ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Για πρώτη φορά προϋποθέσεις πραγματικής ανάκαμψης»

Γ.Δραγασάκης: Σε φάση σταθεροποίησης η οικονομία

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Βασίλη Κορκίδη, είχε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αντιπροεδρίας, ο κ. Δραγασάκης επισήμανε ότι έπειτα από μακρά περίοδο βαθιάς ύφεσης και αβεβαιότητας, η οικονομία βρίσκεται σε φάση σταθεροποίησης και για πρώτη φορά συντρέχουν οι προϋποθέσεις πραγματικής ανάκαμψης. Στην κατεύθυνση αυτή τονίστηκε ότι προτεραιότητες της επόμενης περιόδου αποτελούν η κινητοποίηση επενδύσεων και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

«Για να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες προκλήσεις και να αποδώσει η συλλογική προσπάθεια εξόδου από την κρίση, είναι απαραίτητη η υιοθέτηση ενός νέου, αποτελεσματικού και αποδοτικού μοντέλου συνεργασίας ανάμεσα στο κράτος, τις κοινωνικές συλλογικότητες και τους δρώντες της αγοράς» αναφέρεται και επισημαίνεται πως σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Δραγασάκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση επιζητεί την ουσιαστική συμβολή των παραγωγικών φορέων.

Επιπλέον, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης άκουσε με προσοχή τα αιτήματα και τις προτάσεις της Συνομοσπονδίας και δήλωσε την αμέριστη στήριξή του στις ρυθμίσεις εκείνες που θα δημιουργήσουν συνθήκες ευνοϊκές για την οικονομική δραστηριότητα και την απασχόληση και θα προσφέρουν δεύτερες ευκαιρίες σε μικρομεσαίους εμπόρους και επιχειρηματίες που πλήγηκαν βαριά από την πολυετή κρίση.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν και οι δυνατότητες παροχής ρευστότητας, τόσο μέσω ειδικών τραπεζικών προγραμμάτων, σχεδιασμένων για μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όσο και μέσω νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, εξειδικευμένων στο μικρο-δανεισμό.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ ενημέρωσε, ιδιαίτερα, για συγκεκριμένες προτάσεις και πρωτοβουλίες της Συνομοσπονδίας ως προς την οικονομική ανάπτυξη των νησιών, με τον κ. Δραγασάκη να σημειώνει ότι η κυβέρνηση εργάζεται συστηματικά με στόχο τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού για τη νησιωτικότητα, που θα απαντά τόσο στα χρόνια προβλήματα των νησιών, όσο και σε προκλήσεις της συγκυρίας, όπως οι προσφυγικές ροές. Στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου σχεδιασμού, επισημάνθηκε η ανάγκη αξιοποίησης της σημαντικής αναπτυξιακής δυναμικής που υπάρχει στα ελληνικά νησιά και σε τομείς πέραν του τουρισμού.

Στο τέλος της συνάντησης υπήρξε κοινή δέσμευση για τον προγραμματισμό νέας, σε σύντομο χρόνο, ώστε να εγκαινιαστεί τακτική συνεργασία επί των συγκεκριμένων ζητημάτων.

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Κε Δραγασάκη ,
  Εκτός από την οικονομική μας κατρακύλα η ηθική τοιαύτη ειναι το ιδιο βασανιστική.
  Από την μιά η αρχική τοποθέτησης του (ης) εισαγγελέος και του (της ) ανακρίτριας για τον σφαγιασμό 4 ατόμων στην Αιγινα από το ταχύπλοο του Λυκουρέζου ήταν Διαφωνία και ετσι επήλθε αρχικά η μη ΠΡΟΦΥΛΑΚΗΣΗΣ του υπόπτου !
  Από την αλλη σήμερα , η Ένωσης Δικαστων και Εισαγγελέων Ελλάδος θέλοντας να γλύψει την διακυβέρνησή σας έκανε δήλωση για την άδικη επίθεση , τάχαμου , που δέχτηκαν οι Ελληνες δικαστές απο Ευρωπαϊκά κέντρα παρατηρήσεων , όσον αφορά την υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ και Α. ΓΕωργίου .
  Διασυρόμαστε πανταχόθεν ….
  Την τραβάτε απο την μύτη την Δικαιοσύνη μας !
  ΣΤαματείστε πιά αυτήν την τακτική .
  Στο δε θέμα της Αιγινας βγήτε σε μια συνεντευξη με τους δημοσιογράφους να σας μεταφέρουν τα πολλα Ερωτήματα που έχουμε σαν ενεργοί πολίτες τούτης της χώρας και απαιτούμε ααπντήσεις …
  Μεχρι τώρα οι δηλώσεις σας σε ΑΜΠΕ δεν απαντούν τους γρύφους .
  Ο δε Πρωθυπουργός μας παριστάνει τον Καραμανλή….

 2. ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΛΕΓΑΝ ΣΥΡΙΖΑ… 11/05/2015
  Ήταν κάποτε ένα αντιμνημονιακό κόμμα. Ένα κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Ένα κόμμα που θα διέγραφε το παράνομο, επαχθές και επονείδιστο χρέος. Ένα κόμμα που θα καταργούσε αμέσως, με ένα και μόνο άρθρο, το μνημόνιο και τις δανειακές συμβάσεις
  . Ένα κόμμα που θα ξαπόστελνε στον αγύριστο τρόϊκα, τεχνικά κλιμάκια και όλους τους διεθνείς τοκογλύφους και νταραβεριτζήδες που ρουφούν το αίμα του λαού και έχουν μετατρέψει τη χώρα σε αποικία χρέους.
  Ένα κόμμα που δεν θα παραχωρούσε στους ιδιώτες λιμάνια, αεροδρόμια, ορυχεία, δημόσιες εκτάσεις-φιλέτα και θα ακύρωνε προηγούμενες συμφωνίες που αφορούσαν τα «ασημικά» της χώρας. Ένα κόμμα που θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ και θα μείωνε τη φορολογία.
  Ένα κόμμα που θα επανέφερε τους μισθούς και τις συντάξεις σε αξιοπρεπή επίπεδα, θα αποκαθιστούσε τις αδικίες και θα αντιμετώπιζε αποτελεσματικά την ανεργία.
  Ένα κόμμα, που με λάβαρο το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, διακήρυττε ότι θα διαθέσει πολλά δις για να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση.
  Ένα κόμμα που θα καταργούσε τη λιτότητα και θα άλλαζε τη νεοφιλελεύθερη Ευρώπη.
  Ένα κόμμα που αποκαλούσε την Μέρκελ «ύαινα» και το ΔΝΤ «δούρειο ίππο».
  Ένα κόμμα που θα βαρούσε το νταούλι και οι αγορές θα χόρευαν πεντοζάλη.
  Ένα κόμμα που θα κατέφευγε σε εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης.
  Ένα κόμμα που ανάμεσα στο συμβιβασμό και τη ρήξη θα διάλεγε τη ρήξη.
  Ένα κόμμα που σχεδόν σε κάθε πρότασή του υπήρχαν όροι όπως καπιταλισμός-καζίνο, ιμπεριαλισμός, σοσιαλισμός.
  Ένα κόμμα που θα έφερνε την ελπίδα και το χαμόγελο.
  Ήταν κάποτε ένα κόμμα που το έλεγαν ΣΥΡΙΖΑ.

 3. Βγάζουν μεσάνυχτα σπίτια σε πλειστηριασμό…

  ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ-ΣΟΚ! Βγάζουν, μεσάνυχτα, σπίτια σε πλειστηριασμό…

  Είστε πολιτικοί αγύρτες και απατεώνες που πρέπει να φύγετε σήμερα από την διακυβέρνηση της χώρας
  Από το ‘’κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη’’
  καταντήσατε να βγάζετε στο σφυρί τα σπίτια του Ελληνικού λαού ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ!
  Μία πολιτική μαφία κυβερνά την χώρα που ετοιμάζεται να ξεπουλήσει τα πάντα.
  Δείτε και απολαύστε διακυβέρνηση ‘’πρώτης φοράς αριστεράς’’ σε αγαστή συνεργασία με τους πατριώτες της καρέγκλας.
  Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, βγάζει ΝΥΧΤΑ στο σφυρί τα σπίτια.

  Διαμέρισμα 47. Τ.μ
  Ημερομηνία πλειστηριασμού : { Μάϊος , 2016 ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ]]
  Τόπος πλειστηριασμού ΑΘΗΝΑ
  Θέση: ΣΑΡΚΟΥΔΙΝΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΡΕΥ Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΑΘΗΝΑ
  Έκταση : 47 τμ.
  Τιμή πρώτης προσφοράς : 40.0000,Ο Ε

 4. ΕΠΙΟΡΚΟΣ…
  Ο Καραμανλής “κυκλοφορεί ανενόχλητος”;
  στα σαλέ της Ελβετίας και της ορεινής Αρκαδίας και στα ακριβά εστιατόρια;
  Η θέση του Καραμανλή είναι στη φυλακή για το όσα διέπραξε σε βάρος του ελληνικού λάου.
  Ο λόγος που κρύβεται ο μουγγός , δεν είναι γιατί είναι συνέχεια μπουκωμένος , είναι γιατί οι δικηγόροι του τον συμβούλεψαν πως όταν αποκατασταθεί η δημοκρατία στη χώρα, θα πρέπει να απολογηθεί στη δικαιοσύνη και άρα ότι πει τώρα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον του.
  Έγραψε έστω ένα άρθρο ο Μπουχέσας εδώ και 5 χρόνια για την πολιτική και την οικονομία ,μίλησε έστω και μια φορά στην Βουλή, πρότεινε έστω ένα μέτρο για αποφυγή της χρεοκοπίας , έκανε έστω ένα τηλεφώνημα στους πρώην πρωθυπουργούς συναδέλφους του, άφησε πίσω στο δημόσιο ταμείο έστω έναν από τους εισπραττόμενους μισθούς του (παρότι άεργος ) υπέρ των ανέργων ( 1.200.000 αθώοι πολίτες) ;
  Βαρέθηκα να ακούω και να διαβάζω …σιωπεί ο Καραμανλής… θα μιλήσει ο Καραμανλής.. επιστρέφει ο Καραμανλής.. αθώος ο Καραμανλής

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.