημέρωσης».

Στη Ν.Δ. αναμένουν την οριστική απάντηση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της αντισυνταγματικότητας, εκτιμούν ότι πολύ δύσκολα το ανώτατο δικαστήριο θα ανεχθεί τους χειρισμούς του κ. Νίκου Παππά, και θεωρούν ότι την επομένη της απόφασης το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο θα καταστεί εντελώς διαφορετικό από αυτό που θέλει να φτιάξει η κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.