ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλος Σεπτεμβρίου η πρώτη δόση

ΕΝΦΙΑ: Αναρτήθηκαν στο Taxis τα εκκαθαριστικά

Αναρτήθηκαν στο TAXIS τα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ, με την πρώτη δόση να πρέπει να καταβληθεί ως το τέλος του Σεπτεμβρίου.
enfia

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών είχαν διαβεβαιώσει πρόσφατα ότι στόχος παραμένει η ανάρτηση των εκκαθαριστικών έως το τέλος του μήνα, σημειώνοντας πως αν υπάρξουν καθυστερήσεις «το πολύ πολύ να φτάσουμε, στη χειρότερη περίπτωση, στις 4-5 Σεπτέμβρη».

Από τον ΕΝΦΙΑ, το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι θα εισπράξει φέτος, ανάλογο ποσό με το περσινό, που θα ανέρχεται σε 2,65 δισ. ευρώ. Σε σχέση με το 2015, περίπου 2,4 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα πληρώσουν λιγότερο φόρο, ενώ άλλοι 2,5 εκατ. θα καταβάλουν το ίδιο ποσό, σε σύνολο περίπου 7,5 εκατ. πολιτών.

Σημειώνεται ότι αντιμέτωποι με επιβαρύνσεις 25% στον ΕΝΦΙΑ θα βρεθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων τα οποία παρέμειναν ξενοίκιαστα και μη ηλεκτροδοτούμενα το 2015, μετά την κατάργηση της σχετικής έκπτωσης φόρου. Για πρώτη φορά από την επιβολή του ΕΝΦΙΑ το 2013, το υπουργείο Οικονομικών φέτος, μετά τις πιέσεις των δανειστών για κατάργηση των εκπτώσεων και απαλλαγών, δεν επανέλαβε τη διάταξη νόμου των προηγουμένων ετών η οποία εξασφάλιζε μείωση φόρου 20% σε απρόσοδα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

Ετσι, υπολογίζεται ότι 60.000 έως 100.000 ιδιοκτήτες ακινήτων θα διαπιστώσουν εντός των ημερών με την έκδοση και ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ τις συγκεκριμένες επιβαρύνσεις.

Πολλαπλάσια θα είναι η επιβάρυνση για όσους εξ αυτών κατέχουν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ, καθώς μετά τη μείωση του αφορολόγητου (από τα 300.000 ευρώ) θα πιαστούν και στην τσιμπίδα του συμπληρωματικού φόρου.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 σχεδιάζεται να ανοίξει αμέσως μετά την ανάρτηση των εκκαθαριστικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα καταβληθεί σε συνολικά πέντε δόσεις, με την τελευταία να προσδιορίζεται χρονικά ως το τέλος του Ιανουαρίου του 2017.

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΛΕΓΑΝ ΣΥΡΙΖΑ… 11/05/2015

  Ήταν κάποτε ένα αντιμνημονιακό κόμμα. Ένα κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Ένα κόμμα που θα διέγραφε το παράνομο, επαχθές και επονείδιστο χρέος. Ένα κόμμα που θα καταργούσε αμέσως, με ένα και μόνο άρθρο, το μνημόνιο και τις δανειακές συμβάσεις. Ένα κόμμα που θα ξαπόστελνε στον αγύριστο τρόϊκα, τεχνικά κλιμάκια και όλους τους διεθνείς τοκογλύφους και νταραβεριτζήδες που ρουφούν το αίμα του λαού και έχουν μετατρέψει τη χώρα σε αποικία χρέους. Ένα κόμμα που δεν θα παραχωρούσε στους ιδιώτες λιμάνια, αεροδρόμια, ορυχεία, δημόσιες εκτάσεις-φιλέτα και θα ακύρωνε προηγούμενες συμφωνίες που αφορούσαν τα «ασημικά» της χώρας. Ένα κόμμα που θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ και θα μείωνε τη φορολογία. Ένα κόμμα που θα επανέφερε τους μισθούς και τις συντάξεις σε αξιοπρεπή επίπεδα, θα αποκαθιστούσε τις αδικίες και θα αντιμετώπιζε αποτελεσματικά την ανεργία. Ένα κόμμα, που με λάβαρο το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, διακήρυττε ότι θα διαθέσει πολλά δις για να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση. Ένα κόμμα που θα καταργούσε τη λιτότητα και θα άλλαζε τη νεοφιλελεύθερη Ευρώπη. Ένα κόμμα που αποκαλούσε την Μέρκελ «ύαινα» και το ΔΝΤ «δούρειο ίππο». Ένα κόμμα που θα βαρούσε το νταούλι και οι αγορές θα χόρευαν πεντοζάλη. Ένα κόμμα που θα κατέφευγε σε εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης. Ένα κόμμα που ανάμεσα στο συμβιβασμό και τη ρήξη θα διάλεγε τη ρήξη. Ένα κόμμα που σχεδόν σε κάθε πρότασή του υπήρχαν όροι όπως καπιταλισμός-καζίνο, ιμπεριαλισμός, σοσιαλισμός. Ένα κόμμα που θα έφερνε την ελπίδα και το χαμόγελο.
  Ήταν κάποτε ένα κόμμα που το έλεγαν ΣΥΡΙΖΑ.

  • Δεν υπήρξε ποτέ τετοιο κομμα , αγαπητέ μου φίλε !
   Ηταν ενα συνοθύλευμα από αποστάτες και καρεκλοκινηγούς που κοιτούσαν παντα την πάρτυ τους , ποτέ το σύνολο !
   Παραμένουν ιδιοι! Με ματωμένα χέρια από τους φόνους της Αιγινας , για την οποία δε καταδέχεται ο ιδιος ο πρωθυπουργός να πάρει ερωτήσεις από το Αγανακτησμένους κοινο..
   Να ! λοιπόν και το «Αιγινα-νγκέιτ » τους όπως το Γουότεργκεϊτ του ΝΙΞΟΝ ,
   οταν προσπάθησε να κουκουλώσει τις πομπές των ανθρώπων του .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.