Neo

Ένα «ωχ αδερφέ», μακριά από τη δυστυχία…

Δύο συν ένα ερωτήματα για το «έγκλημα στην Αίγινα» καταθέτει στα social media ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Με αφορμή τα όσα λένε οι αυτόπτες μάρτυρες περί ενός ανθρώπου με εμφανή προβλήματα υγείας, αναρωτιέται αν «στα συνεχή μπες βγες των λιμανιών δεν τον είχε προσέξει ποτέ κανένας λιμενικός πάνω στο γρήγορο σκάφος, να τον ελέγξει και να του πάρει το δίπλωμα». Το ηλικιακό όριο για να οδηγεί κανείς ταχύπλοο εξάλλου είναι τα 65 έτη και μετά θα πρέπει να παρουσιάζει ιατρικές βεβαιώσεις ανά τριετία προκειμένου να του ανανεώνεται το δίπλωμα. «Ποιοι λοιπόν είχαν ανανεώσει το δίπλωμα στον 77χρονο; Και ποιοι του είχαν χορηγήσει τις ιατρικές βεβαιώσεις;», αναρωτιέται.

Από την άλλη πλευρά, ένα σωσίβιο δεν θα μπορούσε να είχε σώσει κάποιους από αυτούς που πνίγηκαν αν φυσικά το φορούσαν; «Πάντα θα υπάρχει ένας εγκληματίας ή πάντα μπορεί να συμβεί ένα ατύχημα», λέει, «είναι δυνατόν ένα παιδί να είναι χωρίς σωσίβιο στην ανοιχτή θάλασσα;».

Και μπορεί όλα αυτά να φαντάζουν αυτονόητα, όμως «οι μικρές ή μεγάλες καθημερινές παρακάμψεις των νόμων μαζί με τα ‘ιδιωτικά’ αλλά και ‘κρατικά’ “ωχ αδελφέ”, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα που φέρνει συνεχώς δυστυχία», όπως λέει ο επικεφαλής του Ποταμιού, που συνιστά αντί λοιπόν να ξαφνιαζόμαστε και να πέφτουμε από τα σύννεφα, να αντιληφθούμε ο καθένας τη μικρή ή τη μεγάλη ευθύνη του. «Οι νεκροί στις θάλασσες μας -στη μισή μας χώρα- είμαστε και θα είμαστε ‘εμείς’. Δεν είναι ένα δράμα που αφορά κάποιους ‘άλλους’», καταλήγει…

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Φαίνεται πως η Αίγινα προσφέρεται γιά ανανεώσεις διπλωμάτων , συμβάσεων με το κράτος για κατασκευαστικές μεγάλο-δουλειές και ακόμη για υπογραφές το γνήσιο των οποίων βεβαιώνεται απο υψηλά ιστάμενους στην ΓΑΔΑ .
    Τα. Ξέρουμε , τα ξέρουμε αυτά . Αυτό που δεν μας λεν ακόμη οι Αρχές ειναι το όνομα του κατηγορούμενου ( για όποιο αριθμό και βαθμό θανάτων επροξένησε και τους αλλού τρεις τέσσερις επιβάτες του ταχύπλοου αυτού) .
    ΓΙναμε άραγε Μπανάνα Ρεπουμπλικ κι ´δώ στο «ελλαντα «.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.