ΚΟΣΜΟΣ

Πλήττουν θέσεις του ISIS στη Σύρτη

Οι ΗΠΑ βομβαρδίζουν τη Λιβύη

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ ξεκίνησαν τους βομβαρδισμούς εναντίον στόχων παραστρατιωτικών ομάδων που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος στην πόλη Σύρτη της Λιβύης.
rt

Τα αεροπορικά πλήγματα πραγματοποιούνται μετά από αίτημα της διοίκησης της αφρικανικής χώρας στην Ουάσιγκτον, όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.  Μάλιστα όπως έκανε γνωστό ο επικεφαλής  της Λιβυκής Προεδρίας Fayez Serraj, «οι πρώτες επιδρομές ξεκίνησαν εναντίον θέσεων στη Σύρτη, προκαλώντας σημαντικές απώλειες».

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να αναλάβουν σημαντικότερο ρόλο στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη ενώ το Πεντάγωνο προτίθεται να εμπλακεί σε μία μεγαλύτερης διάρκειας εκστρατεία.

Οι επιπλέον αεροπορικές επιδρομές ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στην Σύρτη «θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης να κάνει μια αποφασιστική στρατηγική προέλαση», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πίτερ Κουκ.

Το Ισλαμικό Κράτος εξακολουθεί να διατηρεί υπό τον έλεγχο του αρκετά στρατηγικά σημεία στην κεντρική Σύρτη, ανάμεσα τους το πανεπιστήμιο, το κεντρικό νοσοκομείο και το συνεδριακό κέντρο Ουαγκαντούγκου, όπου μαχητές πιστεύεται ότι έχουν αποθηκεύσει μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών και εφοδίων. Συμμαχικές δυνάμεις με την λιβυκή κυβέρνηση πολεμούν από τον Μάιο το Ισλαμικό Κράτος στην Σύρτη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.