ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πάμε Cinema;

Οι νέες ταινίες: Ο σαρκασμός του «Cafe Society» και ο «Συνήγορος Υπεράσπισης»

To «CAFE SOCIETY» του Γούντι Άλεν και ο «ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ» με τον Κίανου Ριβς ξεχωρίζουν από τις ταινίες της νέας κινηματογραφικής εβδομάδας.

CAFE SOCIETY
CAFE SOCIETY Κομεντί. Διάρκεια: 96'
Σκηνοθεσία : Γούντι Άλεν
Πρωταγωνιστούν : Ζέσε Άιζενμπεργκ, Μπλέικ Λάιβλι, Κρίστεν Στιούαρτ, Στιβ Καρέλ, Κέλι Ρόρμπαχ

Ένας νεαρός αφήνει πίσω το κοσμηματοπωλείο του πατέρα του στο Μπρονξ και φτάνει στον μαγικό κόσμο του Χόλιγουντ κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1930 με την ελπίδα να εργαστεί στην κινηματογραφική βιομηχανία. Εκεί, δουλεύοντας για το μεγαλοατζέντη θείο του ερωτεύεται τη βοηθό του, Βόνι και παρασύρεται από τη ζωντανή κοινωνία των cafe και τον μικρόκοσμο της Μέκκας του κινηματογράφου. Ο έρωτας , όμως, έχει τα δικά του σχέδια…

Με μοναδικό, απολαυστικό τρόπο ο 80χρονος πλέον και ακούραστος δημιουργός που λέγεται Γούντι Άλεν σαρκάζει το σινεμά, τη λάμψη της show biz που το περιβάλλει αλλά και τις καλλιτεχνικές συγγένειες της 7ης τέχνης με τις υπόλοιπες. Μπορεί η ταινία να μην υπερβαίνει το ύφος μια φλύαρης και νοσταλγικής ιστορίας αγάπης αλλά οι ξεχωριστές πινελιές χιούμορ και οι γεμάτες αποχρώσεις γοητευτικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών ξεδιπλώνουν γήινες πτυχές σε ότι μοιάζει με λιβάνισμα ενός χαμένου κινηματογραφικού παράδεισου.

 

omada-autoktoniasΟΜΑΔΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ
SUICIDE SQUAD Περιπέτεια. Διάρκεια: 123'
Σκηνοθεσία : Ντέιβιντ Αγιερ
Πρωταγωνιστούν : Γουίλ Σμιθ, Τζάρεντ Λέτο, Μαργκότ Ρόμπι, Τζόελ Κίναμαν, Βαϊόλα Ντέιβις

Η Αμερικανίδα πράκτορας των Μυστικών Υπηρεσιών, Αμάντα Γουόλερ έχει αποφασίσει πως μόνο μια μυστικά συναρμολογημένη ομάδα από ανόμοια, ελεεινά άτομα, που δεν έχουν τίποτα να χάσουν, είναι αυτό που χρειάζεται. Όμως, όταν θα συνειδητοποιήσουν πως δεν επιλέχθηκαν για να επιτύχουν, αλλά εξαιτίας της εξόφθαλμης ενοχής τους, όταν τελικά θα αποτύχουν, μένει να δούμε πως θα αντιδράσουν. Θα λειτουργήσουν ως η Ομάδα Αυτοκτονίας, έτοιμοι να πεθάνουν προκειμένου να επιτύχουν ή θα αποφασίσουν, να πορευτούν ο καθένας για την πάρτη του;

Η ταινία μπορεί να υπερηφανεύεται για το ταλαντούχο καστ κατά την εκδήλωση της φρενιτώδους απείθαρχης ενέργειας του καθώς και για το ελαφρώς περισσότερο χιούμορ από ότι οι προηγούμενες προσπάθειες , αλλά το συνολικό πακέτο είναι απογοητευτικό με μπερδεμένη πλοκή, ασαφείς χαρακτήρες και ασταθή σκηνοθεσία.

 

moutroΤΟ ΜΟΥΤΡΟ: Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
MECHANIC: RESURRECTION Περιπέτεια. Διάρκεια: 99'
Σκηνοθεσία : Ντένις Γκάνσελ
Πρωταγωνιστούν : Τζέισον Στέιθαμ, Τόμι Λι Τζόουνς, Τζέσικα Αλμπα, Μισέλ Γιέο

Αυτή τη φορά, ο μεθοδικός και αδίστακτος (αν και απρόθυμος δολοφόνος) επαγγελματίας εκτελεστής Άρθουρ Μπίσοπ έχει αποφασίσει να αφήσει για τα καλά πίσω το παρελθόν του, όμως η μοίρα -με τη μορφή του πιο σκληρού του αντιπάλου- έχει διαφορετικά σχέδια. Τώρα ο θρυλικός εκτελεστής είναι πλέον αναγκασμένος φέρει σε πέρας τις πιο επικίνδυνες αποστολές της ζωής του, κάνοντάς τις μάλιστα να φανούν σαν ατύχημα, για να μπορέσει να σώσει τον μεγάλο του έρωτα.

 

truthΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ
THE WHOLE TRUTH Θρίλερ. Διάρκεια: 93'
Σκηνοθεσία : Κόρτνεϊ Χαντ
Πρωταγωνιστούν : Κίανου Ριβς, Γκούγκου Μπάθα-Ρο, Ρενέ Ζελβέγκερ, Τζέιμς Μπελούσι

Ο Ρίτσαρντ Ράμσεϊ είναι ένας πετυχημένος δικηγόρος. Εργάζεται πάνω σε μια ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση υπεράσπισης ενός 17χρονου που κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον πολύ πλούσιο πατέρα του. Ο Ράμσεϊ θα καταφύγει στη βοήθεια μιας νεαρής δικηγόρου, η οποία είναι αποφασισμένη να ανακαλύψει τι πραγματικά συνέβη εκείνο το βράδυ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.