ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ανακοίνωση

Δικαστές για ΕΛΣΤΑΤ: Ανεπίτρεπτη η παρέμβαση της ΕΕ

Δριμεία κριτική στην Κομισιόν ασκεί η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με αφορμή την παρέμβασή της  στην υπόθεση Γεωργίου.
dikastiria

''Στην πολιτικο-οικονομική διελκυστίνδα των τελευταίων ημερών σχετικά με εκκρεμή στη Δικαιοσύνη υπόθεση (ΕΛΣΤΑΤ) σειρά εξωθεσμικής παρέμβασης είχε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία μεταξύ άλλων απαίτησε, κατά τρόπο ανεπίτρεπτο, «από τις ελληνικές αρχές να αντιμετωπίσουν ενεργά και δημόσια την εσφαλμένη εντύπωση» της παραποίησης των ελληνικών στατιστικών στοιχείων, αλλά και «να προστατεύσουν την ΕΛΣΤΑΤ και το προσωπικό της από παρόμοιους αβάσιμους ισχυρισμούς»'', αναφέρει η Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων.

''Οι ως άνω τοποθετήσεις δεν θα επηρεάσουν, όπως είναι φυσικό, τους Δικαστικούς Λειτουργούς, που θα επιληφθούν της προαναφερόμενης υπόθεσης, οι οποίοι με αμεροληψία και νηφαλιότητα θα αποφασίσουν έχοντας ως μοναδικό κριτήριο το Σύνταγμα, τους νόμους και προπαντός τη συνείδησή τους'', σημειώνεται στην ανακοίνωση.

''Η επίκληση ωστόσο της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και των Λειτουργών της από πολιτικούς-πολιτικά κόμματα δεν μπορεί να γίνεται κατά περίπτωση. Θα  πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό ότι οι αναίτιοι και πολλαπλοί τραυματισμοί του κύρους της Δικαιοσύνης από αλλοδαπά και ημεδαπά κέντρα εξουσίας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη συστηματική αμφισβήτησή της με ό,τι αυτό συνεπάγεται για ένα κράτος δικαίου'', επισημαίνει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

6 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Κυρίες και κύριοι της Ελληνικής Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελεων,

  το οργανωμένο συνδικαλιστικό σας κίνημα στα μάτια καθε πολίτη αποτελεί το όργανο που ενδιαφέρεται και δρα για την προώθηση των «ειδικων σας συμφερόντων » στην εργασία σας.

  Πολύ καλά κάνετε, αλλα αυτό είναι, ή θα πρέπει να είναι ανεξάρτητο από την απονομή της δικαιοσύνης από τις έδρες σας και όπου σας ζητηθεί απο την τυφλή θέμιδα.

  Χωρίς να είμαι νομικός αλλά σαν ενεργός πολίτης τούτης της χώρας βλέπω πεντακάθαρα οτι μάλον με τις δηλώσεις σας θέλετε να χαϊδεύετε τα αυτία των κυβερνώντων και να παίξετε το δικό τους παιχνίδι.

  Διαφορετικά θα ανοίγατε μια δικαστική διαμάχη με αυτούς του εξωτερικού που θεωρείτε οτι με τις δηλώσεις τους μείωσαν την ηθική σας υπόσταση . ΥΠΑΡΧΟΥΝ οι διεθνείς διαδικασίες γιαυτό,γιατί δεν τις χρησιμοποιείτε ;

  Ετσι από αυτό συμπαιρένω οτι μας τα λέτε αυτά για εσωτερική κατανάλωση και την ελπίδα να διακρυθείτε και σεις όπως η προκάτοχος σας την οποία για κάποιους λόγους που δεν ξέρω εγώ, ή που δεν φάνηκαν στούς πολίτες την έστεψε στην κορωνίδα της Ελληνικής δικαιοσύνης ο ΑλέξηςΤσιπρας. Και η κυρία αυτή πρόεδρος του συλλόγου σας ήταν !

 2. ΝΜan. 18:14 30/08/2016

  ΘΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ?

  Ο κ. Σαμαράς τον Απρίλιο του 2012,
  σε άρθρο του στην πασίγνωστη αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, ανέφερε: «Η Ελλάδα έχει ήδη εφαρμόσει περιοριστικά μέτρα που φτάνουν το 20% του ΑΕΠ της, για να ελέγξει ένα έλλειμμα που έφτανε το 15% το 2009».

  Κατόπιν αυτών οι «καραμανλικοί» ελέγχονται για προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης, εκτός κι αν θεωρούν ότι ο αρχηγός τους ήταν μεταξύ εκείνων που «φούσκωσαν» το έλλειμμα ή το συντηρούν «φουσκωμένο».

  ¨Ένα ερώτημα υπάρχει
  και προς τον οικονομικό εισαγγελέα, ο οποίος αποδέχθηκε τους ισχυρισμούς της κ. Γεωργαντά ότι το έλλειμμα ήταν 3,9% και άσκησε ποινική δίωξη κατά του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου και κατά των ηθικών αυτουργών, για «φούσκωμα» του ελλείμματος (όπου ηθικοί αυτουργοί εννοούνται ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο Γιώργος Παπανδρέου, όταν η ΕΛΣΤΑΤ είναι ανεξάρτητη Αρχή και δεν λογοδοτεί στην κυβέρνηση).

  Το ερώτημα είναι:
  προτίθεται ο κ. οικονομικός εισαγγελέας να ασκήσει ποινική δίωξη κατά του Αντώνη Σαμαρά διότι διατηρεί το έλλειμμα του 2009 «φουσκωμένο» υποβάλλοντας σε παράλογες και παράνομες θυσίες τους Έλληνες πολίτες;

  Και κάτι για τα «γενναία παλληκάρια» τους «καραμανλικούς».
  Όλοι τους δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν την προέλευση του non paper με τους έωλους ισχυρισμούς.
  Όλοι τους είπαν ότι το βρήκαν στις θυρίδες τους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ήταν δουλειά του Γιάννη Παπαθανασίου, μιας και τα στοιχεία του περιλαμβάνονται στο βιβλίου του υπουργού του υπερβολικού ελλείμματος.
  Τόσο «γενναίοι».

 3. ΕΛΣΤΑΤ….ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΥ

  Δεν ασκήθηκε δίωξη στον Ανδρέα Γεωργίου, Κωνσταντίνο Μολφέτα και στην
  Αθανασία Ξενάκη, για την αξιόποινη πράξη της ψευδούς βεβαιώσεως κατά συναυτουργία σε βάρος του δημοσίου, υπό την ιδιαζόντως επιβαρυντική περίσταση της ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας του αντικειμένου του.
  Σημειωτέον ότι υπήρχε πρόταση του Εισαγγελέως κου Α. Λιόγκα η υπόθεση να μπει στο αρχείο χωρίς την άσκηση ουδεμίας διώξεως. Έτσι εφαρμόζεται το άρθρο 120 του Συντάγματος.
  * Μετά την κατάθεση όμως,
  ==========================
  αιτήσεως από τον Παναγιώτη Θεοδωρίδη εις το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών δια του κου Εισαγγελέα Εφετών
  ————————————————————————————————————————————————————-
  Αθηνών στις 17/6/2015, εκδόθηκε το βούλευμα με αριθμό 1149/2015 και με αυτό ο Ανδρέας Γεωργίου παραπέμπεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση.

  ΣΧΟΛΙΟ: Έπρεπε φαίνεται να γίνει ‘’εκκαθάριση’’ στην ΕΛΣΤΑΤ των Καμένου , Γεωργαντά , Κοντοπυράκη και ..ΣΙΑ, προκειμένου να επιστρέψουμε στην παλιά μας ‘’τέχνη κόσκινο’’ της Καραμανλικής περιόδου ?

  -

 4. Mνήμων 18:08 30/08/2016

  1 ΔΙΣ Ευρώ κέρδισε η Μονή Εφραίμ από το Βατοπέδι.

  Η μονή κέρδισε από την ιστορία αυτή πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ! Η
  ακριβής μοιρασιά παραμένει άγνωστη…
  Συνολικά ανταλλάσσονται με 31 συμβόλαια 260 (!)
  ακίνητα του ελληνικού δημοσίου με εκτάσεις της λίμνης Βιστωνίδας, εκτάσεις προστατευόμενες, κάποιες αρχαιολογικές, ενίοτε και με το νερό της λίμνης…
  Τα 260 ακίνητα
  αποχαρακτηρίζονται (όσα ήταν δασικά) ώστε να μπορούν να
  μεταπωληθούν έναντι υψηλής αξίας ως οικοδομήσιμα.
  Η μονή κέρδισε από την ιστορία αυτή πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ! Η
  ακριβής μοιρασιά παραμένει άγνωστη…

 5. Ποιος και γιατί καλύπτει και συγκαλύπτει τις βρωμιές
  ‘’αιώνια’’ μπουκωμένου ?

  *Εξευτελίζουν κάθε έννοια νομιμότητας και κοινοβουλευτικών κανονισμών καλώντας ως ..μάρτυρες ‘’ζωντανούς νεκρούς’’ της παραπολιτικής, προσπαθώντας να ρίξουν στάχτη στα μάτια του δημοκράτη αγωνιστή που τον παραπληροφόρησαν και τους ψήφισε.

  Είναι δυνατόν, να υπάρχουν Έλληνες σήμερα που ‘’ξεγελιούνται’’ από τα στημένα παρακρατικής μορφής επικίνδυνα ‘’παιχνίδια’’ της πολιτικά ημιθανούς Ζωής, κόρης του ‘’χασοδίκη’’ συμβούλου του συστήματος?[/b]
  Με απλά λόγια ρωτάμε: ‘’ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ’’ κανείς ότι το χρέος ήταν 300 δις ευρώ ?
  Ποιος οικονομολόγος- μαθηματικός θα μας ενημερώσει γιατί σε αυτό συμπεριλαμβάνονται διαχρονικά όλα τα ελλείμματα ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ και του 2009?
  *Πως το χρέος από το 2004 (178 ΔΙΣ.ΕΥΡΩ)……>>>>>ΕΦΘΑΣΕ στα 300 το 2009 ?
  *Αυτό το ΤΕΡΑΣ της καταστροφής μας, δεν θα μάθουμε ποιος ,πως, και γιατί το ΕΞΕΘΡΕΨΕ?
  *Κανείς Έλληνας δεν ενδιαφέρεται να μάθει που πήγαν τόσα λεφτά?
  *ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ούτε ένας ΕΛΛΗΝΑΣ δημοσιογράφος ΕΝΤΙΜΟΣ να μας εξηγήσει αυτό που ΟΛΟΙ σήμερα γνωρίζουμε ?

 6. ΣΕ ποιο ΚΟΜΜΑ πήγαν τα λεφτά κ. Καραμανλή, κ.ΚαΜένε??? .

  Την ίδια ώρα που το ελληνικό κράτος
  κατέρριπτε το παγκόσµιο ρεκόρ δανεισµού διεκδικώντας από τις αγορές το ποσό του 1 δισ. ευρώ την εβδοµάδα (!) προκειµένου να εξυπηρετεί τις λήξεις των οµολόγων , τις μισθοδοσίες των εκατοντάδων χιλιάδων προσληφθέντων υπαλλήλων, και τόσες άλλες σπατάλες και χαριστικές δανειοδοτήσεις,
  ο κ. Ζορµπάς παρέδωσε ένα «δηλητηριώδες» πόρισµα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, που αναφερόταν σε ευθύνες πολιτικών προσώπων και σε διοχέτευση προµηθειών σε « συγκεκριμένο πολιτικό χώρο».
  *Ποιος ήταν ο πολιτικός χώρος που πήγαν τα χρήματα, κύριε Καραμανλή;
  *Τί άλλα στοιχεία επί πλέον απαιτούνται για να μάθουμε ποιοι είναι ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ; Πως κ. Καραμανλή αποφάσισες να κλείσεις τη Βουλή;
  Γι αυτό τον εκπαραθυρώσατε?
  *Τι έγιναν τα λεφτά; Σε ποιό κόμμα πήγαν, όπως υπέδειξε η έρευνα και η έκθεση, του αρμόδιου Προέδρου της ανεξάρτητης αρχής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.?
  Καλύπτετε τους ΚΛΕΦΤΕΣ??

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.