ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο γαλάζιος «φροντιστής» και η επίθεση σε Καραμανλή

Η υπόθεση Γεωργίου αναζωπυρώνει τη μάχη στο εσωτερικό της Ν.Δ.

Η «σκιά» Καραμανλή παραμένει βαριά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η υπόθεση με την Ελληνική Στατιστική και τον κ. Ανδρέα Γεωργίου έρχεται να αναζωπυρώσει τη γνωστή αντιπαράθεση για το ρόλο του πρώην Πρωθυπουργού.
kostas-kyriakos

Οι «καραμανλικοί» δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους για την επανεξέταση της υπόθεσης, θεωρώντας τη ως δικαίωση του πρώην Πρωθυπουργού, την ίδια στιγμή που η ηγεσία του κόμματος επέλεξε την... σιωπή.

Ωστόσο, στο παρασκήνιο η μάχη έχει ήδη ανάψει καθώς στο επιτελείο του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη παρακολουθούν με προσοχή όλες τις παρασκηνιακές κινήσεις με ορίζοντα και τις πρωτοβουλίες Τσίπρα περί συνταγματικών αλλαγών και εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας από το λαό. Με απλά λόγια, στο στρατόπεδο του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος προκειμένου να σπάσει ο πάγος διοργάνωσε προ εβδομάδων δείπνο μετά συζύγων προς τον κ. Καραμανλή, βλέπουν με καχυποψία τις κινήσεις αυτές. Επιπλέον, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έχει εκφραστεί κριτικά για την περίοδο 2004 – 2009, κάτι που αποτυπώθηκε και στην άρνησή του να ψηφίσει τον κ. Πρ. Παυλόπουλο για την Προεδρία της Δημοκρατίας,σημειώνοντας ότι ως υπουργός ο νυν Πρόεδρος δεν αντιστάθηκε στις σειρήνες του λαϊκισμού και του πελατειακού κράτους.

Στη Ν.Δ. γνωρίζουν ότι μία ρήξη με το καραμανλικό στρατόπεδο θα περιορίσει σημαντικά τις ελπίδες του κόμματος. Από την άλλη είναι προφανές ότι ουδεμία διάθεση έχουν να σύρουν την περίοδο Καραμανλή, πέραν ενός ορίου.

Στο πλαίσιο αυτό, αίσθηση προκάλεσαν δύο αναρτήσεις στο τουίτερ του δημοσιογράφου Μπάμπη Παπαπαναγιώτου. Ο δημοσιογράφος του ΔΟΛ ουδεμία οργανική σχέση έχει με τη Ν.Δ, ωστόσο είναι γνωστό ότι βρίσκεται κοντά στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη και τις τελευταίες εβδομάδες έχει αναλάβει την επικοινωνιακή προετοιμασία βουλευτών και στελεχών του κόμματος. Ο γαλάζιος «φροντιστής», λοιπόν, επιτέθηκε στον κ. Καραμανλή, μέσω διαδικτύου, σχολιάζοντας ότι είναι απών επί 6 χρόνια αλλά και χαρακτηρίζοντας τους καραμανλικούς ως τρίτο πυλώνα στήριξης της κυβέρνησης, μετά το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ. Σε άλλη ανάρτησή του, εξάλλου, απαντώντας στην κριτική που του ασκήθηκε από σάιτ προσκείμενο στον κ. Τσίπρα, επέμεινε εμμέσως πλην σαφώς στην ταύτιση των δύο πλευρών. Οι αναφορές Παπαπαναγιώτου μπορεί να μην αντανακλούν ευθέως στην γαλάζια ηγεσία, ωστόσο έχουν προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. Που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί μόνον λόγω της ραστώνης του δεκαπενταύγουστου.

papap1

papa2

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Αρης 11:58 12/08/2016

  Δείτε στο Διαδίκτυο:τα 7 καθάρματα της οικονομιας και θα καταλάβετε πως ο Κώστας Καραμανλής ή Ραφήνας χρεοκόπησε την Ελλάδα.

 2. Αν δεν βγεί μπροστά ο Κυριάκος να καταδικάσει, όχι μόνον την περίοδο διακυβέρνησης 2004–2009 του Καραμανλή , αλλα και την μέχρι τώρα μουγκαμάρα του για την δυστυχία που μας έφερε,
  αν δε ματώσει το κόμμα του και αν δεν ζητήσει συγνώμη για τα καμώματα του Πάκη εκείνη την εποχή, τότε δεν γίνεται κάθαρσης στην Δεξιά .
  Ούτε καν στοιχειώδης
  Αυτό άλωστε θέλει και το έχει εκφράςει και ο Τσίπρας με την Καραμανλική επιλογή του στο θέμα του ΠΤΔ !
  Γιαυτό έχει γίνει ο πλέον πιστός υμνητής της Καραμανλοκρατίας , με Καμμένο και Λεβεντη, τελικά γιά ψάλτες του.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.