ΚΟΣΜΟΣ

Bild

Η Μέρκελ θα συνδέσει την υποψηφιότητά της για την καγκελαρία με την προεδρία τoυ CDU

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προτίθεται, για λόγους τακτικής, να συνδέσει τη νέα υποψηφιότητά της για την καγκελαρία με την προεδρία του κόμματός της, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Bild.

Η θέση της για το προσφυγικό αποτελεί εσωκομματικό εμπόδιο και μ' αυτόν τον τρόπο η Μέρκελ θέλει να βελτιώσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Θα είναι μια κίνηση ματ, αφού έτσι θα εξανεμισθεί η ένταση η οποία υπάρχει λόγω της βαλλόμενης πολιτικής της στο προσφυγικό, γράφει η Bild.

Όπως επιβεβαίωναν κύκλοι της ηγεσίας του γερμανικού χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU), η νυν πρόεδρός του Ανγκελα Μέρκελ θα θέσει και πάλι υποψηφιότητα για την προεδρία του στο προσεχές του συνέδριο το Δεκέμβριο στο Εσσεν. Με τη σύνδεση της υποψηφιότητάς της για την καγκελαρία θα βελτιωθεί και το αποτέλεσμα της εκλογής της ως προέδρου, διότι όποιος την καταψηφίσει θα μειώσει δραστικά τις προοπτικές του κόμματος στις εθνικές εκλογές του 2017, εκτιμά η γερμανική εφημερίδα.

"Το κόμμα θα πειθαρχήσει", σχολίασε μάλιστα στη Bild μέλος του προεδρείου της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης. Το θέμα έχει συζητηθεί σε κατ΄ιδίαν συνάντηση της Αγγελα Μέρκελ και με τον πρόεδρο της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης της Βαυαρίας (CSU) Χορστ Ζέεχοφερ, ο οποίος δεν θεωρεί ενδεδειγμένη την πρόωρη ανακοίνωση της πρώτης ότι θα είναι υποψήφια για την καγκελαρία το 2107.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.