ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θέλει η Δημοκρατική Συμπαράταξη

Ενιαίο ψηφοδέλτιο της Κεντροαριστεράς

Διαδικασίες που «θα σέβονται απολύτως» τις ηγεσίες των κομμάτων που μετέχουν στην ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς ζητούν στο ΠΑΣΟΚ, σε μία προσπάθεια να αποφύγουν έναν τρίτο ως επικεφαλής τυχόν εκλογικής συμμαχίας σε περίπτωση εκλογικού αιφνιδιασμού εκ μέρους του πρωθυπουργού. Η διάψευση τέτοιων σεναρίων εκ μέρους του, εξάλλου, κανέναν δεν έχει …καθησυχάσει.
arxigiakentroaristera

Στην πραγματικότητα, στην Χαριλάου Τρικούπη, υποστηρίζουν ότι σε περίπτωση τέτοιας συμμαχίας θα πρέπει επικεφαλής να τεθεί ένας εκ των επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού ή της ΔΗΜΑΡ, δηλαδή η Φώφη Γεννηματά, ο Σταύρος Θεοδωράκης ή ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και πάντως όχι μία τρίτη ‘προσωπικότητα της Κεντροαριστεράς’, που θα μπορούσε να αποτελέσει μία ‘δοτή’ λύση σε περίπτωση αδιεξόδου.

Σε κάθε περίπτωση, το κατά πόσον θα κατέβουν με ενιαίο ψηφοδέλτιο σε περίπτωση έκτακτων εκλογών, είναι κάτι που μένει ασαφές ως αυτή την ώρα στον διάλογο που έχει ξεκινήσει μεταξύ αντιπροσώπων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (Χρήστο Πρωτόπαπα και Στέφανο Ξεκαλάκη) και του Ποταμιού (Δημήτρη Τσιόδρα και Παναγιώτη Αβραμίδη). Η σχετική πρόθεση δείχνει να υπάρχει, όμως το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στις επόμενες επαφές των εκπροσώπων των δύο κομμάτων, από τις 20 Αυγούστου και μετά, και η λύση που θα βρεθεί θα εξαρτάται σε κάθε περίπτωση από τη συγκυρία του εκλογικού αιφνιδιασμού, το κατά πόσον έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες συγκρότησης του νέου φορέα και σε ποιον βαθμό θα συμφωνήσουν όλες οι πλευρές στο πρόσωπο του επικεφαλής.
Στην πραγματικότητα, κοινή κάθοδο των φορέων που μετέχουν στο όλο εγχείρημα θα προτείνει το ΠΑΣΟΚ σε μία περίπτωση εκλογικού αιφνιδιασμού, με κάποια εκ των στελεχών του να ‘βλέπουν’ και “fast track” συγκρότηση του χώρου σε μία τέτοια περίπτωση, αφού εκτιμούν ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης ξέρει πως αν κατέβει μόνος του, το κόμμα του δεν θα μπει στη Βουλή.

Άλλοι, πάλι, φοβούνται ότι υπό συνθήκες πίεσης τα δύο κόμματα δεν θα τα βρουν και θα διαλυθούν στα εξ ων συνετέθησαν, ενώ στο Ποτάμι επιμένουν να μη ‘βλέπουν’ εκλογές πριν η κυβέρνηση «ισχυροποιήσει το καθεστώς της» και ως εκ τούτου αποφεύγουν να δεσμευτούν.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Δεν υπάρχει σοβαρή κεντροαριστερή συνεργασία και εκλογική προσπάθεια δίχως την συμμετοχή των ανθρώπων που υπηρέτησαν την όση κάθαρση υπάρχει στο πολιτικό μας σύστημα και όσες αλλαγές γευθήκαμε στην κοινωνίας μας .
  Να σας τους υπενθυμίσω μερικούς :
  Καρχιμάκης , Πεταλωτής , Πετσάλνικος , Ξυνίδης , Παπακωνσταντίνου , Σαχινίδης , Καστανίδης , Νιώτης , Ελενόπουλος και Παπανδρέου !
  Αντι αυτων μας πλασάρετε Φώφη , Θεοχαρόπουλο και Θεοδωράκη γιά την «αφρόκρεμα » της κεντροαριστεράς ;

  Έλληνες εκλογείς, οσοι από σας αρνείστε να μασάτε σανό ,
  δικαιώσετε αυτούς που οχι μόνον δεν πουλήθηκαν για καρεκλες και αξιώματα ,
  αλλά δικαιώνονται καθημερινά γία τις αλλαγές που μας προσέφεραν για να μην χρειαζόμαστε μελλοντικώς αλλα μνημόνια ..
  Δυστυχώς , τόσο η Νεα Δημοκρατία οταν συνέπλευσε με το 4-2-1 με το ΠΑΣΟΚ του ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ και της Φωφώς , όσο και την ομάδα των καταστροφών της Αιγινας — και δεν εννοώ μόνον το χθεσινό ναυτικό ατύχημα εκεί — ΚΟΡΟΙΔΕΨΑΝ εσκαμμένα τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ , όπως τον κορόιδεψε και τον κατέστρεψε ο Κώστας Καραμανλής στην «περίοδο » του 2004 –2009 .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.