ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τον Σεπτέμβριο

Εβδομάδα Βιμ Βέντερς στο «Άστυ»

Έχοντας κλείσει για καλοκαίρι μετά από ακόμη ένα πετυχημένο «Ταινιόραμα», ο κινηματογράφος «Άστυ» της πλατείας Κοραή ξεκινάει τις προβολές του για το φθινόπωρο με μια εβδομάδα αφιερωμένη στον Βιμ Βέντερς.

Από την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου θα φιλοξενήσει ένα πλούσιο αφιέρωμα στον κινηματογράφο του σπουδαίου Γερμανού σκηνοθέτη, προβάλλοντας καθημερινά δύο βραβευμένες ταινίες του με ένα ενιαίο εισιτήριο των 6 ευρώ.

Ανάμεσα στις ταινίες που θα προβληθούν είναι: «Η αγωνία του τερματοφύλακα πριν το πέναλτυ» (1972) βραβευμένη με το FIPRESCI Award του Φεστιβάλ Βενετίας, «Ο Αμερικανός φίλος» (1977) με τον Ντένις Χόπερ, «Η κατάσταση των πραγμάτων» (1982) που πήρε το Χρυσό Λιοντάρι Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Βενετίας, «Παρίσι-Τέξας» (1984) που τιμήθηκε με τον Χρυσό Φοίνικα Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Καννών, «Τα Φτερά του Έρωτα» (1987) που έλαβε το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καννών, καθώς και το πρόσφατο ντοκιμαντέρ «Το αλάτι της Γης» (2014) που ήταν υποψήφιο για Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ.

Οι προβολές καθημερινά θα είναι τρεις: 18.00 - 20.00 (20.15, 20.30) - 22.00 (22.15), καθώς θα επαναλαμβάνεται η απογευματινή προβολή το βράδυ.

Το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών:

Asty

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.