ΚΟΣΜΟΣ

Στις φυλακές του Μαν

Γαλλία: Αίσιο τέλος στην υπόθεση ομηρίας φύλακα από κρατούμενο

Ένας φύλακας κρατήθηκε σήμερα όμηρος για πολλές ώρες σε μια φυλακή της Γαλλίας προτού αφεθεί ελεύθερος από τον κρατούμενο που τον είχε συλλάβει, έπειτα από διαπραγματεύσεις με τις δυνάμεις της τάξης.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η σύλληψη ομήρου στη φυλακή του Μαν (βορειοδυτικά) έλαβε τέλος.

«Τέλος της ομηρίας στο Κέντρο Κράτησης του Μαν. Χάρη στην ψυχραιμία του προσωπικού και στο θάρρος του φύλακα που είχε συλληφθεί όμηρος όλα τελείωσαν αίσια», έγραψε στο Twitter λίγο αργότερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Ζαν-Ζακ Ουρβοά, ο οποίος ευχαρίστησε επίσης τη μονάδα των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας, RAID.

Σύμφωνα με τον Βενσάν Λε Ντιμέτ, έναν φύλακα και συνδικαλιστικό εκπρόσωπο, ο κρατούμενος, που βρισκόταν μπροστά στην πόρτα του κελιού του, «έβαλε ένα ψαλίδι στον λαιμό του φύλακα».

«Ένας δεύτερος κρατούμενος (...) επέστρεψε στο κελί με τον δράστη και τον φύλακα. Ένα τρίτος κρατούμενος, που βρισκόταν ήδη στο κελί, πήρε τα κλειδιά του φύλακα και πήγε να τα παραδώσει στον επικεφαλής του κτιρίου για να του ανακοινώσει την ομηρία», είπε ο Λε Ντιμέτ.

Ο κρατούμενος που πήρε τον φύλακα όμηρο ζητούσε τη μεταγωγή του σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα, σύμφωνα με την πηγή αυτή, η οποία διευκρίνισε πως κρατείτο για βίαια επεισόδια με όπλα και επρόκειτο να αποφυλακιστεί το 2021.

Ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως στη φυλακή στο Μαν βρίσκονται αυτή τη στιγμή 520 κρατούμενοι ενώ το συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα έχει ονομαστική χωρητικότητα 398 θέσεων.

Καθώς την 1η Ιουλίου οι κρατούμενοι ανέρχονταν σε 69.375 ενώ οι φυλακές όλης τη χώρα έχουν χωρητικότητα 58.311 θέσεων, σύμφωνα με τη σωφρονιστική διοίκηση, ο αριθμός των εγκλείστων στις γαλλικές φυλακές έχει φθάσει σε αριθμό ρεκόρ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.