ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κρήτη

Επιτυχία γνώρισε το φεστιβάλ γλυπτικής στην άμμο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή το πρωτοποριακό φεστιβάλ γλυπτικής στην άμμο, που διοργανώθηκε στην Αμμουδάρα, του Δήμου Μαλεβιζίου, με τη συμμετοχή του γλύπτη Μανώλη Χαρκούτση, του Ουκρανού πανεπιστημιακού καθηγητή Γλυπτικής, Yuriy Mysko και της διεθνώς αναγνωρισμένης γλύπτριας Lyudmyla Mysko.
gl

Οι γλύπτες παρουσίασαν ολοκληρωμένες τις εντυπωσιακές δημιουργίες τους, οι οποίες θα παραμείνουν στην παραλία της Αμμουδάρας, για να τις θαυμάζουν οι επισκέπτες, για όσο διάστημα το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Το πιλοτικό αυτό φεστιβάλ, το οποίο επισκέφτηκε πλήθος κόσμου κατά την περίοδο δημιουργίας των γλυπτών, αναμένεται να καθιερωθεί από τον Δήμο Μαλεβιζίου και ήδη έχει ξεκινήσει ο προγραμματισμός για το καλοκαίρι 2017.

Ο δήμαρχος, Κώστας Μαμουλάκης, βρέθηκε για άλλη μια φορά στο χώρο της παραλίας που έγινε το φεστιβάλ και σε δηλώσεις του ανέφερε: «Ολοκληρώθηκε έπειτα από δυο περίπου εβδομάδες δημιουργίας, ένας ακόμα πρωτοποριακός θεσμός στο Δήμο μας. Ένα φεστιβάλ- γιορτή για τον πολιτισμό, για το περιβάλλον και την τέχνη, μια εκδήλωση που προβάλει και προσθέτει αξία στην περιοχή της Αμμουδάρας και στο Μαλεβίζι γενικότερα».

Τέλος, συνεχάρη τους καλλιτέχνες που πήραν μέρος και σε όσους βοήθησαν για την πραγματοποίησή του.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.