ΚΟΣΜΟΣ

Το τηλεφώνημα της Μέρκελ στον Τούρκο πρωθυπουργό

Η Γερμανία στο πλευρό της Τουρκίας κατά της τρομοκρατίας

Τη συμπαράσταση της γερμανικής κυβέρνησης στην Τουρκία και στους κατοίκους του Γκαζιάντεπ για το προχθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, τονίζοντας ότι στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας η Γερμανία και η Τουρκία βρίσκονται η μία στο πλευρό της άλλης.
merk zaibert

Ανέφερε, δε, ότι η Καγκελάριος, 'Ανγκελα Μέρκελ, εξέφρασε ήδη χθες την συμπαράστασή της στον Τούρκο πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

"Τονίζω τη βαθιά συντριβή μας για αυτή την αποτρόπαια πράξη", δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και υπενθύμισε ότι η Καγκελάριος είχε επισκεφθεί τον Απρίλιο το Γκαζιάντεπ προκειμένου να εγκαινιάσει εκεί εγκατάσταση προσφύγων, που χρηματοδοτήθηκε από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. "Τώρα, που οι άνθρωποι εκεί δοκιμάζονται από την τρομοκρατία συμπάσχει μαζί τους. Δεν μπορεί κανείς να φανταστεί τίποτα χειρότερο από μια επίθεση με εκρηκτικά σε έναν γάμο. Εναντίον ανθρώπων που γιορτάζουν και είναι ευτυχισμένοι. Πολλοί από τους δολοφονηθέντες ήταν παιδιά και νέοι. Τι πόνος πρέπει να είναι αυτός για τους ανθρώπους στο Γκαζιάντεπ", συνέχισε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι "η σκέψη όλων βρίσκεται με τους συγγενείς και τους τραυματίες που ελπίζουμε να μπορέσουμε να θεραπευτούν".

"Εάν επαληθευτεί αυτό που ερευνάται αυτή τη στιγμή, ό,τι επρόκειτο πράγματι για ανήλικο που διέπραξε την επίθεση αυτοκτονίας", πρόσθεσε ο κ. Ζάιμπερτ, αυτό θα είναι απλώς μια ακόμη απόδειξη "για την απόλυτη περιφρόνηση που δείχνουν προς τον άνθρωπο οι τρομοκράτες, που και στο παρελθόν δεν δίστασαν να μετατρέψουν παιδιά σε ανθρώπινους εκρηκτικούς μηχανισμούς". "Στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας η Γερμανία και η Τουρκία βρίσκονται η μία στο πλευρό της άλλης. Και αυτό το αισθανόμαστε, ειδικά, έπειτα από τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις", κατέληξε ο κ. Ζάιμπερτ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.