ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη στη Real News

Γεννηματά: Τα αδιέξοδα της κυβέρνησης θα οδηγήσουν σε εξελίξεις

«Αργά ή γρήγορα τα αδιέξοδα και οι αντιφάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα οδηγήσουν σε εξελίξεις και το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν οι εκλογές θα δώσουν λύση», δηλώνει σε σημερινή συνέντευξή της στην εφημερίδα Real News, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.
fofi

«Όταν η κοινωνία χορεύει τον χορό του Ζαλόγγου, δεν μπορεί κάποιοι να το ρίχνουν στα τσάμικα και κάποιοι να ονειρεύονται το χορό του Ησαϊα με την εξουσία» σημειώνει η κ. Γεννηματά ενώ ερωτηθείσα εάν το ΠΑΣΟΚ θα είναι κυβερνητικός εταίρος του Κυριάκου Μητσοτάκη στην περίπτωση που η Ν.Δ. είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές αναφέρει: «Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει ότι τσόντα είτε του ενός, είτε του άλλου δεν γινόμαστε. Έχουμε αναλάβει τις ευθύνες μας και με το παραπάνω». Όπως τονίζει «οριακές κοινοβουλευτικά, ανίσχυρες, και ετεροβαρείς πολιτικά και εκλογικά κυβερνήσεις δεν δίνουν βιώσιμη λύση στη χώρα στην κατάσταση που βρίσκεται».

Αναφορικά με τον νέο εκλογικό νόμο, επισημαίνει ότι το κόμμα της δεν συντάσσεται με την ηγεσία για της Ν.Δ. για κατάργηση της απλής αναλογικής. «Εμείς και μετά τις εκλογές θα επαναφέρουμε και θα επιμείνουμε στην ολοκληρωμένη πρότασή μας περί αναλογικού εκλογικού συστήματος που καταθέσαμε. Μόνο σε αυτήν τη βάση συζητάμε», ξεκαθαρίζει.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Οι εκλογές δεν δίνουν λύσεις όταν είναι απόρροια της θεωρίας «πτώσης ενός ώριμου φρούτου «που επικαλείσθε κα. Γεννηματά!
  Μόνον το παιχνίδι των μουσικών καρεκλών επισπεύδουν.
  Εμείς , παλιότεροι ανυστερόβουλοι Πασόκοι, που αρνηθήκαμε να μπούμε στα βάθη του και τώρα φυσικά παραμένουμε εκτός , εχουμε εναλλακτικές λύσεις .
  Πρώτ´απ´ όλα παραμένουμε κινηματίες με Δημοκράτες Σοσιαλιστές σαν τον Πεταλωτή και τον Καρχημάκη , τον Σαχινιδη και τον Ξυνιδη , τους Καστανίδη,Ρέππα , Ελενόπουλο και Νιώτη… Παπακωνσταντίνου και Παπανδρέου και με τους απλούς φαντάρους της Δημοκρατίας που διατυρούν τις αρχές τους.
  Επαναλαμβάνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις οτι οι αλλαγές , στην κυβέρνηση,το πολιτικό σύστημα και την κοινωνία μας πρέπει να γίνουν δίχως να μας τις υποβάλουν μνημόνια και δανειστές.
  Θεωρούμε π.χ. . οτι πρέπει να ξοδεύουμε μονον από αυτά που παράγουμε .
  ΘΑ παράγουμε δε πολύ περισσότερα αν αποκαταστήσουμε το κύρος και τις σωστές λειτουργίες της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης .
  «…Με την ασυμφωνία μεταξύ Ανακριτή και Εισαγγελέα στην υπόθεση των κατηγοριών εναντίον ενος Λυκουρέζου που πήρε φαλάγγι τους τουρίστες στην Αίγινα και την ΜΗ φυλάκιση του υπόπτου …» φαινεται καθαρά αν η δικαιοσύνη είναι τυφλή ή ανοιχτομάτα !
  Με Παυλόπουλο ΠτΔ βλέπουμε καθαρά οτι δεν γίνεται πολιτική κάθαρσης, όπως δεν γίνεται κάθαρσης στο ΠΑΣΟΚ με Θεοχαρόπουλο και Βενιζέλο, Γρηγοράκο και τους υπόλοιπους «της κεντροαριστεράς» του 4-2-1 η οποία μας κάθησε στον σβέρκο την συμμορία της Αίγινας υπό τον Αλέξη Τσίπρα- Νο Tsipa !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.