ΚΟΣΜΟΣ

Σενάριο εισβολής του Ισλαμικού Κράτους

Έρευνα για μια αντιισλαμική εκδήλωση που προκάλεσε πανικό στην Πράγα

Η αστυνομία της Τσεχίας ξεκίνησε έρευνα σχετικά με μια εκδήλωση που διοργανώθηκε την Κυριακή στο κέντρο της Πράγας από έναν αντιισλαμιστή ακτιβιστή, η οποία προέβλεπε το σενάριο μιας «εισβολής του Ισλαμικού Κράτους» με αποτέλεσμα να σπείρει τον πανικό, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο σήμερα επικαλούμενο την αστυνομία.

Ο ακτιβιστής Μάρτιν Κονβίκα και υποστηρικτές του μεταμφιέστηκαν σε μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και διείσδυσαν την Κυριακή στο πλήθος τουριστών και ντόπιων στην Πλατεία της Παλιάς Πόλης, φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπάρ» (ο Θεός είναι μεγάλος). Ταυτόχρονα πυροβολούσαν στον αέρα με ψεύτικα όπλα.

Πολλοί τουρίστες δεν κατάλαβαν ότι επρόκειτο για ένα «θέαμα» με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός και να σπεύσουν στα εστιατόρια της πλατείας για να σωθούν, σύμφωνα με τις εικόνες που κυκλοφορούν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Η ενέργεια του Κονβίκα καταδικάστηκε ευρέως από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αλλά και εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων. Ο υπουργός Εσωτερικών της Τσεχίας Μίλαν Τσοβάνετς χαρακτήρισε τα γεγονότα «έκφραση πολιτικού και κοινωνικού κρετινισμού».

«Η αστυνομία ξεκίνησε μια έρευνα με την υποψία διατάραξης της δημόσιας τάξης. Η δίωξη για μετάδοση ψευδών ανησυχητικών πληροφοριών είναι (επίσης) πιθανή» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας της Πράγας, Τόμας Χούλαν.

«Αυτή τη στιγμή παίρνουμε καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες προκειμένου να τεκμηριώσουμε τα γεγονότα». «Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας» τόνισε ο ίδιος.

Ο Μάρτιν Κονβίκα, ηγέτης ενός μικρού ξενοφοβικού κόμματος που ελπίζει σε πολιτικά κέρδη προτάσσοντας τον φόβο της τρομοκρατίας τόνισε στα ΜΜΕ ότι ανέμενε πως «θα σοκάρει» με την εκδήλωση που διοργάνωσε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.