ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ

«Για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2010»

Υπ. Εργασίας: «Το ΙΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις χωρίς δανεισμό»

Αυξημένα κατά 241,20 εκατ. ευρώ είναι τα έσοδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από ασφαλιστικές εισφορές στο επτάμηνο 2016, ενώ, όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας, είναι η πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2010, που το ΙΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις χωρίς δανεισμό.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνει ότι, λόγω καλύτερης πορείας είσπραξης των εσόδων του ΙΚΑ, σε σχέση με τις προβλέψεις και τα έσοδα του 2015, με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργου Κατρούγκαλου, ανακλήθηκε η αριθμ. 32475/1844/27.7.2016 Υπουργική Απόφαση για τη χορήγηση δανείου στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από τον Τομέα Ασφαλισμένων Δημοσίου, τον Τομέα Ασφαλισμένων Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων και ΤΑΠ-ΔΕΗ, ποσού 150 εκατ. ευρώ, για την πληρωμή των συντάξεων Σεπτεμβρίου.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η ανάκληση του δανεισμού έγινε, λαμβάνοντας υπόψη:

- Τα στοιχεία της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού και Δημοσιονομικών Αναφορών του υπουργείου, σύμφωνα με τα οποία τα έσοδα του επταμήνου 2016 του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από ασφαλιστικές εισφορές αυξήθηκαν κατά 241,20 εκατ. ευρώ ή κατά ποσοστό 4% σε σχέση με τα έσοδα του επταμήνου 2015.

- Την πρόβλεψη της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού και Δημοσιονομικών Αναφορών του υπουργείου ότι η σημερινή ταμειακή κατάσταση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ διασφαλίζει πλήρως την καταβολή των συντάξεων.

«Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2010, που το ΙΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις χωρίς δανεισμό», σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.

  • Ετικέτες: 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.