ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία

Η Cosco δεν κατέθεσε προσφορά για το Θριάσιο

Με μία δεσμευτική προσφορά, που κατατέθηκε από την κοινοπραξία ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ – Goldair, ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία για την παραχώρηση και την ανάπτυξη του Εμπορευματικού Κέντρου Θριάσιου Πεδίου από την ΓΑΙΑΟΣΕ.
thr

Σύμφωνα με πληροφορίες οι διαδικασίες αναμένεται να «τρέξουν» πολύ γρήγορα ώστε αρχές Σεπτεμβρίου να έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της παραχώρησης.

Από τα φαβορί της διαδικασίας υπήρξε από το 2009 που προκηρύχθηκε ο πρώτος διαγωνισμός η Κινεζική Cosco, η οποία ωστόσο δεν προσήλθε στο διαγωνισμό. Η εταιρεία είχε εκδηλώσει αρχικά ενδιαφέρον σε συνεργασία με την Εθνική Πανγαία και την Grivalia.

Ωστόσο στελέχη της διέρρεαν από την περασμένη εβδομάδα ότι θα απέχουν από τον διαγωνισμό εάν δεν ικανοποιηθεί ένα πάγιο αίτημα τους, που ήταν να δοθεί μεγαλύτερη έκταση προς εκμετάλλευση από το δημόσιο. Η εταιρεία πίεζε συστηματικά τα τελευταία χρόνια να αποκτήσει στην περιοχή και κάποια ακίνητα του ΟΣΕ που σήμερα ανήκουν στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και μάλιστα είχε ζητήσει και αναβολή του διαγωνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι από τα 1.450 στρέμματα που είναι η συνολική έκταση της ΓΑΙΑΟΣΕ, προς αξιοποίηση από ιδιώτη είναι μόνο τα 588 στρέμματα.

Η παραχώρηση του Θριάσιου θα είναι για 50 χρόνια με στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου εμπορευματικού σταθμού που αναμένεται να απορροφήσει επενδύσεις που εκτιμάται να ανέλθουν έως και τα 300 εκ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.