ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Εντυπωσιακό: Το πρώτο smartphone κυκλοφόρησε σαν σήμερα πριν 20 χρόνια

smartphones

Θυμάται άραγε κανείς το πρώτο smartphone που κυκλοφόρησε ποτέ. Ήταν το Nokia 900 Communicator, ένα τηλέφωνο που είχε τις ίδιες δυνατότητες με έναν υπολογιστή. Διέθετε ένα βασικό software όπως οι κλασικοί υπολογιστές, ένα web browser καθώς και λειτουργία fax.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle που θυμήθηκε το γεγονός, στις 15 Αυγούστου του 1996 κυκλοφόρησε το πρώτο smartphone στη διεθνή αγορά και κόστιζε 715 ευρώ.

Εφαρμογές που ξαφνιάζουν 
Πλέον, 20 χρόνια μετά τα smartphone διαθέτουν άπειρες εφαρμογές για κάθε πιθανή πτυχή της καθημερινότητας. Μερικά app πέρα από απλώς διασκεδαστικά είναι απολύτως χρήσιμα.
Στην Ινδονησία για παράδειγμα τα smartphone μπορούν να σώσουν ένα τροπικό δάσος. Με τη βοήθεια ενός software εντοπίζουν τον ήχο από αλυσοπρίονο, ενώ σε περίπτωση υπονοιών για παράνομη υλοτομία χτυπάει ένας ειδικός συναγερμός.

Πλέον αγγίζουμε τους 2 δισ χρήστες smartphone
Παγκοσμίως υπάρχουν σήμερα σχεδόν δύο δισεκατομμύρια χρήστες smartphone, ενώ ο αριθμός τους σημειώνει σταθερά ανοδική πορεία.
Στο πρώτο τέταρτο του 2016 πωλήθηκαν 349 εκατομμύρια κινητά, καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 4% σε σχέση με από πέρυσι.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.