ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φτάνει συνολικά τις 11

Η Κίνα προχωρά στην ίδρυση 7 νέων ζωνών ελεύθερου εμπορίου

Οι κινεζικές Αρχές θα ιδρύσουν επτά νέες ζώνες ελεύθερου εμπορίου (FTZs) σε όλη τη χώρα, ανεβάζοντας σε 11 τον συνολικό αριθμό τους, καθώς το Πεκίνο επιδιώκει να επαναλάβει την επιτυχία ανάλογων προσπαθειών στο παρελθόν.
pek

Οι νέες ζώνες ελεύθερου εμπορίου θα έχουν τις έδρες τους στις επαρχίες Λιαονίνγκ, Ζετζιάνγκ, Χενάν, Χουμπέι, Σιτσουάν, Σαανσί καθώς και στην τοπική αυτοδιοίκηση Τσονγκκουίνγκ.

Η επέκταση έρχεται σχεδόν τρία χρόνια μετά τη δημιουργία της πρώτης κινεζικής FTZ στη Σαγκάη, για να δοκιμασθεί ένα ευρύ φάσμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων, όπως του μεγαλύτερου ανοίγματος στις ξένες επενδύσεις και της μείωσης των περιορισμών στις ροές κεφαλαίων. Στα τέλη του 2014, εγκρίθηκε η δημιουργία FTZ και στην Τιαντζίν, Φουτζιάν και Γκουανγκντόνγκ.

Με την προσθήκη άλλων 7 ζωνών ελεύθερου εμπορίου, η Κίνα ελπίζει να προωθήσει ευρύτερες μεταρρυθμίσεις, ενώ θα επιτρέπει στις περιφέρειες να εκμεταλλεύονται τα μοναδικά γεωγραφικά και βιομηχανικά πλεονεκτήματά τους για περαιτέρω δοκιμές. «Η απόφαση για την επέκταση των FTZ δείχνει την ισχυρή αποφασιστικότητα των Αρχών για την προώθηση μεταρρυθμίσεων και του ανοίγματος», δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου Γκάο Χουτσένγκ σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Νέα Κίνα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.