ΚΟΣΜΟΣ

«Αυτομόλησε» αναφέρει το BBC

«Εξαφανίστηκε» διπλωμάτης από την πρεσβεία της Β. Κορέας στη Βρετανία

Σύμφωνα με το BBC ο διπλωμάτης «αυτομόλησε σε τρίτη χώρα» με την οικογένειά του
br

Μετά την «εξαφάνιση» δύο Τούρκων διπλωματών από την Ελλάδα, τώρα αναζητούνται τα ίχνη ενός διπλωμάτη της Βορείου Κορέας από τη Μεγάλη Βρετανία.

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο BBC ο διπλωμάτης «αυτομόλησε σε τρίτη χώρα», χωρίς να διευκρινίζεται σε ποια. Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, επικαλούμενο πληροφορίες από ΜΜΕ της Νοτίου Κορέας, ο διπλωμάτης «έφυγε νωρίτερα αυτό το μήνα για τρίτη χώρα».

Η νοτιοκορεατική εφημερίδα JoongAng Ilbo, μάλιστα, επισημαίνει: «Ένας διπλωμάτης της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας στο Λονδίνο βρίσκεται στη διαδικασία αναζήτησης ασύλου σε τρίτη χώρα» και συμπληρώνει πως παρά τις απόπειρες της πρεσβείας να τον εντοπίσουν, αυτές έπεσαν στο κενό.

Το υπουργείο Εξωτερικών δεν προχώρησε σε σχολιασμό σχετικά με την αυτομόληση, ωστόσο επισήμανε πως επιχειρεί να επιβεβαιώσει τις αναφορές.

Ο διπλωματικός συντάκτης του BBC, Τζέιμς Ρόμπινς, δήλωσε πως ο Βορειοκορεάτης ζούσε στη Μεγάλη Βρετανία τα τελευταία δέκα χρόνια μαζί με τη σύζυγό και την οικογένειά του.

Όλα αυτά, ενώ η πρεσβεία της Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας δεν έχει ανακοινώσει τίποτα σχετικά με τις πληροφορίες.

Σύμφωνα με το think tank Chatham House που έχει έδρα στο Λονδίνο, αν πράγματι ο διπλωμάτης έχει αυτομολήσει αυτό θα προκαλέσει «σοβαρά ντροπιαστικό» για το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Το Λονδίνο υπήρξε πάντα διπλωματική προτεραιότητα για τη Βόρειο Κορέα δεδομένου του προσωπικού που βρίσκεται εκεί και των σημαντικών πόρων που διατίθενται από το καθεστώς για τη διατήρηση της παρουσίας του εκεί», επισημαίνει εκπρόσωπος του think tank.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.