ΕΛΛΑΔΑ

Για ακίνητα που έχουν κληρονομήσει

ΕΝΦΙΑ 92.000 ευρώ καλούνται να πληρώσουν τα Παιδικά Χωριά SOS

Το ποσό των 92.000 ευρώ καλούνται να καταβάλλουν τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, για τον ΕΝΦΙΑ που τους αναλογεί για ακίνητα που έχουν στην κυριότητά τους.
sospaidikaxoria

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το μη κερδοσκοπικό σωματείο, που δεν λαμβάνει καμία κρατική επιχορήγηση καλείται να πληρώσει ΕΝΦΙΑ για ακίνητα που έχει κληρονομήσει και δεν ιδιοχρησιμοποιεί.

«Για άλλη μια φορά η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε να αδιαφορήσει για τις ανάγκες των πλέον αδύναμων κοινωνικά ομάδων, επιβάλλοντας παράλογη και βαριά φορολόγηση σε κοινωφελή Ιδρύματα και Σωματεία και θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη λειτουργία βασικών προγραμμάτων τους που φροντίζουν χιλιάδες παιδιά και ενήλικες» δηλώνει ο Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS, Γιώργος Πρωτόπαπας.

Όπως υποστηρίζουν τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, το ποσό των 92.000 ευρώ του ΕΝΦΙΑ αντιστοιχεί στη λειτουργία, για ένα ολόκληρο χρόνο, ενός Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, που μπορεί να υποστηρίξει 300 οικογένειες με 450 παιδιά και να παρέχει εργασία σε 10 εργαζομένους.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Το ανθρώπινο πρόσωπο της πρώτης και δεύτερης φοράς , αριστερής διακυβέρνησης !
  Μην ξεχάσετε κ. Τσίπρα ´
  να αναφέρετε και «αυτήν σας την κατάκτηση από τον λαό ,στον λαό και γιά τον λαό σας » κατά την ομιλόα σας στην ΔΕΘ , μια και δεν θα μπορέσετε να υποσχεθείτε σκησίματα των μνημονίων , αφού τώρα τα περισσότερα ειναι δικά σας.
  Ουτε και θα μπορέσετε να κάνετε κατανοητά στον λαό , οτι προσπαθείτε με σύμμαχο την
  ( μερική βολική) Δικαιοσύνη το κουκούλουμα του εγκλήματος της Αιγινας με το ταχύπλοο, γιατι πιθανά ειναι αναμεμηγμένοι μέλη η βλαστάρια μελών της κυβέρνησής σας.
  Ούτε θα μπορέσετε να Μας εξηγήςετε πως γινόμαςτε παγκοσμίως ρεζίλι με το να παρακινειτε εισαγγελείς να δικαιώσουν τα σκάνδαλα του Καραμανλή ,
  που μας εφεραν την πτώχευση .
  ΣΕίΣ τελειώνετε κ. ΤΣΙΠΡΑ και το τελευταίο ίχνος της αξιοπιστίας μας στην διεθνή κοινότητα .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.