ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενοχλημένη η Αθήνα από τη θέση των Βρυξελλών υπέρ της ΕΛΣΤΑΤ

Γεροβασίλη: Αντιφάσεις της Κομισιόν στην επιστολή της υπέρ του Γεωργίου

Αντιφάσεις καταλογίζει στην Κομισιόν η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σχετικά με την επιστολή της Επιτροπής προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο στην οποία εκφράζεται η ανησυχία των Βρυξελλών για την εκ νέου παραπομπή στο Συμβούλιο Εφετών το πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου.
gerovasili

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, αναφερόμενη στην επιστολή της Κομισιόν προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, για την παραπομπή του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, έλαβε χθες το απόγευμα επιστολή από την Κομισιόν, στην οποία εκφράζεται η ανησυχία για την εκ νέου παραπομπή για κρίση στο Συμβούλιο Εφετών του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου.

Ο υπουργός Οικονομικών ανταπάντησε σήμερα με επιστολή προς την Κομισιόν στην οποία εκφράζει την έκπληξή του, για τον λόγο που εστάλη σε αυτόν, επιστολή που αφορά υπόθεση από το 2010 και εξετάζεται από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Στην επιστολή, η Κομισιόν διατυπώνει την πάγια αρχή της, να μην σχολιάζει υποθέσεις που εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη. Μια αρχή την οποία και συμμερίζεται και ακολουθεί η ελληνική Κυβέρνηση. Εντούτοις, παρατηρείται μια αντίφαση μεταξύ αυτής της αρχής και της προτροπής στην ελληνική κυβέρνηση να πάρει θέση για το εάν τα στατιστικά στοιχεία του 2010 ήταν ή όχι έγκυρα.

Ο υπουργός Οικονομικών, στην επιστολή του, εξέφρασε την άποψη ότι αν η Κομισιόν έχει προνομιακή επιστημολογική θέση να κρίνει την υπόθεση (κάτι που δεν διεκδικεί ο ίδιος ο υπουργός), τότε έχει την ηθική υποχρέωση να την καταθέσει στην ελληνική Δικαιοσύνη για να διευκολύνει το έργο της. Ο υπουργός Οικονομικών, καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του, δεν έχει λάβει από την Κομισιόν έκθεση που να τεκμηριώνει πρόβλημα σε σχέση με την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ. Ο υπουργός Οικονομικών και η κυβέρνηση παραμένουν προσηλωμένοι στην αποπολιτικοποίηση του δημοσίου τομέα, σέβονται τη λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών και της Δικαιοσύνης.

Όσον αφορά συγκεκριμένα την ΕΛΣΤΑΤ, όλοι έχουν αξιολογήσει θετικά και τη διαδικασία επιλογής του νέου προέδρου και την ανεξάρτητη λειτουργία του μετά την τοποθέτησή του».

7 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Οι αντιφάσεις θα μας πνίξουν με τέτοια διακυβέρνηση που διαθέτουμε .
  Αντιφάσεις παντού!
  Γεωγραφικά από Τα ΤΕΙ της Κοζάνης μεχρι τα νερά τουΣαρωνικού στην Αιγινα .
  Από τις αδειοδοτήσεις των συχνοτήτων μεχρι την χοριγηση δημοσίων έργων και υπηρεσιών προς τους πρόσφυγες και τους αιτούντες Πολιτικό Άσυλο …
  Από τις αδειοδοτήσεις των ταχύπλοων μεχρι τις βεβαιώσεις του γνήσιου της υπογραφής των Υπουργών .
  ΑΠό τα κάπιταλ κοντρόλς , μεχρι τις αφαιμάξεις των λογαριασμών απο υψηλά ιστάμενους της κυβέρνησης .
  Από την «έγκαιρη » , σχεδον ακαριαία αφηξή στον τόπο ενός ατυχήματος του Υπουργού με ειδικό ελικόπτερο , μεχρι την κοντά τετράωρη καθηςτερηση για την σύλληψη των υπόπτων γιά τους πολλαπλούς φόνους …
  Αντιφάσεις στην συνεργασία δυο πολιτικων κομμάτων που τα ενώνει η λατρεία τους στην καρεκλοδιατυρηση και την μεγαλομανεία τους .
  Ο ενας δεν φορά γραβάτα στα σινιέ και πανάκριβα πουκάμισα του και κάλλος σέρνει με έξοδα του δημοσίου Μουσικές Μπάντες να τον δοξάζουν στα υπερπόντια ταξίδια του .
  Αντιφάσεις , αλλά όπως λέει και το τραγούδι αλλά και αμφιβολίες του Ελληνικού ΛΑΟΥ
  Πολλές !
  Γιαυτό μέςα σε δυό χρονια μονον το φαινόμενο ΤΣΙΠΡΑ χωρις Τσίπα , εξαττμηστικε και η «αριστερή παρένθεση » δυστυχώς μπαίνει για τα καλά στο τοπίο !

 2. »ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ…..»
  Φίλε μου,
  »Συν Αθηνά και χείρα κίνει.»
  Πως να εμπιστευθώ ξανά, ανθρώπους που μέχρι σήμερα, όχι μόνον δεν μετάνιωσαν, όχι μόνο δεν αναγνώρισαν,
  αλλά συνεχίζουν τον βρόμικο πόλεμο εις βάρος του Γιώργου, εις βάρος της Ελλάδας?
  Οι επιλογές Καμένου εντελώς και του παθογενή Παυλόπουλου δεν είναι λάθη. Είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ κατά της Ελλάδας, κατά της δημοκρατίας, κατά του μέλλοντος των παιδιών μας.
  Και είναι χαίνουσες πληγές που δύσκολα θα κλείσουν
  Ο Τσίπρας θα πρέπει να αποδείξει ,
  τόσο ότι κατάλαβε το λάθος του, όσο και ότι αντελήφθη την σωστή πορεία των διαρθρωτικών αλλαγών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

 3. Η ΖΗΜΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΑΠ ΚΑΙ OI ΠΡΟΔΟΤΕΣ

  Όλοι γνωρίζουμε σήμερα όλη την αλήθεια. Αποτελεί εμπαιγμό και υποτίμηση της νοημοσύνης μας, η προσπάθεια των εκπροσώπων της ανικανότητας και της διαπλοκής, να επιχειρούν και ΣΗΜΕΡΑ, παραπληροφόρηση, ασέβεια και συνέχιση της νοσηρής και αλησμόνητης εποχής.

  Σήμερα, μέσω των πιο επισήμων(και όχι φιλικά διακείμενων) προσώπων, γίνεται ΑΝΑΝΤΙΡΡΗΤΟ το γεγονός, ότι η προδοσία Σαμαρά Βενιζέλου με την συμπαράταξη Τσίπρα και λοιπών ..ηλιθίων, απετέλεσε το πιο ανθελληνικό και ανέντιμο τορπιλισμό, μιας επιτυχημένης πορείας, που θα μας είχε οδηγήσει στο δρόμο που θα ΕΠΡΕΠΕ, να έχουν χαράξει και εφαρμόσει, αρκετά χρόνια ΠΡΙΝ! οι πρωταθλητές της ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ και της ανικανότητας κυριολεκτικά .

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
  http://www.primeminister.gov.gr/2012/10/09/9780
  Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012
  Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, με την Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Angela Merkel. Ακολουθούν οι δηλώσεις του κ. Σαμαρά και της κ. Merkel:
  (…)Τα επόμενα χρόνια, λοιπόν, θα συνεχιστεί η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και θα πρέπει να δείξουμε πόσο γρήγορα μπορούμε να αναπτυχθούμε και πόσο γρήγοροι μπορεί να είναι οι ρυθμοί ανάπτυξης και πως θα μπορέσει η Ελλάδα να σταθεροποιηθεί.
  Κλείνοντας, θα ήθελα να πω -το ανέφερα και προηγουμένως- υπάρχουν πρόοδοι. Από το 2009 έως το 2011, το πρωτογενές έλλειμμα από -10% έχει μειωθεί στο – 2%, ένα πρώτο θέμα.
  Επίσης, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών έχει εξισορροπηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό.
  Όλα αυτά είναι θέματα τα οποία μας δείχνουν με κάθε σαφήνεια ότι πολλά έχουν επιτευχθεί, τα μέτρα, πολλά από τα οποία ήταν αναγκαία για τους ανθρώπους, ήταν πάρα πολύ σκληρά σαν μέτρα, αλλά είμαι απόλυτα πεπεισμένη ότι αυτός ο δύσκολος δρόμος άξιζε τον κόπο.
  Η Γερμανία θέλει να είναι ένας καλός εταίρος και ένας πραγματικός φίλος.
  ΣΧΟΛΙΟ Ν. Βράχου: Η κα Μέργκελ γνώριζε στις 10/10/2012 όλα τα αποτελέσματα της εφαρμογής του προγράμματος Γιώργου Παπανδρέου.
  Το ερώτημα είναι: ‘’ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΑΝΕΤΡΕΨΑΝ’’ αφού είχε τόσες και τέτοιες επιτυχίες και το τέλος του 2012 θα είχε πρωτογενές πλεόνασμα??

 4. »ΚΟΛΑΣΗ ΤΟΥ ΔΑΝΤΗ»
  Εξαιρετικά αποκαλυπτικός εμφανίζεται ο επικεφαλής διευθυντής της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) Βάλτερ Ράντερμαχερ για την κατάσταση που επικρατούσε την περίοδο 2004 – 2009 σε σχέση με τα στοιχεία που….
  έδινε η Ελλάδα για την κατάσταση της οικονομίας, ενώ ταυτόχρονα υπερασπίζεται τον επικεφαλής της ΕΛΣΑΤ Ανδρέα Γεωργίου χαρακτηρίζοντας «Κόλαση του Δάντη» τις διώξεις που υφίσταται στη χώρα μας.ε

  Επισκέφτηκα τότε προσωπικά την Ελλάδα, για μεγάλο χρονικό διάστημα και συζήτησα με πολλά μέλη της κυβέρνησης, ζητώντας τους… να μας παραδώσουν όλα τα στοιχεία εκείνα που χρειαζόμασταν. Δημοσιεύσαμε τότε, το Νοέμβριο του 2010, οριστικά στοιχεία που έδειχναν ένα έλλειμμα της τάξης του 16% του ΑΕΠ.

  Οι ποινικές διώξεις που διεξάγονται έναντι του νυν διευθυντή της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας δεν είναι ανησυχητικές για τη φερεγγυότητα της χώρας;

  Θα έλεγα ότι είναι τουλάχιστον παράξενο γεγονός. Και δύσκολο να το κατανοήσουμε οι εκτός Ελλάδας: για πρώτη φορά, υπάρχει Γενικός Διευθυντής της Στατιστικής Υπηρεσίας ο οποίος κάνει τη δουλειά του με μία απλώς τεχνική προσέγγιση – όχι πολιτική και ο οποίος δεν συνδέεται με κανένα κόμμα. Και αυτός ο πρώτος ανεξάρτητος υπεύθυνος κατηγορείται τώρα ότι υπερέβαλε σε ότι αφορά στους αριθμούς. Ενώ οι προκάτοχοί του, οι οποίοι επί χρόνια παρέδιναν λανθασμένα στοιχεία, δεν ενοχλούνται διόλου. Αυτό μοιάζει με την κόλαση του Δάντη.

 5. Η Γεροβασίλη πολύ σύντομα θα χάσει αυτό το υπεροπτικό υφάκι από το πρόσωπό της…

 6. Αυτή είναι η κατάντια της σημερινής ΄΄αριστεράς’’. Να προσποιείται τη γάτα στην…άμμο!!!!

  Υποψήφια με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στις Ευρωεκλογές η Ζωή Γεωργαντά

  Κανείς δεν πάει χαμένος σε αυτή τη χώρα πόσο μάλλον όταν έχει συμβάλει καθοριστικά στην εδραίωση των διαφόρων εθνικών μύθων μας και φυσικά καταριέται από όπου σταθεί και βρεθεί το Μνημόνιο.

  Η κ. Ζωή Γεωργαντά θα είναι υποψήφια με τους Ανεξάρτητες Έλληνες του Πάνου Καμμένου, του ανθρώπου που διαχρονικά έχει χτίσει την καριέρα του κατηγορώντας για απίθανα πράγματα τους πολιτικούς του αντιπάλους, στους οποίους στη συνέχεια ζητάει συγγνώμη μέσα στις δικαστικές αίθουσες.

  Κάπως έτσι, η Ζωή Γεωργαντά θα είναι υποψήφια για το Ευρωκοινοβούλιο, το οποίο με πρόσφατο ψήφισμα του απέρριψε κατηγορηματικά τις διάφορες ανοησίες που η ίδια υποστήριζε περί φουσκώματος του ελλείμματος το 2009.

  Μένει να δούμε αν στο ίδιο ψηφοδέλτιο θα συμπεριληφθεί και η Ελένη Λουκά.

  ΥΓ.
  Αληθεύει ότι και η κα ΠΟΠΗ πήρε ‘’υπόσχεση’’ από τον ΤΕΡΕΝΣΙΑ (???) ότι θα συμπεριληφθεί στο καμένο από χέρι ψηφοδέλτιο?

 7. Όταν ο Γεωργίου ανέλαβε πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ η χώρα ήταν ήδη στο μνημόνιο κ.Γεωργαντά..
  =======================================================================
  Me αφορμή την ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), Ανδρέα Γεωργίου, και δύο μελών της διοίκησης της υπηρεσίας που άσκησε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών η κ. Γεωργαντά δήλωσε χαρακτηριστικά :
  «Ήταν ολοφάνερο πως ήταν προγραμματισμένο να έρθει στην ΕΛΣΤΑΤ ο Γεωργίου για να εκτελέσει ένα έργο», εκφράζοντας την ικανοποίησή της γιατί η ελληνική δικαιοσύνη εκτελεί το έργο της, προσθέτοντας δε πως έως σήμερα πολλοί ήταν αυτοί που προσπάθησαν να τη χαρακτηρίσουν «γραφική»
  Υπενθυμίζεται πως η έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων είχε αρχίσει μετά τις καταγγελίες του πρώην μέλους της Αρχής, Ζωής Γεωργαντά, η οποία είχε κάνει λόγο για υπερβολική διόγκωση του ελλείμματος το 2009, ώστε να διευκολυνθεί η προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης.
  Να επισημάνουμε ότι ο κ. Γεωργίου σε υπόμνημα 111 σελίδων που έχει προσκομίσει στους οικονομικούς εισαγγελείς, έχει προσπαθήσει να αντικρούσει όσα του αποδίδονται για τεχνητή διόγκωση του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009, υποστηρίζοντας ότι ανέλαβε πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ στις 2 Αυγούστου του 2010 και από το Μάιο του 2010 η χώρα είχε μπει ήδη στο μηχανισμό στήριξης με βάση το έλλειμμα της τάξης του 13,6%.
  Είναι ολοφάνερο ότι οι ισχυρισμοί της Γεωργαντά είναι εκτός τόπου και χρόνου και ότι συνεχίζει να είναι γραφική…

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.