ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοκρατική Συμπαράταξη

Αιχμές στην κυβέρνηση για καταλήψεις και τηλεοπτικές άδειες

Ευκαιρία για …αντιπολίτευση έδωσε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το «αλαλούμ» που παρατηρείται στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, με αφορμή τις καταλήψεις που πατάσσονται μεν, πλην όμως βρίσκουν υποστηρικτές στην Κουμουνδούρου.

«Το Σύνταγμα και οι νόμοι υπάρχουν για να τηρούνται», λένε στην Χαριλάου Τρικούπη,παρατηρώντας την ανάγκη να υπάρξει ελευθερία λόγου και έκφρασης στα πανεπιστήμια για παράδειγμα, αλλά και να μην προβαίνουν σε καταλήψεις πανεπιστημίων μικρές μειοψηφίες που αρέσκονται σε πράξεις βίας. Εξού και ζητούν τη επαναφορά αυτούσιας της ρύθμισης για το άσυλο στα Πανεπιστήμια που ψηφίστηκε από τα 2/3 της Βουλής.

«Στο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διευθετήσουν τα του οίκου τους. Ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑστρέφεται εναντίον του κυβερνώντος ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα. Ας τα βρουν!», λένε στο ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλοντας την Αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου γιατη δήλωσή της ότι προτιμά τις καταλήψεις από τα όσα συμβαίνουν στη Νίκαια. «Με την ίδια λογική κάποιος άλλος θα μπορούσε να πει ότι προτιμά όσα γίνονται στηΝίκαια από όσα έγιναν στο Άουσβιτς. Έτσι θα πάει;», αναρωτιούνται.

Ειδικά στο θέμα της εισβολής αντιεξουσιαστών στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, είναι ξεκάθαροι : «Οι χώροι λατρείας πρέπει να τυγχάνουν σεβασμού από όλους», λένε, καταγγέλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επί των ημερών του ακόμα και το αυτονόητο είναι ζητούμενο…

Σημειώνουν δε, ότι δεδομένης της ανεξιθρησκίας που ορίζει το Σύνταγμα, υπάρχει ανάγκηκατασκευής τεμένους, για να τονίσουν ότι στη Δημοκρατική Συμπαράταξη ψήφισαναυτό που αρνήθηκαν στους κυβερνητικούς τους εταίρους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. «Ενώ τα χαλκεία τηςκυβέρνησης τον τελευταίο καιρό μας κατηγορούσαν, ήρθε το ΠΑΣΟΚ και ηΔημοκρατική Συμπαράταξη να σώσουν πάλι την παρτίδα και να ψηφίσουν τηντροπολογία για το τέμενος όπως κάναμε και με την προηγούμενη, όταν οι ΑΝΕΛτράβηξαν το χαλί της δήθεν ‘πρώτης φοράς Αριστερά’ κυβέρνησης», δήλωσε ηβουλευτής του κόμματος Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Στο ΠΑΣΟΚ όμως στρέφονται κατά της κυβέρνησης και για τους χειρισμούς της στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών. «Η απαραίτητη εξυγίανση του τηλεοπτικού τοπίου δεν μπορεί να γίνεται μέσω μεθοδεύσεων και περιορισμό του αριθμού των αδειών με αυθαίρετες, πρόχειρες μελέτες Φλωρεντίας. Στην ψηφιακή εποχή αυτά είναι εκ του πονηρού», λένε, τονίζοντας την ανάγκη η σχετική αρμοδιότητα να ανήκει στο ΕΣΡ και να μην είναι η εκάστοτε κυβέρνηση που θα καθορίζει τον αριθμό των αδειών. «Αν ο στόχος είναι πράγματι η πάταξη της διαπλοκής ας αποσύρει η κυβέρνηση το νόμο και ας καλέσει σε διάλογο τα κόμματα για την αναβάθμιση του ΕΣΡ, την εξυγίανση και τον εκσυγχρονισμό του τρόπου αδειοδότησης», λένε. «Μπορεί. Θέλει; Ή θέλει τη δική της διαπλοκή;», καταλήγουν με νόημα…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.