ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ

Διευκρινίσεις

Υπ. Εργασίας: Παραπληροφόρηση τα περί αλαλούμ με το ΕΚΑΣ

Για επιχείρηση παραπληροφόρησης με στόχο τη δημιουργία κλίματος ανασφάλειας στους συνταξιούχους κάνει λόγο το υπουργείο Εργασίας απαντώντας σε σημερινά δημοσιεύματα που κάνουν αναφορά για "Αλαλούμ με το νόμο για την επαναφορά του ΕΚΑΣ".
erg

Συγκεκριμένα το υπουργείο στην απάντηση του επισημαίνει:

- Από 8/8/2016 είχε εκδοθεί τόσο η εγκύκλιος για την απαλλαγή από τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη για όσους στερήθηκαν την παροχή ΕΚΑΣ, όσο και εγκύκλιος για την απαλλαγή από την εισφορά υγειονομικής περίθαλψης σε όλους όσοι απώλεσαν παροχή άνω των 30 ευρώ μηνιαίως.

- Η εφαρμογή των υπόλοιπων ρυθμίσεων που προβλέφθηκαν στον ν.4411/2016 (καταβολή ποσού ισόποσου της παροχής που απωλέσθηκε στον/στην σύζυγο με το μικρότερο ατομικό εισόδημα σε περίπτωση που έπαυσε η παροχή και στους δύο συζύγους, η καταβολή του ποσού που απωλέσθηκε σε αναπήρους με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% καθώς και η χορήγηση της μηνιαίας προπληρωμένης κάρτας) εξαρτώνται αποκλειστικά από τεχνικούς λόγους και τις αναγκαίες συνεννοήσεις που πρέπει να γίνουν με τις τράπεζες για την εφαρμογή τους. Οι πιστώσεις θα εκκινήσουν από τον Οκτώβριο. Παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν δεν κατέστη δυνατό η καταβολή των χρημάτων για τις παραπάνω παροχές να γίνει τον Σεπτέμβριο και θα γίνει τον Οκτώβριο, αναδρομικά όμως από 1η Αυγούστου.

Όπως αναφέρει το υπουργείο στην απάντηση του, σε καμία περίπτωση οι παραπάνω καθυστερήσεις δεν σχετίζονται με έλλειψη χρημάτων, καθώς τα χρήματα που απαιτούνται έχουν υπολογιστεί και εξασφαλιστε

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.