ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΕΡΤ εναντίον ΣΚΑΪ για τη κλεμμένη μετάδοση από την Παναγία της Τήνου

Εντονη είναι αντίδραση της ΕΡΤ την οποία προκάλεσε η τηλεοπτική κάλυψη της Λειτουργίας από την Παναγία της Τήνου που έκανε ο ΣΚΑΙ. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το ιδιωτικό κανάλι «έκλεψε» την εικόνα χωρίς τα λογότυπα και τους τίτλους της δημόσιας τηλεόρασης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η τηλεόραση του ΣΚΑΪ προχώρησε σε μια πρωτοφανή για τα τηλεοπτικά ήθη κλοπή της εικόνας της ΕΡΤ από την τηλεοπτική κάλυψη της Θείας Λειτουργίας στην Ευαγγελίστρια της Τήνου, τη λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας και τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου στο νησί.

» Για περισσότερες από τρεις ώρες, ο ΣΚΑΪ αναμετέδιδε την εικόνα που με υψηλότατο κόστος παρήγαγε η ΕΡΤ με πεντακάμερο όχημα εξωτερικών μεταδόσεων και δορυφορικό όχημα που είχαν αποσταλεί στην Τήνο.

» Ο ΣΚΑΪ έκλεβε την εικόνα της ΕΡΤ από τον αέρα και την αναμετέδιδε, καλύπτοντας τα λογότυπα της ΕΡΤ και τους τίτλους της για να μη φανεί η λαθροχειρία, όχι πάντοτε με επιτυχία είναι αλήθεια, όπως φαίνεται καθαρά και από την εικόνα που επισυνάπτουμε. Κάποιες άλλες φορές την άλλαζε με δικά του εξωτερικά πλάνα ενός μονοκάμερου που είχε αποστείλει στην Τήνο.

» Καταπατώντας κάθε έννοια δεοντολογίας και εντιμότητας απέναντι στους τηλεθεατές, παρουσίαζε τη μετάδοση ως δίκη του παραγωγή (σαν να την είχε κάνει με δικά του έξοδα), ενώ την είχε πολυδιαφημίσει τις προηγούμενες ημέρες! Προμελετημένο το έγκλημα δηλαδή.

» Ο ΣΚΑΪ θα μπορούσε να έχει ζητήσει να αναμεταδώσει την εικόνα της ΕΡΤ. Επέλεξε όμως, τη δόλια οδό. Η διοίκηση της ΕΡΤ είναι αποφασισμένη να προστατεύσει με κάθε μέσο τα δικαιώματα της εταιρείας, το δημόσιο συμφέρον, καθώς και τη σκληρή δουλειά των ανθρώπων της, η οποία δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο τέτοιας κατάφωρης εκμετάλλευσης.

» Αυτό θα το διαπιστώνουν κάθε φορά όσοι παραβιάζουν τη δεοντολογία και τη νομιμότητα.
Ελπίζουμε του χρόνου η Μεγαλόχαρη να τους φωτίσει.»

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ELLHNAS. 19:50 15/08/2016

    Εμείς από τον ΣΚΑΙ είδαμε την Θεία Λειτουργία και όχι από την άθεη Διεθνιστική φασιστική ΕΡΤ του πρώην κνίτη Τσακνή, του πρώην πράσινου Ταγματάρχη και της Συριζαίας Κατσίμη που υποστηρίζει τους λαθρομετανάστες.Αρκετά πληρώνουμε τα κοπρόσκυλα της ΕΡΤ, που λιβανίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ τον ανίκανο Τσίπρα.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.