ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η επίσημη «πρώτη» του Ολυμπιακού

Γ.Σφαιρόπουλος: Στόχος η παραμονή στην κορυφή

Μετά τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τους περίμενε το απόγευμα της Τετάρτης στο ΣΕΦ, για την επίσημη «πρώτη» του Ολυμπιακού.

Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» αναφέρθηκε στο ειδικό βάρος που είχε η ανανέωση της συνεργασίας με τον αρχηγό των «ερυθρόλευκων», Βασίλη Σπανούλη, καθώς και στη διατήρηση του βασικού κορμού. «Συνταγή που κερδίζει δεν αλλάζει» τόνισε ο τεχνικός του πρωταθλητή Ελλάδας, ενώ ανέλυσε τους λόγους που ο ίδιος επέλεξε να μην υπάρξει προσθήκη στο «4» εξηγώντας: «Δεν θα παίρναμε τον Γκριν αν ερχόταν ο Ουάιτ». Η πρόκριση στο φάιναλ φορ της Euroleague γίνεται ακόμη πιο δύσκολος στόχος, σύμφωνα με τον Σφαιρόπουλο, λόγω της αλλαγής του συστήματος στη διοργάνωση από φέτος. «Φέτος, ο Ολυμπιακός πρέπει από το πρώτο παιχνίδι να παίρνει νίκες γιατί το κάθε ματς μετράει» δήλωσε ο Βασίλης Σπανούλης για το σύστημα διεξαγωγής της Euroleague. «Νιώθω καλά» τόνισε ανάμεσα σε άλλα ο Γιώργος Πρίντεζης, μετά την πελματιαία απονευρωσίτιδα που τον ταλαιπώρησε στα τέλη της προηγούμενης σεζόν.

«Ξεκινά μια νέα χρονιά με όνειρα και φιλοδοξίες. Είμαστε για δεύτερη σερί χρονιά πρωταθλητές Ελλάδας και θέλουμε να παραμείνουμε στην κορυφή της Ελλάδας και να επανέλθουμε στην Ευρώπη. Η πρόκριση στο φάιναλ φορ θα είναι πιο δύσκολη λόγω του νέου συστήματος που είναι πιο απαιτητικό. Για μας είναι σημαντικό που έχουμε τον ίδιο κορμό, που έμεινε ο Βασίλης Σπανούλης, που υπογράψαμε τρία παιδιά που ήρθαν να καλύψουν κάποια κενά που είχαμε και μαζί με τους υπόλοιπους θέλουμε να φτιάξουμε ένα δυνατό σύνολο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τις κινήσεις που έγιναν, θέλω να ευχαριστήσω τους κύριους Αγγελόπουλους που έφεραν τους παίκτες που ζήτησα. Εύχομαι να έχουμε υγεία, κάτι που μας έλειψε την περασμένη περίοδο. Είναι σημαντικό που έχουμε όλη την ομάδα από την αρχή της προετοιμασίας, κάτι που δεν είχαμε πέρσι και μας στοίχισε στον πρώτο στόχο της χρονιάς, το Κύπελλο. Εκείνο που έχουμε να κάνουμε είναι να βρούμε αγωνιστικό ρυθμό και να εντάξουμε στην ομάδα τα τρία νέα πρόσωπα», ανέφερε ο προπονητής του Ολυμπιακού και πρόσθεσε σχετικά με το γεγονός πως ο Ολυμπιακός δεν ενισχύθηκε στη θέση «4»: «Είναι δική μου απόφαση, γιατί θεωρώ πως οι υπάρχοντες παίκτες είναι ικανοί να αντεπεξέλθουν. Για μένα θα ήταν λάθος να αποκτήσουμε παίκτη για την πιθανότητα τραυματισμού. Η αλήθεια είναι πως θέλαμε να πάρουμε αρχικά πάουερ φόργουορντ και είχαμε στόχο τον Οκάρο Ουάιτ. Αν παίρναμε τεσσάρι, δεν θα παίρναμε τόσο καλό παίκτη στο ‘2’, όχι για οικονομικούς λόγους, αλλά θα υπήρχε μια μετατόπιση του ρόστερ».

Για το νέο σύστημα της Euroleague, o Γιάννης Σφαιόρόπουλος είπε: «Εμείς πέρυσι ήμασταν πρώτοι στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας, αλλά βρεθήκαμε στον πιο δύσκολο όμιλο. Φέτος το σύστημα είναι διαφορετικό κι όλα τα αποτελέσματα μετράνε από την αρχή». Ποια θα είναι η φιλοσοφία του Ολυμπιακού φέτος; «Η συνταγή που κερδίζει δεν αλλάζει. Θα προσπαθήσουμε να προσθέσουμε και να βελτιώσουμε κάποια πράγματα. Θέλουμε την ίδια αγωνιστική ταυτότητα, δηλαδή καλή άμυνα, με γρήγορη κυκλοφορία στην επίθεση και πλουραλισμό με ηγέτη τον Σπανούλη. Όλα τα νεότερα παιδιά είναι πιο έτοιμα για να αντεπεξέλθουν» απάντησε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης, αφού δήλωσε πρώτα πως «ξεκουράστηκα σωματικά και πνευματικά και είμαι έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της», εν συνεχεία έδωσε το έναυσμα για μία ακόμη σεζόν με τίτλους: «Συμπληρώσαμε την ομάδα με κάποια καινούρια άτομα. Εύχομαι να έχουμε όλοι υγεία και όλη ομάδα. Πάμε με πολύ σκληρή δουλειά. Τίποτα δεν θα είναι εύκολο. Η χρονιά θα είναι δύσκολη. Οι Ολυμπιακός έχει υψηλές βλέψεις και μεγάλες απαιτήσεις. Να πάνε όλα καλά με υγεία και να παίξουμε ένα θεαματικό και ουσιαστικό μπάσκετ». Μετά από πολλά χρόνια, η προετοιμασία του Ολυμπιακού ξεκίνησε χωρίς απουσίες, με τον Σπανούλη να σχολιάζει: «Είναι σπάνιο φαινόμενο να είμαστε όλοι μαζί από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας. Φέτος, δεν έχουμε περιθώρια να μονταριστεί η ομάδα και να είναι φορμαριστεί τα Χριστούγεννα. Πρέπει από το πρώτο παιχνίδι να παίρνει νίκες γιατί το κάθε ματς μετράει. Κάθε νίκη είναι σημαντική και η ήττα μία απώλεια. Να σχεδιάσουμε την προετοιμασία και να είμαστε πανέτοιμοι για την πρώτη αγωνιστική». Για το νέο σύστημα διεξαγωγής της Euroleague είπε συγκεκριμένα: «Ό,τι ξέρετε, ξέρω. Είναι ένα καινούριο πρόγραμμα και από την πρώτη αγωνιστική θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Όλοι βαδίζουμε στο άγνωστο φέτος και το προπονητικό τιμ. Θα πρέπει να πάμε βήμα-βήμα και σκοπός μας είναι να παίρνουμε νίκες. Πρέπει να προσαρμοστούμε διαφορετικά γιατί είναι μία νέα εμπειρία για όλους. Πιστεύω ότι θα γίνει το καλύτερο για την ομάδα». Ο Σπανούλης κλήθηκε να καταθέσει την άποψή του και για τον γκαρντ Έρικ Γκριν που αποκτήθηκε αυτό το καλοκαίρι: «Ακούγονται τα καλύτερα για εκείνον. Από τον χαρακτήρα του μέχρι τις ικανότητές του μπασκετικά. Εύχομαι και είμαι σίγουρος ότι θα δώσει τα πάντα για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της».

Ο Γιώργος Πρίντεζης δεν μπόρεσε να βοηθήσει τον Ολυμπιακό, στον 4ο και τελευταίο τελικό, μέσα στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό, λόγω της πελματιαίας απονευρωσίτιδας, ενώ δεν βοήθησε ούτε την εθνική ανδρών στην προσπάθεια να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο πάουερ φόργουορντ των «ερυθρόλευκων» δήλωσε: «Είμαι πολύ καλά. Έκανα μια μαγνητική και βγήκε αρκετά καλή. Από τα τέλη Ιουλίου δεν πονάω και έχω δουλέψει πολύ. Δεν έκανα το πρόγραμμα που θα ήθελα, λόγω χρόνου, αλλά νιώθω καλά». Στο τέλος, ο Πρίντεζης σχολίασε: «Είναι μια ακόμη πιο απαιτητική σεζόν, με περισσότερα και πιο δύσκολα παιχνίδια. Θεωρώ πως το επίπεδο της Euroleague έχει ανέβει κι άλλο. Οι στόχοι του Ολυμπιακού παραμένουν υψηλοί, να είναι πρώτος στην Ελλάδα και να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται στην Ευρώπη. Οι προσθήκες ήταν λίγες και είναι σημαντικό ότι έχουμε έναν κορμό και δεν ξεκινάμε από το μηδέν».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.