ΚΟΣΜΟΣ

Δεν γνώριζαν όμως τον τόπο και τον χρόνο

Οι αρχές της Ταϊλάνδης είχαν πληροφορίες για τις βομβιστικές επιθέσεις

Οι αρχές της Ταϊλάνδης είχαν πληροφορίες ότι επίκεινται επιθέσεις πριν από αυτές που σημειώθηκαν στη νότια Ταϊλάνδη τις τελευταίες ημέρες, αλλά δεν είχαν συγκεκριμένες πληροφορίες για το χρόνο και τον τόπο που θα σημειώνονταν, δήλωσε σήμερα από την Μπανγκόκ ο αρχηγός της εθνικής αστυνομίας.

Αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί και βόμβες μολότοφ χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις που έχουν σημειωθεί σε επτά επαρχίες της Ταϊλάνδης από τις 7 ως τις 12 Αυγούστου, πρόσθεσε επίσης ο Τζακτίπ Τσαϊζίντα.

Συνολικά 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 32 τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις αυτές, κατέληξε ο επικεφαλής της εθνικής αστυνομίας της Ταϊλάνδης, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας προειδοποίησε σήμερα ότι κι άλλες επιθέσεις μπορεί να σημειωθούν στην Ταϊλάνδη έπειτα από τη σειρά των εκρήξεων που σημειώθηκαν σε τρία θέρετρα της χώρας και συνέστησε στους Γερμανούς που επισκέπτονται τη χώρα να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί.
Η Ταϊλάνδη αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους Γερμανούς.

"Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να σημειωθούν κι άλλες επιθέσεις. Επομένως το υπουργείο Εξωτερικών συστήνει υπερβολική προσοχή. Συνιστούν σε αυτούς που ταξιδεύουν να αποφεύγουν τους δημόσιους χώρους και όπου βρίσκεται συγκεντρωμένο πλήθος και να παρακολουθούν στενά τις ειδήσεις", αναφέρει το υπουργείο στην ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε.

Το υπουργείο επιβεβαιώνει επίσης ότι τρεις Γερμανοί τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από τις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν αργά χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί, δηλαδή κάποιες ημέρες μετά το δημοψήφισμα που διεξήχθη στην Ταϊλάνδη για την αποδοχή του υποστηριζόμενου από τον στρατό Συντάγματος, και είχαν στόχο τρία από τα πιο δημοφιλή θέρετρα της Ταϊλάνδης.

Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στο θέρετρο Χουά Χιν, νότια της Μπανγκόκ, μερικές μόλις ώρες μετά τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό 21 αργά χθες το βράδυ από δύο βόμβες που εξερράγησαν στην ίδια περιοχή.

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και τρεις τραυματίστηκαν στη μία από τις δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί, η οποία έγινε κοντά σε ένα κεντρικό σημείο της Χουά Χιν, τον πύργο του ρολογιού, σύμφωνα με τον αξιωματούχο της αστυνομίας Κρισάνα Πατανασάρεν.

Άλλες δύο μικρές βόμβες εξερράγησαν στην τουριστική πόλη Πατόνγκ στο νησί Πουκέτ, και άλλες δύο στην Φανγκ Νγκα, μια άλλη τουριστική περιοχή στη νότια Ταϊλάνδη επίσης σήμερα, σύμφωνα με την αστυνομία. Ένας Ταϊλανδέζος τραυματίστηκε ελαφρά από αυτές που σημειώθηκαν στην Πατόνγκ, σύμφωνα και πάλι με την αστυνομία, η οποία δεν πιστεύει ότι αυτές συνδέονται με τη διεθνή τρομοκρατία, αλλά ότι πρόκειται για ένα "τοπικό σαμποτάζ".

Στην περιοχή Χουά Χιν βρίσκεται ένα ανάκτορο στο οποίο ο βασιλιάς Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέι και η σύζυγός του βασίλισσα Σιρικίτ διαμένουν συχνά τα τελευταία χρόνια.
Εξάλλου σήμερα είναι εθνική αργία στην Ταϊλάνδη με αφορμή τα γενέθλια της βασίλισσας, η οποία εορτάζεται ως Ημέρα της Μητέρας.

Η αστυνομία ανακοίνωσε επίσης σχετικά με τις επιθέσεις αυτές, την ευθύνη για τις οποίες δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής κάποια οργάνωση, ότι δεν βρήκε στοιχεία που να δείχνουν ότι συντονίστηκαν ή συνδέονται με την αυτονομιστική εξέγερση στις επαρχίες της νότιας Ταϊλάνδης όπου κατοικούν κυρίως μουσουλμάνοι.
Από την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ κοντά σε ένα μπαρ της Χουά Χιν, μια Ταϊλανδέζα σκοτώθηκε και 21 άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας.

Εξάλλου από τους τραυματίες των δύο χθεσινοβραδινών εκρήξεων στην Χουά Χιν, οι 9 ήταν ξένοι, σύμφωνα με τον υπαρχηγό της αστυνομίας της πόλης Σάμε Γουσαμράν. Οι δύο αυτές εκρήξεις πυροδοτήθηκαν εξ αποστάσεως μέσω κινητής συσκευής και η πρώτη έγινε 20 λεπτά νωρίτερα και σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από την δεύτερη, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Περίπου το 10% του εθνικού εισοδήματος της Ταϊλάνδης προέρχεται από τον τουρισμό, ενώ φέτος η χώρα αναμένει ότι θα συγκεντρώσει έναν αριθμό ρεκόρ 32 εκατομμυρίων επισκεπτών.

Εκτός από την Γερμανία, η Αυστραλία είχε επίσης εκδώσει νωρίτερα ταξιδιωτική οδηγία προς τους πολίτες της, στην οποία τους συνιστούσε να δείξουν "ύψιστη προσοχή" και τους προειδοποιούσε ότι "νέες εκρήξεις μπορεί να σημειωθούν σε οποιαδήποτε περιοχή της Ταϊλάνδης".

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.