Neo

Η ΝΔ να ξεκαθαρίσει τη θέση της για την ΕΛΣΤΑΤ

Ανακοίνωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, με την οποία καλείται η ΝΔ να πάρει ξεκάθαρη θέση για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ.

«Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αποφασίσει αν σέβεται τις Ανεξάρτητες Αρχές και το έργο τους, ή αν αυτό εξαρτάται από το εάν εξυπηρετείται το μικροκομματικό της αφήγημα και οι ανάγκες των εσωκομματικών της συγκρούσεων. Όσο η Νέα Δημοκρατία δεν ξεκαθαρίζει τη θέση της, διαιωνίζει τη στατιστική λαθροχειρία των κυβερνήσεων ΝΔ-Καραμανλή, στις οποίες αναφέρθηκε κατηγορηματικά η Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τρόικα», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα.

«Ειδικότερα, ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ας μας πει εάν η ΕΛΣΤΑΤ επιβάρυνε με τους χειρισμούς της το δημοσιονομικό αποτέλεσμα της χώρας, όπως δήλωσε μόλις την περασμένη Κυριακή στη RealNews, ή αν είναι αξιόπιστη όπως δηλώνει σήμερα, μέσω επίσημου δελτίου τύπου του κόμματός του», συνεχίζει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

«Το ερώτημα για τον κ. Σταϊκούρα, γίνεται πιο καίριο, εφόσον τα δυόμιση χρόνια που ήταν επικεφαλής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (2012 - 2014) δεν έθεσε κανένα ζήτημα αναθεώρησης των στατιστικών στοιχείων, προκειμένου η χώρα να απαλλαγεί από τα πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση Σαμαρά, ύψους 14 δισεκατομμυρίων ευρώ. Τότε, κατά την άποψη του, προφανώς η ΕΛΣΤΑΤ δεν "επιβάρυνε το δημοσιονομικό αποτέλεσμα της χώρας"» επισημαίνει το Κίνημα.

«Παραμένει κρίσιμο και άλυτο, σε όλη τη διάρκεια αυτής της κρίσης, από το 2010 που αναζητήσαμε τη συναίνεση όλων, εάν το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας της χώρας θέλει να ξεπεραστεί η κρίση ή αν θα συνεχίσει να κρύβεται πίσω από μυθεύματα, για ίδιον όφελος, αναπαράγοντας τις ασθένειες του
πελατειακού κράτους, που προάγει την ανισότητα, ως εμπόδιο στο μέλλον του τόπου και των πολιτών», καταλήγει η ανακοίνωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Κύριε Τζαμαρια εμάς ρωτάτε να σας πούμε;;;Γιατί δεν ρωτάτε τον Καραμανλή που ψήφισε τους προϋπολογισμούς του 2012 ,του 2013 και του 2014 .Οι οποίοι προϋπολογισμοί έγιναν με βάση το Έλλειμμα του 15,7%;;;Απλά και αποδεδειγμένα είναι τα πράγματα.Τα 180δις χρέος από το 1830 έγινα από τον ΒΟΥΔΑ της Ραφήνας και της κυβέρνησης του σε 5 χρόνια δηλαδή πάνω από 300δις.
    Προσέξτε και το τι έκανε ο Γιώργος χρειάζεται να διαβάσετε ολόκληρο βιβλίο.
    Εσείς να μου πείτε τόσα χρόνια από το 2012 που είναι βουλευτής ο Καραμανλής τι εργασία και ομιλία έχει κάνει στο κοινοβουλιο και Εκτως αυτού;
    Μη κουράζεστε δεν θα βρήτε λατι ούτε για δείγμα.
    Γι’αυτό Μόνο
    ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΏΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΏΝ.

  2. Εναι τόσο κραυγαλέα, η περίπτωση του Γεωργίου,που πρέπει κάποιος να βρει μια δικαιολογία στο πως είναι δυνατόν να κατηγορηθεί κάποιος αποδεδειγμένα απών.Βλέποντας τελευταίως και την προσπάθεια από διάφορα παπαγαλάκια να αθωωσουν τον ΒΟΥΔΑ Καραμανλη,Άρχισα να πιστεύω ότι η δική αυτή θα εξελιχθεί σε δική Καραμανλή.Κάτι που ασφαλώς βολεύει τον Κυριάκο που θα γλιτώσει από Καραμανληκους.Γιατί πως να εξηγηθεί η σιωπή του για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ.Ξέρει την αλήθεια αλλά φοβάται την διάσπαση της ΝΔ.Με την δίκη όμως πιστεύει οτι η αλήθεια θα είναι αυτή που θα πλήξει τον Καραμανλή άρα και την «συμμαχία»Τσίπρα Καραμανληκων.
    Αυτό πιστεύω χωρίς φυσικά να είναι και ετσι όπως νομίζω εγώ.
    Αλλιώς δεν εξηγητε η μη δήλωση για το θεμαΓεωργιου από Κυριάκο.

  3. Ο κ. Γ. Παπανδρέου, επί δεκαετίες Υπουργός, μάλλον δεν είχε καταλάβει ότι η χώρα από τις αρχές της δεκαετίας του 80 παρουσίαζε ετήσια ελλείμματα στις καθαρές εξαγωγές και τον κρατικό προϋπολογισμό. Δεν είχε καταλάβει ότι το δημόσιο χρέος υπερέβη το 100% του ΑΕΠ στις αρχές της δεκαετίας του 90.
    Μήπως θυμάται ποια έτη της δεκαετίας του 80 το δημοσιονομικό έλλειμμα υπερέβη το 10% η και το 15% του ΑΕΠ ?
    Όσον αφορά τις δήθεν «στατιστικές αλχημείες» της κυβέρνησης Καραμανλή. Μπορεί να μας πει μια συγκεκριμένη. Ελπίζω ότι δεν μπερδεύει τις εκτιμήσεις-προβλέψεις με τα απολογιστικά στοιχεία.
    Αλήθεια ο ίδιος γνώριζε η όχι για το κρύψιμο δημοσίου χρέους και ελλείμματος για να ενταχθεί η χώρα στην Ευρωζώνη? .
    Πρόσφατα ο Πρόεδρος Ολάντ έκανε σαφή αναφορά στο θέμα.

  4. Κατανοώ πλήρως την απέλπιστική θέση της ηγεσίας της ΝΔ με την υπόθεση της επανάληψης της δίκης του πρωην διευθυντή της ΕΛΣΤΑΤ κ Α Γεωργίου.
    Η τακτική του επιτελείου του Τσίπρα εδώ ειναι να διχάσουν όσο γίνεται την Αξιωματική Αντιπολίτευση παρουσιάζοντας τον Τσίπρα προκαραμανλικό /παυλοπουλικό περισσότερο απο όσον φαινεται να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Είναι καταγραμμένες όμως οι πρώτερες θέσεις του κόμματος της Ν.Δ. όσον αφορά την παραδοχή των επισήμων ερευνών, ευρημάτων και επισήμων αποφάσων της Eurostat .
    Έγιναν παραδεχτές από την πρωην ηγεσία της ΝΔ δηλ.του Σαμαρά , που ηταν και πρωθυπουργός της χώρας, αλλά και του κ.Σταικούρα που ειναι σήμρα ο ανάλογος τομεάρχης.
    Τώρα γιαυτή καθαυτήν την κατηγορία εναντίον του κ. Γεωργίου στην οποία του καταχωρούν οτι άλλαξε τα στοιχεία γιά να δικαιολογηθεί τάχα η υπαγωγή μας σε σχέδιο επιτήρηςης της οικονομίας μας από την ΤΡΟΙΚΑ , πρέπει να καταλάβουν όλοι οτι ο κ. Γεωργίου ανέλαβε , τρείς μήνες μετά την υπαγωγήμας αυτήν.
    Εν τάχει όπως θυμάςτε , ότι απετευχθει η στάςης των πληρωμών των διεθνών υποχρεώςεων μας και κατά συνέπεια το τέλος πληρωμών μισθών και συντάξεων στους ΕΛληνες πολίτες από το κράτος …
    Μη έχοντος σάλιο , όπως είχε πει και ο Λοβέρδος.
    Απετευχθει ετσι ενα καινούργιο » δυστυχώς επτωχεύσαμεν » από την Κυβέρνηςη Παπανδρέου παρόλες τις ρεμούλες του Καραμανλή που μας ειχαν ήδη στείλει στα βράχια.

    Όσο γιά την κατευθυνόμενο μέρος της δικαιοσύνης να Παίζει πολιτικά παιχνίδια , αυτό θα μας στηχίσει πραγματι σοβαρά όσων αφορά την ηθική μας πτώχευση που συνεχίζεται .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.