ΚΟΣΜΟΣ

Ίσως έπειτα από μία δεκαετία…

Έτιγκερ: «Απίθανη η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ μέχρι να φύγει ο Ερντογάν»

Ο Γερμανός Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε σήμερα στην εφημερίδα Bild ότι το πιθανότερο είναι πως η Τουρκία δεν θα γίνει μέλος της ΕΕ όσο ο Ταγίπ Ερντογάν είναι πρόεδρος.

"Θα είναι πιθανόν ένα θέμα για την περίοδο μετά τον Ερντογάν", δήλωσε ο Γκίντερ Έτινγκερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα.

"Με δεδομένη την κατάσταση που ισχύει σήμερα, η ένταξη δεν είναι ρεαλιστική έως και την επόμενη δεκαετία", είπε.

Την Κυριακή ο γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε πως δεν βλέπει η Τουρκία να γίνεται μέλος της ΕΕ στη διάρκεια της πολιτικής σταδιοδρομίας του, σημειώνοντας πως η Ένωση δεν θα είναι σε θέση να δεχθεί την Τουρκία ακόμη και αν η Άγκυρα εκπλήρωνε αύριο όλες τις προϋποθέσεις για την ένταξή της.

Στην ίδια συνέντευξη, ο γερμανός Επίτροπος εξέφρασε επίσης αμφιβολίες για το ενδεχόμενο μιας εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, λέγοντας ότι δεν θα στοιχημάτιζε πολλά υπέρ του Brexit.

"Ξεκινάμε από την αρχή ότι η ψήφος των πολιτών είναι πολιτικά δεσμευτική για τη βρετανική κυβέρνηση", δήλωσε ο συντηρητικός πολιτικός στη λαϊκή γερμανική εφημερίδα.

"Αλλά είναι πιθανόν η κοινή γνώμη να αλλάξει αν η οικονομική κατάσταση επιδεινωθεί μετά το Brexit", είπε.

"Σε κάθε περίπτωση, δεν θα στοιχημάτιζα πολλά υπέρ ενός Brexit", δήλωσε ο γερμανός Επίτροπος, αρμόδιος για την ψηφιακή οικονομία.

Σύμφωνα με τον Έτινγκερ, όσο περισσότερο η Βρετανία περιμένει προτού ξεκινήσει τη διαδικασία εξόδου από την ΕΕ, τόσο "η οικονομική και πολιτική κατάσταση θα γίνεται πιο αβέβαιη".

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.