ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δικαιότερη κατανομή των φόρων»

Γεροβασίλη: Θα αντικαταστήσουμε τον ΕΝΦΙΑ

«Η κυβέρνηση εργάζεται και εργάστηκε για δικαιότερη κατανομή των φόρων. Όλη αυτή την καταστροφή που είχε προαναγγελθεί με τον ΕΝΦΙΑ, τελικά δεν είδαμε και η κυβέρνηση εργάστηκε ώστε για τη συντριπτική πλειονότητα να μην αυξηθεί ή και να ελαττωθεί ο φόρος» ανέφερε, μιλώντας νωρίτερα στο ραδιόφωνο του Real, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, η οποία παρουσίασε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το 92% των φορολογουμένων θα έχει λιγότερο, ίδιο ή καθόλου φόρο και κάποιοι από αυτούς θα έχουν αυξημένο ΕΝΦΙΑ έως 10 ευρώ.
gerovasili

Αντιθέτως, μειωμένο ή πολύ μειωμένο ΕΝΦΙΑ θα έχουν όσοι έχουν διαμερίσματα μονοκατοικίες σε λαϊκές γειτονιές, (Παγκράτι, Περιστέρι, Νίκαια κλπ) με μειώσεις μέχρι και 300 ευρώ λιγότερα. Αυξημένος θα είναι ο ΕΝΦΙΑ σε μονοκατοικίες σε μεσαία μεγάλα οικόπεδα, μεγάλα διαμερίσματα στο Κολωνάκι, το Παλαιό Ψυχικό, την Εκάλη και τη Γλυφάδα.

«Όλη αυτή την καταστροφή σήμερα δεν την είδαμε. Αυτή η καταστροφή που είχε προαναγγελθεί», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και πρόσθεσε πράγματι σε ένα μικρό ποσοστό φυσικών προσώπων και σε ένα μεγαλύτερο ποσοστό νομικών προσώπων ο ΕΝΦΙΑ αυξάνεται, αλλά μιλάμε για αύξηση στο 8% των φορολογουμένων.

Όταν η κ. Γεροβασίλη ρωτήθηκε αν ο πρωθυπουργός προτίθεται να εξαγγείλει αλλαγές για τον ΕΝΦΙΑ στη Θεσσαλονίκη, απάντησε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη δηλώσει ότι στο επόμενο διάστημα, γίνεται επεξεργασία και προσπάθεια να αντικατασταθεί ο ΕΝΦΙΑ από φόρο ακίνητης περιουσίας που θα ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα και θα είναι δίκαιος. «Αυτός είναι ο στόχος και θα γίνει στο επόμενο διάστημα χωρίς να μπορώ να προσδιορίσω το πότε ακριβώς», είπε η κ. Γεροβασίλη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει πλήρη γνώση ότι πάρα πολλοί συμπολίτες μας έχουν εξοντωθεί φορολογικά τα τελευταία χρόνια και γι' αυτό δίνει μεγάλη μάχη προκειμένου η κατανομή της φορολογίας να γίνεται διαρκώς δικαιότερη.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ´Οταν ομιλεί η κ. Τραχανοβασίλη περί αντικατάστασης του
  ΕΝιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α) πείτε της οτι ετσι πρέπει να αναφέρεται σε αυτόν .
  Αλλά κυρίως οτι πρέπει να μας λέει και από που θα βρει τους πόρους που θα τον αντικαταστήσουν !
  Οι «Γερμανικές πολεμικές αποζημειωσεις» αργούν ο δε ΤΣΑΒΕΖ της ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ αποδήμησε είς Κύριον !
  Τα Δάνεια από την ελεύθερη αγορά τα κανατε ακατόρθωτα λόγο της αναξιοπιςτίας σας και της προςκοληςης Σας στους τρόπους με τους οποίους έδρασε και ο ΚΑΡΑΜΝΚΗΣ με τα GREEK STATISTICS και με τις πολιτικές σας εν γένει που προσκωλήθηκαν στην εξαρτησή σας στα μνημόνια . Αυτά που λέγατε στον λαό για να του κλέψετε τη ψήφο , οτι θα σκίσετε! ….

 2. FRIDA. 19:01 29/08/2016

  Εγώ λέω πρώτα να αντικαταστήσουμε την Βλαχοβασίλη, τον Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ και εφόσον λείψουν αυτοί οι μνημονιακοί τενεκέδες θα πάψει να υπάρχει και ο ΕΝΦΙΑ.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.