ΚΟΣΜΟΣ

Προσπαθούν να εγκαταστήσουν δικούς τους ανθρώπους

Για εθνοκάθαρση στη Β. Συρία κατηγορεί τους Κούρδους ο Τσαβούσογλου

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγόρησε σήμερα τη συριακή πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) ότι πραγματοποιούν εθνοκάθαρση στη βόρεια Συρία, υποστηρίζοντας πως προσπαθούν να εγκαταστήσουν δικούς τους ανθρώπους σε περιοχές που κατέλαβαν από το Ισλαμικό Κράτος.
kurds

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε πως σκοπός της υποστηριζόμενης από την Τουρκία επιχείρησης σύρων ανταρτών γύρω από τις πόλεις Τζαραμπλούς και Μανμπίτζ είναι η εκδίωξη του Ισλαμικού Κράτους και πως η YPG θα πρέπει αμέσως να μετακινηθεί ανατολικά του ποταμού Ευφράτη.

"Oι άνθρωποι που αναγκάστηκαν να φύγουν από αυτά τα μέρη πρέπει να τοποθετηθούν πάλι σε αυτές τις περιοχές, πρέπει να ζήσουν εκεί, αλλά δεν είναι αυτός ο σκοπός της YPG. Η YPG έχουν ξεκινήσει εθνοκάθαρση, τοποθετούν εκείνους που θέλουν σε αυτά τα μέρη", δήλωσε ο Τσαβούσογλου σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα.

"Αυτός είναι ο λόγος που η YPG και το (κουρδικό) PYD [Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης] αισθάνονται στενάχωρα με αυτή την (υποστηριζόμενη από την Τουρκία) επιχείρηση", είπε.

Στο μεταξύ, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν 57 πλήγματα πυροβολικού εναντίον 16 στόχων μαχητών στη βόρεια Συρία τις τελευταίες 24 ώρες, δήλωσε σήμερα στρατιωτική πηγή.

Τα πλήγματα είχαν στόχο "τρομοκρατικές ομάδες εν κινήσει", δήλωσε η πηγή στο Ρόιτερς, χωρίς να διευκρινίζει αν επλήγησαν μαχητές των YPG των Κούρδων της Συρίας ή του Ισλαμικού Κράτους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.