Neo

Για το χρέος φταίει ο Καραμανλής, όχι ο …Γεωργίου

Το …αυτονόητο υποστηρίζουν οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, με αφορμή την απόφαση της Δικαιοσύνης να αναιρέσει τις αθωωτικές αποφάσεις των αρμόδιων δικαστικών συμβουλίων και να παραπέμψει εκ νέου σε δίκη τον πρώην πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου.
georgiou_elstat

Επιμένοντας στην ‘απλή αλήθεια’, ότι «η Ελλάδα οδηγήθηκε στα τεράστια ελλείμματα στον προϋπολογισμό και στο δυσθεώρητο χρέος στην περίοδο 2004-2009, κάτω από τη διακυβέρνηση της χώρας από τον Κ.Καραμανλή», όπως λένε, σημειώνουν ότι καμία δίωξη δεν μπορεί να συγκαλύψει αυτή την αλήθεια.

Θυμίζουν εξάλλου ότι τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Eurostat) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), όσο και άλλοι διεθνείς οργανισμοί έχουν επιβεβαιώσει την ακρίβεια των στατιστικών στοιχείων για την περίοδο αυτή και εκείνα που έχει παρουσιάσει η ΕΛΣΤΑΤ από το 2010 και μετά. Θυμίζουν ακόμα ότι η συμφωνία με την τρόικα και η υπογραφή του μνημονίου έγινε τρεις μήνες πριν αναλάβει τα καθήκοντα του στην ΕΛΣΤΑΤ ο κ. Γεωργίου (Αύγουστος 2010), η δε μετέπειτα διόρθωση κατά 2 μονάδες οφείλεται στο ότι η Eurostat ανακάλυπτε συνεχώς κρυφά χρέη (π.χ. νοσοκομείων, κ.α.).

«Μόνο ελαφρόμυαλοι, ψεκασμένοι, συνωμοσιολόγοι μπορούν να αμφισβητούν τα στοιχεία αυτά και να αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους. Μόνο μακιαβελικοί πολιτικοί δολοπλόκοι θα ήθελαν “να αθωωθούν” από τις τεράστιες ευθύνες τους οι κυβερνητικοί υπεύθυνοι της μοιραίας περιόδου 2004-2009 για ιδιοτελείς και ανίερες πολιτικές σκοπιμότητες», σημειώνουν στις Κινήσεις Πολιτών, τονίζοντας ότι οι προσπάθειες αυτές δεν πρέπει να βρουν υποστήριξη από κανέναν θεσμικό ή άλλο παράγοντα και δεσμευόμενοι ότι θα υπερασπιστούν με κάθε τρόπο την αλήθεια…

8 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΕΛΣΤΑΤ….ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΥ
  Δεν ασκήθηκε δίωξη στον Ανδρέα Γεωργίου, Κωνσταντίνο Μολφέτα και στην
  Αθανασία Ξενάκη, για την αξιόποινη πράξη της ψευδούς βεβαιώσεως κατά συναυτουργία σε βάρος του δημοσίου, υπό την ιδιαζόντως επιβαρυντική περίσταση της ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας του αντικειμένου του.
  Σημειωτέον ότι υπήρχε πρόταση του Εισαγγελέως κου Α. Λιόγκα η υπόθεση να μπει στο αρχείο χωρίς την άσκηση ουδεμίας διώξεως. Έτσι εφαρμόζεται το άρθρο 120 του Συντάγματος.
  * Μετά την κατάθεση όμως,
  ==========================
  αιτήσεως από τον Παναγιώτη Θεοδωρίδη εις το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών δια του κου Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών στις 17/6/2015, εκδόθηκε το βούλευμα με αριθμό 1149/2015 και με αυτό ο Ανδρέας Γεωργίου παραπέμπεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση.

  ΣΧΟΛΙΟ: Έπρεπε φαίνεται να γίνει ‘’εκκαθάριση’’ στην ΕΛΣΤΑΤ των Καμένου , Γεωργαντά , Κοντοπυράκη και ..ΣΙΑ, προκειμένου να επιστρέψουμε στην παλιά μας ‘’τέχνη κόσκινο’’ της Καραμανλικής περιόδου ?

 2. ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΗΓΩΝΤΑΣ ΤΑ ΝΑ ΚΛΑΙΣ»

  Μετά το «ηλίθιος» του Σόιμπλε η Die Welt χαρακτήρισε τον Τσίπρα «περίγελο» του Νταβός
  Τι γράφει η γερμανική εφημερίδα για την εμφάνιση του Έλληνα Πρωθυπουργού – Πρώτη ανάρτηση:
  Μετά το «ηλίθιος» του Σόιμπλε η Die Welt χαρακτήρισε τον Τσίπρα «περίγελο» του Νταβός
  Δεν έφτανε το “stupid” του Σόιμπλε για τον Αλέξη Τσίπρα, τώρα έρχεται και η γερμανική εφημερίδα Die Welt, η οποία σε άρθρο της, χαρακτηρίζει τον Πρωθυπουργό «περίγελο του Νταβός».
  *Βέβαια, είχαν προηγηθεί τα δημοσιογραφικά και πανεπιστημιακά επιτελεία των ΗΠΑ, που είχαν εκφράσει δημοσίως και παγκοσμίως τόσο την ακαταλληλότητα και αγραμματοσύνη του ‘’Αλέξη’’, όσο και τον μέγιστο κίνδυνο καταστροφής και χρεοκοπίας της Ελλάδας από την αδεξιότητα, την άγνοια και επιπολαιότητα των χειρισμών του στα διάφορα φόρουμ, που ‘’αναγκαστικά και άφρονα’’ συμμετέχει ως ο ’’περίγελος’’ του Νταβός.
  *Η γερμανική εφημερίδα ασκεί σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για την εμφάνισή του σε πάνελ του οικονομικού φόρουμ και αναφέρει χαρακτηριστικά πως ο Έλληνας πρωθυπουργός έδωσε την εντύπωση ενός «ξεροκέφαλου» ηγέτη που δεν έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης.

  *Το άρθρο τιτλοφορείται «Πώς ο Αλέξης Τσίπρας έγινε περίγελος του Νταβός», και στον υπότιτλό του σχολιάζεται με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο η «μονομαχία» του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

  *«Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξετέθη με την ελλιπή κατανόηση των οικονομικών όρων και την κατά μέτωπο επίθεση στον κ. Σόιμπλε, ο οποίος, όμως, πέρασε στην αντεπίθεση επιδέξια» γράφει ο υπότιτλος του δημοσιεύματος.
  Την ίδια ώρα, το άρθρο αναφέρει ότι ο κ. Τσίπρας παίζει «δευτερεύοντα ρόλο» και πως είναι ένας «ισχυρογνώμων πρωθυπουργός που δεν είναι σε θέση να βγάλει την χρεωμένη του χώρα από την κρίση».

  *Τονίζεται δε, ότι αυτή την περίοδο, η Ευρώπη έχει εντελώς διαφορετικά προβλήματα. Μάλιστα, σχολιάζει δηκτικά την έκκληση του Αλέξη Τσίπρα για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στο θέμα του προσφυγικού, μεταφράζοντας αυθαίρετα το σχόλιο του πρωθυπουργού σε «περισσότερα χρήματα για την καταχρεωμένη χώρα του».

  *ΣΧΟΛΙΟ: Πριν λίγο καιρό, οι Ευρωπαίοι ‘’πρότειναν’’ στον κ. Τσίπρα να
  παραμείνουν στην Ελλάδα 400.000 μετανάστες και σε ’’ανταμοιβή ’’ να συνομιλήσουν για το θέμα του χρέους, που μέχρι σήμερα, μόνη μείωση έγινε επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου.
  Πως ο Τσίπρας ‘’κατάφερε’’ να συγκεράσει τα δύο αυτά θέματα, χωρίς να επαναστατήσει στη σκέψη και μόνο, ότι το μεταναστευτικό, που δεν έχει καμία σχέση με τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας, γίνεται όπλο στα χέρια ανθρώπων χωρίς συνείδηση και χωρίς κατανόηση?

  *Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι στην Ελλάδα ‘’έφεραν’’ μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που να μπορούν να τους ελέγξουν, προκειμένου να εφαρμόσουν τα άνομα σχέδιά τους για την Ελλάδα και το Αιγαίο.
  *Είναι ηλίου φαεινότερο ότι, η έλλειψη γνώσης, πυγμής και θέλησης εκ μέρους της Ελλάδας, έχει ‘’εκτροχιάσει’’ τις απαιτήσεις και τους εκβιασμούς της Τουρκίας.
  *Είναι απαράδεκτο και εγκληματικό το γεγονός ότι σήμερα οι Τούρκοι αλωνίζουν και δημιουργούν ‘’ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ’’ και διεκδικούν περιοχές και βραχονησίδες , που κάποτε δεν τολμούσαν ούτε και να σκεφτούν.
  *Πότε θα καταλάβουν οι Έλληνες, ότι αυτά συνέβησαν και συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα και στην γύρω περιοχή, είναι τα αποτελέσματα της ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ των ‘’ΗΛΙΘΙΩΝ’’ φύσει και θέσει συγκυβερνητών, η, και της συμπεφωνημένης ,(αδύνατη με κανονικές συνθήκες) εκλογής τους ?
  *Όλοι μας βρίζουν και ΟΛΟΙ!! γελάνε εις βάρος μας, βλέποντας ένα λαό, χωρίς κυβέρνηση, χωρίς θέληση να δέχεται όλους αυτούς τους βρώμικους ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ και να παραδίδει ιερά και όσια, ξεπουλώντας κάθε εύρωστη δημόσια οικονομική μονάδα, αντί πινακίου φακής, στους ντόπιους και διεθνείς νταβατζήδες.

  Δεν υπάρχουν ΕΛΛΗΝΕΣ σήμερα στην Ελλάδα ?

 3. Τ.Π. 14:41 09/08/2016

  Πηγή: Α.Πανσέληνος -Τότε που ζούσαμε, σελ. 191.
  Χρόνια αρρώστια της Ελληνικής Δικαιοσύνης, από γεννησιμιού της, είναι πως ποτέ δεν απόχτησε συνείδηση τρίτης συνταγματικής εξουσίας. Οι δικαστές μας στο σύνολο τους έχουν συνείδηση διοικητικού υπαλλήλου, και οι λίγες τιμητικές εξαιρέσεις χρειάζονται μόνο για να φωτίζουν το άρρωστο σύνολο. Η ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας στην Ελλάδα, ανοιγοκλείνει σα φυσαρμόνικα που την παίζει η διοίκηση.
  Πόσο διαχρονικός ο συγγραφέας!.

 4. Fiscal 13:50 09/08/2016

  15/11/2010(ύστερα από 4, παρακαλώ, μήνες προεδρίας Γεωργίου) ανακοινώθηκε ότι το έλλειμμα ήταν 15,6% του ΑΕΠ! Και όλο αυτό αφού μας έπρηζαν τα συκώτια και μας έλεγαν ότι είναι 12,8 μετά το έκαναν 13,6 μετά το έκαναν 15,6. 11 μήνες για να μας πουν ποιο ήταν το «πραγματικό” έλλειμμα. Αν αυτό δεν λέγεται φούσκωμα και μαγείρεμα τι λέγεται;

  • ΛΑΒΑΣ 11:23 10/08/2016

   Άσε τις υπεκφυγές και τα σλάλομ, τα ελλείμματα ανακαλύπτοταν πότε ως δανεισμός με την έκδοση ομολόγου και πότε ως εγγυήσεις του δημοσίου για την δανειοδότηση των ΔΕΚΟ.
   Ο Γεωργίου κατηγορήθηκε από την Γεωργαντά, υπάλληλο της ΕΛΣΤΑΤ, ότι φούσκωσε το έλλειμμα για να προκαλέσει την παρέμβαση του ΔΝΤ. Το ταμείο όμως βρισκόταν στην Ελλάδα από τον Μάιο του 2010, άρα το φούσκωμα έγινε πιο μπροστά, ( αφού ντε και καλά θέλετε φούσκωμα) αλλά ο Γεωργίου ανέλαβε καθήκοντα προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ τον Αύγουστο του 2010, το γνωρίζετε η όχι;;

  • ΟΤΑΝ ΤΑ ΝΕΑ ΔΙΑΨΙΕΥΔΟΥΝ ΤΑ ΠΑΛΙΑ…
   ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ…ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ

   Το παραμύθι περί φουσκωμένου ελλείμματος το 2009 τελειώνει με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
   Από το επίσημο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2016
   (…) Η οικονομική προσαρμογή της περιόδου 2010-2014 ειχε ως αποτέλεσμα την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων του προγράμματος, δηλαδή της μείωσης του ελλείμματος και της ισοσκέλισης του πρωτογενούς ισοζυγίου της Γενικής Κυβέρνησης, και της διόρθωσης του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών. Το έλλειμμα της Κυβέρνησης μειώθηκε από 15,2% του ΑΕΠ το 2009 στο 3,5% του ΑΕΠ το 2014,
   ===========================================================
   ενώ επιτεύχθηκε και οριακό πρωτογενές πλεόνασμα το 2014…
   Δεν ξέρω πόσοι το θυμούνται πια αλλά υπήρξε κάποτε μια εποχή που Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες προσπαθούσαν από κοινού να μας πείσουν ότι η χώρα έφτασε στο πρώτο Μνημόνιο απλώς επειδή το ΠΑΣΟΚ φούσκωσε το έλλειμμα του 2009.
   Η Νέα Δημοκρατία ήπιε πρώτη το πικρό ποτήρι και έτσι όλοι οι προϋπολογισμοί της εποχής Σαμαρά αναγνωρίζουν το αυτονόητο, ότι δηλαδή δεν υπήρξε η παραμικρή αλλοίωση κι ότι η ζημιά της πενταετίας Καραμανλή ήταν ανυπολόγιστη.
   Τώρα φαίνεται ότι ήρθε η ώρα του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου, οι οποίοι έκαναν σημαία τους τις απίθανες καταγγελίες διαφόρων περιθωριακών στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ. Στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού του 2016 δεν σημειώνεται μονάχα ότι το έλλειμμα του 2009 άγγιξε το 15,2% αλλά και το ότι το Μνημόνιο κατάφερε να οδηγήσει τη χώρα σε οριακό πρωτογενές πλεόνασμα.
   Mας κόστισε μερικά δισεκατομμύρια παραπάνω αλλά τουλάχιστον ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες πείστηκαν ότι δεν ήταν στραβός ο γιαλός αλλά στραβά αρμενίζαμε.

 5. ΛΑΒΑΣ 12:55 09/08/2016

  Λίγα λόγια και σταράτα. Η κατηγορία κατά του Γεωργίου είναι μία και τίποτε άλλη. Κατηγορήθηκε τον Οκτώβρη ή Νοέμβρη του 2010 από την Γεωργαντά, υπάλληλο της ΕΛΣΤΑΤ, ότι ως πρόεδρος, ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ φούσκωσε το έλλειμμα, κατόπιν εντολής του Παπανδρέου, για να δικαιολογήσει την έλευση του ΔΝΤ στην Ελλάδα. Όμως η δύσμοιρη ανόητη δεν σκέφθηκε πως ο Γεωργίου ανέλαβε πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ τον Αύγουστο του 2010, δηλαδή τρείς μήνες μετά την υπογραφή του πρώτου μνημονίου, ε, τώρα θα μου πεις, πονηρέ σχολιαστή, υπάρχει και η διακτίνιση.

 6. Πολύ σωστές είναι οι θέσεις και οι κινήσεις των Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία που εναντιώνονται στην απόφαση της «Τσιπραικής Δικαιοσύνης » οπως την κατάντησε με τίς προσθαφαιρέσεις της η Κυβερνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
  Είναι η ίδια άραγε Δικαιοσύνη η οποία έθεσε στο αρχείο την υπόθεση για το γνήσιο της υπογραφής του Υπουργού του οποίου εταιρεία παίρνει σε δημοπρασίες μαϊμού Δημόσια έργα ;

  Είναι η ίδια Δικαοσύνη άραγε που αναιρεί τις αθωωτικές αποφάσεις των αρμοδίων δικαστικών συμβουλίων προκειμένου να «ξαναδικάσει κατά παραγγελία άνωθεν » τον πρώην πρόεδρο της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας κ. Α.Γεωργίου με αυτήν που διατηρούσε στις τάξεις της εναν Σανιδά για να προφυλάσσει εναν Καραμανλή και τα όργια ή τις λαμογίες και τις αυθαιρεσίες του ….. μέχρι την αναστολή του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος και το κλείσημο της Βουλής ;

  Ειναι τέλος η ίδια δικαιοσύνη που έτρεξε σε ειδικό δικαστήριο τον άνθρωπο που θυσιάστηκε να μας σώσει από την επίσημη πτώχευση, τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου για την λίστα τάχα Λακγαρντ , η οποία δεν ηρθε ακόμη επισήμως στην δημοσιότητα , ύστερα από τόσα χρόνια και ειδικά τώρα, με την «αριστερη » διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ;

  Φοβάμαι ! όταν μια Δικαιοσύνη γίνεται ανοιχτομάτα για να εξυπηραιτεί πολιτικές επιθυμίες και «πολιτικές τακτικές «.
  Αυτό από μονον του , ειναι ένας από τους σοβαρότερους λόγους της πτώχευσης μας και ΟΧΙ το μνημονιο αυτό καθεαυτό.
  Όπως τα έλλειματα , τα χρέη , οι αυθαιρεσίες , τα σκάνδαλα και οι προσπάθειες να κουκουλωθούν στο παρελθον, συνεχίζονται και δεν ήρθαν από κανένα ΜΝΗΜΟΝΙΟ , αντίθετα ειναι ακριβώς αυτά και ΑΝΟΙΧΤΟΜΑΤΑ μερικές φορές δικαιοσύνη του παρελθόντος μας , τα ΣΥΣΣΟΡΕΥΣΑΝ !!!
  Μάλιστα τώρα , οι συναφείς προσπάθειες απο την Κυβέρνηση Τσίπρα , να αγνοηθούν τα στραβά και τα άτιμα της περιόδου διακυβέρνηςης του Κώςτα Καραμανλη ειναι καταφανέστατες.
  Αντι να κινηγήσουν τους εμπτριστές , τους ανταμοίβουν και προσπαθουν να κινηγήσουν τους πυροσβέστες .
  Όπως ακριβώς και τότε, στην ίδια την διάρκειά της Καραμανλοκρατίας των οργίων και των σκανδάλων, ο ΣΥΡΙΖΑ από την αντιπολίτευση ειχε γίνει ο αριστερός ψάλτης της δεξιάς και αθωοτής των εγκλημάτων του Καραμανλή, του Παυλόπουλου και των λοιπών που μας έφτασαν εδώ που είμαστε.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.