ΕΛΛΑΔΑ

Ήταν άριστα οργανωμένη

Ληστεία-θρίλερ με ομηρία σε τράπεζα στους Αμπελόκηπους!

Ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στους Αμπελόκηπους το το μεσημέρι.

Η άριστα οργανωμένη ληστεία, έγινε στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην λεωφόρο Κηφισίας 64.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής από την Αστυνομία, οι τέσσερις δράστες μπήκαν σταδιακά στην τράπεζα στις 14:15 μετά το μεσημέρι, κατέλαβαν θέσεις, και με την απειλή μακρύκανων όπλων ακινητοποίησαν τους οκτώ υπαλλήλους και πέντε πελάτες που εκεί.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι ένοπλοι ανάγκασαν τους υπαλλήλους να κατέβουν στο υπόγειο, όπου ήταν το χρηματοκιβώτιο, το οποίο κατάφεραν τελικά να ανοίξουν και άρπαξαν τα χρήματα που περιείχε, ενώ άδειασαν και τα ταμεία.  Να σημειωθεί ότι, οι ένοπλοι κατάφεραν να ανοίξουν 21 θυρίδες χρησιμοποιώντας μάλιστα και τρυπάνια οξυγόνου.

Όλη αυτή η διαδικασία διήρκεσε μέχρι τις 16:00 περίπου, οπότε οι ληστές αποχώρησαν και διέφυγαν, πιθανότατα με μοτοσικλέτες.  Τότε μόνο οι υπάλληλοι κατάφεραν να ειδοποιήσουν την Αστυνομία, και αμέσως έγινε κινητοποίηση για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών, οι οποίοι όμως έχουν γίνει άφαντοι. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το ποσό που άρπαξαν οι τέσσερις ένοπλοι.

Στη συνέχεια μετέβησαν στην τράπεζα αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι παίρνουν καταθέσεις από τους παθόντες, προκειμένου να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες της ληστείας-θρίλερ.

«Άρωμα» τρομοκρατίας;

Η επιχειρησιακή μέθοδος των δραστών  δημιουργεί τη βάσιμη υπόνοια ότι πιθανότητα δεν είναι του κοινού ποινικού δικαίου. Η αστυνομία εκτιμά ότι η συγκεκριμένη ληστεία έχει «άρωμα» τρομοκρατίας για αυτό το λόγο έχει ενημερωθεί και η Αντιτρομοκρατική. Σημειώνεται ότι πολλές φορές στο παρελθόν, πρόσωπα που έχουν κατηγορηθεί ή ακόμη και καταδικαστεί για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες έχουν συμπράξει με κακοποιούς του κοινού ποινικού δικαίου στη διάπραξη ληστειών με στόχο την ενίσχυση του λεγόμενου «επαναστατικού ταμείου».

Στην προκειμένη περίπτωση, η αυτοπεποίθηση των δραστών και η ψυχραιμία με την οποία έδρασαν, αφού έφτασαν στο σημείο να παραμείνουν μέσα στο υποκατάστημα για 2,5 ώρες αποτελεί ισχυρή ένδειξη ότι δεν πρόκειται για κοινούς κακοποιούς. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μάλιστα, οι ληστές, όχι μόνο απαίτησαν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, αλλά και όλα τα ταμεία του υποκαταστήματος, αλλά κατέβηκαν στο υπόγειο αναζητώντας θυρίδες.

Οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει το υλικό από τις κάμερες προκειμένου να καταφέρουν να εξιχνιάσουν τη ληστεία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πάντως, οι δράστες φέρονται να έχουν απομακρυνθεί με τα πόδια από την τράπεζα, αλλά είναι άγνωστο αν σε κοντινό σημείο τους περίμεναν συνεργοί τους, οι οποίοι τους διευκόλυναν στην απομάκρυνσή τους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.