ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κίνηση εκτόνωσης

Η ΕΠΟ καλεί τη Super League να επιλέξει τον επιδιαιτητή

Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε με τον πίνακα διαιτητών από την ΕΠΟ και την διαφαινόμενη αποχώρηση των ΑΕΚ, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ από το πρωτάθλημα, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προχώρησε σε κίνηση εκτόνωσης της κρίσης και πρότεινε να επιλέξει η Σούπερ Λίγκα τον επιδιαιτητή κατά το ισπανικό μοντέλο.
ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÔÏÕ ÕÖÕÐÏÕÑÃÏÕ ÁÈËÇÔÉÓÌÏÕ ê. ÓÔÁÕÑÏÕ ÊÏÍÔÏÍÇ ÌÅ ÔÏÍ ÐÑÏÅÄÑÏ ÔÇÓ ÅÐÏ ÃÉÙÑÃÏ ÃÊÉÑÔÆÉÊÇ

Με επιστολή του προέδρου της Γιώργου Γκιρτζίκη η Ομοσπονδία κάλεσε την διοργανώτρια αρχή να κινηθεί στον απαιτούμενο χρόνο για να καλυφθεί η θέση με πρόσωπο κοινής αποδοχής, καταθέτοντας την πρότασή της για το πρόσωπο που προκρίνει, μετά την άρνηση του Δημήτρη Καλύβα να αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση.

Η επιστολή Γκιρτζίκη έχει ως εξής:

Κύριε Πρόεδρε

Μετά την παραίτηση του κ. Δημητρίου Καλύβα από τη θέση του «επιδιαιτητή» της Επιτροπής Ορισμού Διαιτητών της ΚΕΔ/ΕΠΟ, για υπηρεσιακούς λόγους, προκύπτει η ανάγκη να καλυφθεί η συγκεκριμένη θέση με τις διαδικασίες που το «ισπανικό μοντέλο» προβλέπει. Δεδομένης της έναρξης των διοργανώσεων ο χρόνος για την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών είναι ελάχιστος.

Για το λόγο αυτό και επειδή είναι σαφές, πως η Ε.Π.Ο. επιμένει απολύτως στην εφαρμογή του «ισπανικού μοντέλου» στην διαδικασία ορισμού των διαιτητών για το πρωτάθλημα της Super League, παρακαλούμε να διασφαλίσετε άμεσα, μέσω οργανωτικών διαδικασιών που εσείς με τις Π.Α.Ε. – Μέλη σας θα αποφασίσετε, την επιλογή ενός προσώπου που η Super League θα προτείνει για τη θέση του «επιδιαιτητή» με τήρηση των προσόντων που προβλέπει ο Κανονισμός Διαιτησίας.

Το όνομα του προτεινόμενου για την συγκεκριμένη θέση μπορεί να μεταφέρει, κατά προτίμηση εγγράφως, ο κ. Σαραϊδάρης στον εκπρόσωπο της Ε.Π.Ο. στην ως άνω Επιτροπή και Αναπληρωτή Πρόεδρο της ΚΕΔ/ΕΠΟ κ. Δημήτριο Γκρούτση, ώστε στη συνέχεια οι δύο τους να προχωρήσουν στον ορισμό ολοκληρώνοντας έτσι τη σύνθεση της Επιτροπής. Ο κ. Γκρούτσης, ως εκπρόσωπος της Ε.Π.Ο. στην Επιτροπή Ορισμού Διαιτητών, έχει τη σχετική εξουσιοδότηση να ενεργήσει και να αποφασίσει για το θέμα όπως κρίνει ο ίδιος καλύτερα.

Είμαστε βέβαιοι ότι ως διοργανώτρια αρχή μπορείτε και θα ανταποκριθείτε στο ζήτημα που έχει προκύψει, ώστε άμεσα να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες με γνώμονα την ομαλή έναρξη των διοργανώσεων στο χρόνο που αυτές έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσουν.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.