ΚΟΣΜΟΣ

Απέκοψαν μία οδό που ήλεγχαν οι αντάρτες

Οι δυνάμεις του Άσαντ προωθούνται στο Χαλέπι

Συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και σύμμαχοι τους ανακατέλαβαν μια περιοχή από τους αντάρτες στο νοτιοδυτικό Χαλέπι σήμερα, μετέδωσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί Al Manar που ελέγχεται από την σιιτική ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου και Al Mayadeen που πρόσκειται στο συριακό καθεστώς.
xalepi b

Οι κυβερνητικές δυνάμεις, με την προέλαση τους, έχοντας την στήριξη σφοδρών αεροπορικών επιδρομών, κατέλαβαν την περιοχή Τελάτ αλ Σνομπαράτ στα νοτιοδυτικά προάστια της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Συρίας, σύμφωνα με το Al Mayadeen.

Με την κίνηση αυτή απέκοψαν μια οδό που ήλεγχαν οι αντάρτες προς τον τομέα της πόλης που τελεί υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών δυνάμεων, την οποία οι αντάρτες είχαν κατορθώσει να ανοίξουν πριν λίγες μέρες σε μια αιφνιδιαστική τους προέλαση εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων, τόνισαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την προέλαση αυτή των κυβερνητικών δυνάμεων, αλλά τόνισε πως μαχητές της Χεζμπολάχ –οργάνωσης που υποστηρίζει τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ– ενεπλάκησαν στις μάχες.

Τον περασμένο μήνα οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις κατόρθωσαν να αποκόψουν τον τελευταίο άξονα ανεφοδιασμού των αντικαθεστωτικών από την βόρεια πλευρά της πόλης, την λεγόμενη οδό Καστέλο, θέτοντας υπό πλήρη πολιορκία το ανατολικό τμήμα της.

Το Σάββατο οι αντάρτες κατάφεραν να άρουν την πολιορκία του ανατολικού Χαλεπιού με μια επίθεση τους ενάντια σε μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές εγκαταστάσεις των κυβερνητικών δυνάμεων στα νοτιοδυτικά προάστια της πόλης, ανοίγοντας έναν διάδρομο επανασύνδεσης του αντάρτικου τομέα της πόλης με την δυτική Συρία.

Αυτή η προώθησή τους είχε επίσης ως αποτέλεσμα να αποκοπεί ο κύριος διάδρομος εφοδιασμού των κυβερνητικών δυνάμεων στην πόλη από τον νότο, δημιουργώντας την προοπτική ότι αυτές οι περιοχές αυτές με τη σειρά τους να τεθούν υπό την πολιορκία των ανταρτών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.