ΚΟΣΜΟΣ

Δημοσίευμα της εφημερίδας Écho

Οι εντάσεις στο εσωτερικό της τουρκικής κοινότητας στο Βέλγιο

Στις εντάσεις που επικρατούν στο εσωτερικό της τουρκικής κοινότητας στο Βέλγιο, καθώς έχουν σημειωθεί περιστατικά βανδαλισμών και απειλητικών μηνυμάτων σε βάρος ατόμων που φέρονται ως υποστηρικτές του κινήματος Γκιουλέν, αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας Écho.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκπρόσωπος της οργάνωσης Fedactio (η οποία εκπροσωπεί διάφορες ενώσεις Τούρκων στο Βέλγιο), αναφέρει ότι αποστέλλονται μηνύματα μέσω των οποίων καλούνται τα μέλη της τουρκικής διασποράς να καταγγείλουν περιπτώσεις διασυνδέσεων ομοεθνών τους με το κίνημα Γκιουλέν, ενώ ο τηλεφωνικός αριθμός που δίνεται εν προκειμένω διασυνδέεται με την τουρκική Προεδρία.

Σημειώνεται επίσης ότι η οργάνωση Fedactio έχει καταγγείλει στις βελγικές αρχές σειρά περιστατικών βανδαλισμών και απειλών.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι τα φαινόμενα αυτά αποτελούν συνέπεια της καταστολής που έχει εξαπολύσει ο Τούρκος Πρόεδρος σε συνέχεια του αποτυχημένου πραξικοπήματος, με αποτέλεσμα τη διάχυση των αντιπαραθέσεων μεταξύ υποστηρικτών της κυβέρνησης και του κινήματος Γκιουλέν και στο εξωτερικό, καθώς και το διχασμό της τουρκικής κοινότητας, όχι μόνο στο Βέλγιο, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η εκστρατεία ωστόσο του Ερντογάν κατά του Γκιουλέν και των υποστηρικτών του σε εσωτερικό και εξωτερικό έχει δημιουργήσει, σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα, σημαντική ένταση στις σχέσεις του με τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και τις ΗΠΑ. "Ενδεικτική η θέση του Αυστριακού Καγκελάριου, Κριστιάν Κερν, ο οποίος ανέφερε προσφάτως πως οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας πρέπει να διακοπούν", επισημαίνει η εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.