ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Οι διώκτες του Γεωργίου στο σκαμνί!

Η επιμονή στη δίωξη κατά του πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ανδρέα Γεωργίου είναι ανυπόστατη και βάρβαρη. Ανυπόστατη, επειδή έγκλημα (αλλοίωση εθνικών λογαριασμών) δεν διαπράχθηκε, ούτε μπορούσε να διαπραχθεί, αφού ο δήθεν σκοπός τέλεσης του (υπαγωγή στο «μνημόνιο») είχε πραγματοποιηθεί, πριν αναλάβει καθήκοντα ο διωκόμενος. Και βάρβαρη, επειδή η δικαστής κυρία Ξένη Δημητρίου, αντί να προστατεύσει τον αυταπόδεικτα αθώο και αθωωμένο Γεωργίου, όπως οφείλει, επέμεινε να διωχθεί. Αμελώντας, την ίδια στιγμή, να διερευνήσει την οργανωμένη απόκρυψη στοιχείων που είχε προηγηθεί.

Υπάρχουν και πολιτικοί υποκινητές της ανυπόστατης και βάρβαρης αυτής δίωξης. Ανάμεσά τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, βασικός υπαίτιος της χρεοκοπίας της πατρίδας μας με πράξεις και παραλείψεις του, ως, πρώτος τη τάξει, υπουργός των κυβερνήσεων 2004-2009. Ανίκανος να σηκώσει το βάρος της ευθύνης για όσα δεινά προκάλεσε, προσπαθεί να τη φορτώσει… στον Γεωργίου. Περιφέροντας, ακόμα και σήμερα, την σαθρή υπερασπιστική του γραμμή, «η υπερχρέωση του κράτους θα μπορούσε να συνεχίζεται, αν η ΕΛΣΤΑΤ συνέχιζε την απόκρυψη του μεγέθους της καταστροφής»! Αναμασώντας, ουσιαστικά, το ασυνάρτητο, επιχείρημα «το μνημόνιο έφερε τη κρίση και όχι η κρίση το μνημόνιο». Το ίδιο που έχουν, κατά καιρούς, προβάλλει, με διάφορους τρόπους και αυτοί οι οποίοι τον ανέδειξαν ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας: εκτός του Κώστα Καραμανλή, ο ελάσσων κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμένος και, πριν απ’ όλους, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Όλοι αυτοί, όλα αυτά με πρωταρχικό κοινό σκοπό τη νομή της εξουσίας και δευτερεύοντα την «αμοιβαία ασυλία» για τα όσα έχουν κάνει. «Πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας», βάσει προδιαγεγραμμένου σχεδίου.

Οι κύριοι αυτοί έχουν, προ πολλού, υπερβεί τα εσκαμμένα: καταλύουν κάθε έννοια κράτους δικαίου και ανοίγουν μεγάλο κύκλο διχασμού ανάμεσά μας για τα δικά τους, μικρά συμφέροντα. Μόνο που «ξύνονται στη γκλίτσα του τσοπάνη». Δεν καταλαβαίνουν ότι, επιμένοντας στις μεθοδεύσεις τους, θα κάτσουν οι ίδιοι στο σκαμνί για τα όσα πρωτοφανή έκαναν και κάνουν. Καλούμε την Δικαιοσύνη να αποδείξει την ανεξαρτησία της, προασπίζοντας στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα και αποτρέποντας τον ευτελισμό του δημόσιου χώρου από αθέμιτες συνωμοσίες.

8 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Mνήμων 11:27 13/08/2016

  ΓΙΑΤΙ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙΣ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ…???
  ==================================
  Με έκδηλη αμηχανία και σχεδόν άγνοια, παρακολουθούν όλοι οι Έλληνες τις ψευτομαχίες των Συριζαίων με τους ανύπαρκτους δράκους της τύχης μας.
  Βλέπουν και ακούν τα..δρομολόγια των άσφαιρων ‘’πολεμιστών’’ να πυκνώνουν, τα έξοδα να φουσκώνουν και τις βενζίνες να αδειάζουν τις τσέπες των καταναλωτών, για να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ του ..‘’πρωθυπουργικού’’ αεροπλάνου.
  Που τρέχουν , και που πάνε ?
  Κύριε Τσίπρα
  όταν ‘’συγκαλύπτεις’’ τους διεφθαρμένους της Καραμανλικής πενταετίας 2004-2009, όταν ξεπουλάς αντί πινακίου φακής τον ‘’Αστέρα’’ και σχεδόν ‘’χαρίζεις’’ τα χρυσοφόρα ελληνικά αεροδρόμια, με τι θάρρος θα ζητήσεις και από τους Έλληνες να κάνουν ΑΥΤΟ! που δεν κάνεις εσύ και ΠΩΣ(?) να σε πιστέψουν? όταν δεν αναφέρεις ΚΑΝ!!!! τον εγκληματικό και ανεξήγητο διπλασιασμό του χρέους από 178 σε 350 δις ευρώ και ταυτόχρονα μέχρι ΧΘΕΣ, οργίαζες για το …φουσκωμένο έλλειμμα ,που τελικά όχι μόνο ήταν 15,6% , αλλά ακόμη ..ψαχνόμαστε, πώς να πιστέψουμε όλα όσα μας λές ..το βράδυ και αναιρείς ή….ΞΕΧΝΑΣ την άλλη μέρα?

 2. ΤΣΑΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΑΚΙΑ! ΠΟΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ανέλαβε ο ξάδελφος του Τσκαλώτου…
  6/03/2016 10:30:00 π.μ.

  Γιώργος Αλεξάτος

  ΤΣΑΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΑΚΙΑ
  Λέγεται Ορέστης Τσακαλώτος. Της γνωστής οικογενείας Τσακαλώτων, που μεταξύ άλλων έβγαλε τον προπολεμικό δήμαρχο Ορέστη στην Πρέβεζα, τον στρατηγό Θρασύβουλο που μακέλεψε τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης στα Δεκεμβριανά και του ΔΣΕ στον Εμφύλιο, επιχειρηματίες και άλλα κοινωνικά παράσιτα.
  Η άρχουσα τάξη το “χε από παλιά αυτό με τα αρχαία ονόματα, για να ξεχωρίζει από την πλέμπα.
  Ο γλίτσας αυτός είναι επικεφαλής της εταιρίας Qualco και ξάδερφος του υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου.
  Ε, και; Κακό είναι το ένα παράσιτο να έχει ξάδερφο ένα άλλο; Τι μας νοιάζει εμάς;

  Μας νοιάζει! Γιατί ο ένας Τσακαλώτος, ως υπουργός Οικονομικών, ανέθεσε στην εταιρία του άλλου Τσακαλώτου τη διαχείριση των κόκκινων δανείων των τραπεζών. Ο ξάδερφος θα την κάνει τη βρόμικη δουλειά των κατασχέσεων των σπιτιών του ελληνικού λαού. Αυτός είναι το αρχικοράκι.
  Και μη μιλήσει κανένας για απαράδεκτη αντίληψη συλλογικής οικογενειακής ευθύνης. Δεν μιλάω συνολικά για την οικογένεια Τσακαλώτου. Σε συγκεκριμένα μέλη της αναφέρομαι, με κοινό χαρακτηριστικό την εγκληματικότητα.

 3. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ‘’ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ’’ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ
  Πολλοί Έλληνες θα απορούν γιατί οι δανειστές μας, δεν έχουν εμπιστοσύνη στην ‘’ερμαφρόδιτη’’ πολιτικά συγκυβέρνηση των υποκριτών, των ψευτών, των συκοφαντών και των νονών της δημοσιουπαλληλικής διαπλοκής, όταν ενημερώνονται κάθε στιγμή για κάθε ενέργεια διαχείρισης δημοσίου χρήματος και κάθε απόπειρα συγκάλυψης κάθε ατασθαλίας της παρούσης συγκυβέρνησης ή, κάθε άλλης ιδεολογικά συγγενούς της Καραμανλικής ΚΛΙΚΑΣ!
  *Όταν συμβαίνουν όλα αυτά, όταν δηλαδή συγκαλύπτεις τη διαπλοκή και τα λαμόγια,
  *όταν οι αρμόδιοι μπορούν να ΜΑΘΟΥΝ ποιοι είναι οι προηγούμενοι κλέφτες και πόσα λεφτά έχουν στις τράπεζές τους,
  *όταν δεν πάρεις και δεν έχεις εφαρμόσει ΚΑΝΕΝΑ μέτρο και νόμο κατά της δημοσιοϋπαλληλικής ΜΑΦΙΑΣ και αντίθετα !!!
  ΌΤΑΝ κατήργησες το νόμο που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση Παπανδρέου για τους επίορκους υπαλλήλους και τα ΑΜΕΣΑ μέτρα που ελάμβανε η διοίκηση για την κάθαρση και τιμωρία, τότε ΠΩΣ(?) είναι δυνατόν να σε εμπιστευθούν και να μας βοηθήσουν.
  *Όταν επανέφερες σαν ‘’άσπιλους’’ και ‘’αμόλυντους’’ στις δημόσιες υπηρεσίες και στα νοσοκομεία όλους τους επίορκους ‘’ΦΑΚΕΛΑΚΗΔΕΣ’’, μόνο και μόνο επειδή σε ψήφισαν, τότε να είσαι σίγουρος, ότι ΟΛΗ η Ευρώπη και λαοί της θα μας βλέπουν σαν σιχαμένα σκουλήκια που τρώμε από τις σάρκες τους.
  *Λογικά θα έπρεπε στο λεξικό να σβήσουμε τις λέξεις ‘’ψευτιά’’ και ‘’απάτη’’ και να βάλουμε τη λέξη ..Αλέξης, Πάνος… σαν ελάχιστο δείγμα υπόμνησης προς τις γενιές που έρχονται ‘’ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΕΣ’’ λες και είσαι τούρκος..Σουλτάνος
  *Όταν ο ΜΟΝΟΣ πολιτικός που τιμωρήθηκε ήταν ο Άκης, ενώ …χιλιάδες μας ‘’βγάζουν την γλώσσα’’ αφού το σύστημα και η δικαιοσύνη ήταν μέσα στο άθλιο παιχνίδι της ‘’ΕΘΝΙΚΗΣ’’ διαφθοράς και ιδιοτέλειας, τι περιμένεις να κάνουν οι απλοί και έντιμοι αδύναμοι Έλληνες?
  Όταν ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ στην παραπομπή του ΕΝΤΙΜΟΥ υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου, επειδή επέβαλε πρόστιμο στους λαθρέμπορους –νταβατζήδες πετρελαίου, οι νομικοί σύμβουλοι των οποίων, ανήκουν στην ‘’αριστερά’’ και τον ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙΣ ασύστολα με λίστες από ληστείες του εξωτερικού,
  που έκαναν Γάλλοι, που γνώριζαν έλληνες γαλλόφωνες πολιτικούς και ζήτησαν άσυλο, από Ισπανούς που γνώριζαν τους Έλληνες ’’αριστερούς’’ , αδίστακτους και αιμοβόρους τότε είσαι και εσύ μέρος ΤΗΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ και της ΑΝΕΝΤΙΜΗΣ τιμωρίας του ΠΙΟ ΕΝΤΙΜΟΥ Υπουργού Οικονομικών.
  *Όταν ‘’υπακούς’’ στους εντολείς σου και επιλέγεις Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον πιο αποτυχημένο και πολιτικά και ηθικά επιβαρυμένο ‘’χουντοσυγγενή σου’’ Πάκη , όταν συνεργάζεσαι με τον ακροδεξιό πανηλίθιο ψεύτη και συκοφάντη μπουρδολόγο καΜένο εντελώς φοροφυγά πατριδοκάπηλο, τι νομίζεις ότι οι Έλληνες θα δώσουν ως αντάλλαγμα των εγκληματικά πολιτικών συμβιβασμών σου ?
  *Όταν βλέπουν και ακούν οι Ευρωπαίοι και όλος ο κόσμος, όπου έχετε πάει, τις κοτσάνες, τις μπαρούφες και την αμέτρητη αγραμματοσύνη και αναισθησία , είναι σίγουρο ότι ‘’Ηλίθιο’’ θα σε ανεβάζουν, ολοκληρωτικά καΜένο και μπουρδολόγο θα σε κατεβάζουνε.
  *Όταν βλέπουν οι Ευρωπαίοι την αχαριστία την εμπάθεια και την ιδιοτέλεια που έχετε επιδείξει όλοι απέναντι στους ανθρώπους που αγωνίστηκαν και δεν πτωχεύσαμε ,την αθλιότητα και την εγκληματική σας φύση και συμπεριφορά επί πλέον, να επιρρίψετε όλα σας τα εγκλήματα στον έντιμο πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, πιστεύετε ότι δεν θα σας κοιτούν ‘’σαν αναγκαίο σκατό’’ στην αυλή τους?

 4. Όλα τα λαμόγια (σαν τον Οικονόμου) την ίδια μούρι έχουν. Δεν δικαιούστε κύριε να ομιλείται. ( που έλεγε και ο σύντροφός σας ο Κουτσόγιωργας)

  • NMan. 11:37 13/08/2016

   Απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου. Το έλλειμμα της Ελλάδας το 2009 ήταν 15,6%
   ================================================================
   ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΛΕΝΕ ΑΚΟΜΗ, Τσίπρας, καΜένος, Παυλόπουλος. Το αν φουσκώθηκε ή όχι το
   —————————————————————————————————————–
   έλλειμμα αποδείχτηκε στην ψηφισμένη απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου σύμφωνα με την οποία το έλλειμμα της Ελλάδας το 2009 ήταν 15,6%. Αυτή ψηφίστηκε (προ διετίας) ομόφωνα από το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ακόμα κι από χώρες που ήταν θετικές στην έξοδό μας από το Ευρώ.
   Οι μόνοι που δεν την ψήφισαν ήταν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ
   αν και την επικαλούνταν για ολόκληρο τον προηγούμενο χρόνο λέγοντας πως «τότε θα λάμψει η αλήθεια για το πως ο ΓΑΠ μας οδήγησε στο μνημόνιο».
   Η αλήθεια έλαμψε τελικά,
   αλλά όχι αρκετά για να περάσει η λάμψη της και εντός των συνόρων της χώρας και το γεγονός κουκουλώθηκε.

   Μάλιστα στον ψηφισμένο από ολόκληρη τη ΝΔ προϋπολογισμό του
   αναφέρεται το ίδιο στοιχείο, ότι δηλαδή το έλλειμμα του 2009 ήταν 15,6%.
   Θα ψήφιζε τέτοιο πράγμα η ΝΔ (που είναι σαν να παραδέχεται ότι ο Καραμανλής έκρυψε το πραγματικό έλλειμμα) αν δεν ήταν αλήθεια;

 5. Ο κ. Οικονόμου, επαναλαμβάνει τον πυρήνα του αφηγήματος ΠΑΣΟΚ.
  Για όλα τα δεινά ευθύνεται η διακυβέρνηση Καραμανλή, 2004-2009.
  Αλήθεια έχουν καμιά ερμηνευτική αξία γι αυτόν οι τέσσερις ενδεικτικές πραγματικότητες;
  1. Από τις αρχές της δεκαετίας του 80 , κάθε χρόνο και μέχρι σήμερα οι καθαρές εξαγωγές (εξαγωγές – εισαγωγές) της χώρας ήταν αρνητικές (έλλειμμα)
  2. Από τις αρχές της δεκαετίας του 80, κάθε χρόνο και μέχρι σήμερα το δημοσιονομικό αποτέλεσμα είναι αρνητικό (ελλειμματικό).
  3, Το δημόσιο χρέος υπερέβη το 100% του ΑΕΠ στις αρχές της δεκαετίας του 90
  4. Στις 4/10/2009 το spread/επιτόκιο δανεισμού ήταν χαμηλό (132μβ).
  Προφανώς, επί δεκαετίες οικοδομώντας τον τριτοδρομικό σοσιαλισμό δεν κατάλαβε και αυτός την πορεία της χώρας. Κρίμα!
  Σαρακατσάνος

  • Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕΝ ΛΙΠΟΤΑΧΤΗΣΕ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

   Παρέλαβε μια χώρα ΗΔΗ χρεοκοπημένη με ένα δημόσιο χρέος 300 δις ευρώ, με ένα έλλειμμα 36 δις .ευρώ ή 16 % του ΑΕΠ , με ένα χρέος –διαφορά εμπορικού ισοζυγίου, που υπερέβαινε τα 24 Δις ευρώ. Με 865.000 χιλιάδες ΑΧΡΗΣΤΕΣ κομματικές προσλήψεις, και ΜΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ μοναδική στην ιστορία της πατρίδας μας. ΜΕ ένα παγκόσμιο σύστημα που ΑΡΝΙΟΤΑΝ μονολεκτικά να μας δανείσει, κι όταν το ‘’έκανε’’ τα επιτόκια δανεισμού ήταν σκέτος θάνατος !!!
   Κι όμως ο πρωθυπουργός του 44%, δεν λιποτάχτησε. Δεν προσέφυγε σε εκλογές που θα έσωζαν τον ίδιο και το Πασοκ, αλλά θα οδηγούσαν τη χώρα σε ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ!
   *Κατάφερε να ανατρέψει ΤΗ ‘’ΡΗΤΡΑ’’ της Λισσαβώνας, που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕ οποιαδήποτε μορφή οικονομικής βοήθειας σε μέλη της Ε.Ε, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε το 2008 η Γερμανία και αρνήθηκε ΤΟΤΕ! την βοήθεια προς την ΗΔΗ χρεοκοπημένη Ελλάδα , σύμφωνα με το Eurogroup του Δεκεμβρίου 2008, που συμμετείχε και ο ΣΤΡΟΣ-ΚΑΝ σαν αντιπρόσωπος του ΔΝΤ και ο υπουργός οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης.
   *Ο Γιώργος Παπανδρέου ‘’ανέτρεψε’’ την ρήτρα, βρήκε χρήματα ( Όχι βέβαια σε Ρωσία και Κίνα), 240 δις ευρώ, κατάφερε να γίνει ΜΕΙΩΣΗ-ΚΟΥΡΕΜΑ του χρέους κατά 120.δις ευρώ.
   *Μείωσε το έλλειμμα των 35 δις ευρώ του Καραμανλή κατά 6% του ΑΕΠ, ή κατά 405 του όλου ελλείμματος, μείωσε το χρέος κατά 15 δις ευρώ και οδήγησε την Ελλάδα , λίγο πρίν την έξοδό της στις αγορές.
   Τότε τον ΑΝΕΤΡΕΨΑΝ προδότες και αποστάτες.
   *Το δίλημμα Παπανδρέου να συντρίψει τους προδότες ,Η, να σώσει την Ελλάδα, είναι ένα θέμα πατριωτισμού, που μόνο λίγοι και σπάνια στην παγκόσμια ιστορία θα βρεθούν να έχουν πάρει τέτοια απόφαση. Ο κάθε τυχάρπαστος και ο κάθε ‘’νοικιασμένος’’…απλός πολίτης, μπορεί να γράφει ανώνυμα και ανώδυνα, ότι επιθυμεί ή, ότι εντολές του δώσουν. Πάντως αποτελεί όνειδος η απόπειρα διαστρέβλωσης, παραποίησης ΝΟΘΕΥΣΗΣ της αλήθειας , όταν ΟΛΟΙ σχεδόν γνωρίζουν το μεγαλείο και τις ευεργετικές και σωτήριες επιδράσεις από αυτήν την μοναδική πραγματικότητα.
   Είναι τουλάχιστον ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ των…απλών πολιτών να ξεχνούν ότι σήμερα βρίσκονται υπάρχουν και..υβρίζουν μόνο και μόνο επειδή ο Γιώργος Παπανδρέου προτίμησε την σωτηρία της Ελλάδας , από την παραμονή του στην εξουσία.

 6. Δυστυχώς κ. Αρθρογράφε ,
  Ειναι δύσκολο γιά τους τίμιους και αφοσιωμένους στην «τύφλα » της δικαιοσύνης λειτουργούς της να αποτάξουν τις εντολές άνωθεν και να αποδώσουν δίκαιο εκεί που Πρέπει και υπάρχει.
  Οι εντολές για » διελεύκανση » μιάς οποιασδήποτε πολιτικού περιεχομένου δικαστικής διαμάχης δίνονται από τις κεφαλές του εκάστοτε δικαστικού κλάδου, οι οποίες αρκετές φορές –αν οχι τις περισσότερες– έχουν εγκατασταθεί εκεί με ευνοιοκρατία και πολιτικά κίνητρα.
  Στην δική μου πεποίθηση είναι έτσι , όπως ακριβώς έγινε και με τον ΠτΔ μας.
  Γιαυτό στον κόσμο των πολιτικών μας βασιλεύουν οι μονόφθαλμοι και στον κόσμο της Δικαιοσύνης οι ΑΝΟΙΧΤΟΜΑΤΕΣ της.
  Δεν θέλετε ονόματα σήμερα , θυμηθείτε τον Σανιδά και τον Καραμανλή , χθές!
  Ο Τσίπρας ακολουθεί την πεπατημένη !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.