ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δηλώσεις του Π.Κουρουμπλή

Ειδικά μέτρα για τα νησιά μελετά η κυβέρνηση

Ειδικά μέτρα για τα νησιά με σκοπό την αντιμετώπιση των ιδιαίτερων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση τον προσεχή Σεπτέμβριο, γνωστοποίησε σήμερα στη Νίσυρο, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, στη διάρκεια σύσκεψης που έγινε στο δημαρχείο του νησιού.
kouroublis

«Όλα τα υπουργεία ασχολούνται, με εντολή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τη νησιωτική πολιτική και σύντομα θα ολοκληρωθεί το σχετικό πρόγραμμα, το οποίο θα εξαγγείλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός επισκεπτόμενος ένα μικρό νησί», τόνισε ο υπουργός, ενώ ο δήμαρχος Νισύρου, Χριστοφής Κορωναίος, ζήτησε να γίνουν οι εξαγγελίες αυτές από τη Νίσυρο, κάνοντας γνωστό ότι θα απευθύνει και σχετική πρόσκληση στον πρωθυπουργό.

Ο υπουργός Εσωτερικών έφθασε το πρωί στο νησί και παρέστη σε σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο, στη διάρκεια της οποίας τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στο νησί. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Καματερός, ο έπαρχος Κω, Γιώργος Χαλκιδιός, δημοτικοί σύμβουλοι και κάτοικοι του νησιού.

Στη σύσκεψη, από πλευράς του δημάρχου κ. Κορωναίου, τέθηκε το θέμα της ύδρευσης του νησιού, για το οποίο ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε να εξετάσει την πρόταση του δημάρχου Νισύρου για την εγκατάσταση ενός νέου συστήματος αφαλάτωσης, κόστους 600 χιλιάδων ευρώ, ενώ ζητήθηκε, επίσης, να προχωρήσουν οι διαδικασίες για να αποκτήσει λιμάνι το νησί, κάτι που αποτελεί χρόνιο αίτημα. Για το θέμα αυτό, μάλιστα, θα γίνει σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας, με σκοπό να δρομολογηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες. Από πλευράς δήμου ζητήθηκε επίσης, η παραχώρηση του ανατολικού τμήματος της νησίδος Γυαλί, που ανήκει στο ελληνικό δημόσιο, ζήτημα που ο υπουργός υποσχέθηκε ότι θα το εξετάσει θετικά, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα παρέμβει στο υπουργείο Ανάπτυξης για την αξιοποίηση, σε συνεργασία με ιδιώτες, των λουτρών (ιαματικές πηγές) που υπάρχουν στο νησί.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Στα ειδικά μέτρα για τα νησιά , προσέθεσε ο κ. Υπουργός οτι στην Αιγινα «οριςμένοι »
    Υψηλά ιστάμενοι , φίλιοι προς την κυβέρνηση των Συριζανέλ ,
    μπορουν να θανατώνουν τον κοσμάκι και να μην δίνουν λογαριασμό σε κανέναν .
    Μα περνούν τρεις ημέρες μεχρι να ανακοινώσουν οι αρχές ποιοί ειναι οι τέσσερις φονιάδες , επιβάτες του ταχύπλοου που έσπερνε τον θάνατο … !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.