Neo

Καφενειακές θεωρίες συνωμοσίας!

Για «καφενειακές θεωρίες συνωμοσίας» του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, με αφορμή την εκ νέου παραπομπή στη Δικαιοσύνη του πρώην προέδρου της ΕΣΤΑΤ, κάνει λόγο σε ανάρτησή του στο Facebook, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, και καλεί τους πολιτικούς ηγέτες πρέπει να πάρουν θέση, στο εάν «τα μνημόνια έφεραν την κρίση ή η κρίση έφερε τα μνημόνια», τονίζοντας: «Αν οι πολιτικοί που κυβέρνησαν συνεχίσουν να αρνούνται τις ευθύνες τους... αν συνεχίσουμε να μη βλέπουμε τις αίτιες που μας έφεραν μέχρι εδώ, δε θα καταφέρουμε ποτέ να ξεφύγουμε από την κρίση».
theodorakis

Ολόκληρη η ανάρτηση του επικεφαλής του Ποταμιού έχει ως εξής:

«Και να που ξαφνικά πολλά στελέχη της ΝΔ συμφωνούν ξανά με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ! Θα ακούσατε τη θεωρία τους: "Τα μνημόνια δεν ήρθαν γιατί είχαμε ένα κομματικό σπάταλο κράτος, διεφθαρμένο και άδικο... Τα μνημόνια ήρθαν επειδή παρουσιάσαμε διογκωμένο το έλλειμμα του 2009! Αν το έλλειμμα το παρουσιάζαμε μικρό, δεν θα είχαμε ανάγκη από μνημόνια και θα συνεχίζαμε να τρώμε μέχρι και σήμερα με χρυσά κουτάλια. Και γιατί διογκώθηκε το έλλειμμα; Μα ήταν σχέδιο των ξένων. Για να θέσουν τη χώρα σε καθεστώς επιτροπείας και να την αγοράσουν φτηνά".

Αυτές τις καφενειακές θεωρίες συνωμοσίας που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ για να γίνει κυβέρνηση, επαναλαμβάνουν αυτές τις μέρες αρκετά στελέχη της ΝΔ (μαζί βέβαια με τους ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛΗΤΕΣ). Αφορμή, η παραπομπή και πάλι, του πρώην προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέα Γεωργίου για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης ελλείμματος. Το πώς μπορεί ένας δικαστής να κρίνει ''ποιο είναι το αληθινό έλλειμμα'' - κόντρα στις ελληνικές και ευρωπαϊκές στατιστικές αρχές και την ελληνική Βουλή - περιμένουμε να το ... ζήσουμε.

Όμως μέχρι τότε οι πολιτικοί ηγέτες - και δη αυτοί που θέλουν να εκφράσουν το χώρο της προοδευτικής λογικής - πρέπει να πάρουν θέση. Το ερώτημα είναι απλό: Τα μνημόνια έφεραν την κρίση ή η κρίση έφερε τα μνημόνια; Αν οι πολιτικοί που κυβέρνησαν συνεχίσουν να αρνούνται τις ευθύνες τους... αν συνεχίσουμε να μη βλέπουμε τις αίτιες που μας έφεραν μέχρι εδώ, δε θα καταφέρουμε ποτέ να ξεφύγουμε από την κρίση. Θα καταλήξουμε σαν εκείνους τους μεθύστακες των χωριών που όλη μέρα αραδιάζουν παραμύθια για μεγάλες ζωές που κάποιοι τους τις ψαλίδισαν γιατί ζήλεψαν την ομορφιά τους. Μεθύστακες των κόκκινων καφενείων, των μπλε, των πράσινων; Τι σημασία έχει; Το ψέμα είναι ίδιο.».

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Εδώ συμφωνώ με τον κ. Στ.Θεοδωράκη ,

  Βλέπουμε πραγματι τελευταία την προσπάθεια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, υποβοηθούμενη απο μιά μικρή ευτυχώς χειραγωγημένη και εγκάθετη μερίδα της Δικαιοσύνης που προσπαθεί ν´αθωώσει την ΝΔ του Καραμανλή από τα αμέτρητα κρίματα, έγκληματα και «πλημμελήματα «της. Να αθωώσει δηλ. τους πρωταγωνιστές της από τις ευθύνες τους για το διπλασιασμό μεσα σε 5,5 χρόνια –αρχής γενομένης το 2004 — όπου διπλασίαςαν το δημόσιο Χρέος στην Χώρα μας. Τουτέστιν τα 180 δις Ευρώ που χρεώθηκαν όλες οι κυβερνήσεις μαζί απο της σύστασης του ελεύθερου Ελληνικού Κράτους μεχρι την ημέρα που ανέλαβε ο Κώστας Καραμανλής το 2004., οταν εκτοξεύθηκαν σαν πύραυλοςσε 320 δις ΕΥΡΩ, την ημέρα που παρέδωσε την διακυβέρνηση του ο άπραγος, απρόκοφτος και καταστρεπτικός μουγγός στην συνέχεια πολιτικάντης και σκάνδαλοποιός ! Εξού λοιπόν και τα ελλειμματα των προϋπολογισμών, το τελευταίο για τα 3/4 του 2009 που έφτασε αισίως κοντά 16 % του ΑΕΠ!Μικρόθυμοι και οπορτουνιστές πολιτικοί σαν τους Τσίπρα, Καμμένο, Λεβέντη , Παυλόπουλο, Παππά, Στυλιανιδη , Κοτζιά μαζί και πολιτικές μετοληπτικές γραφίδες για διάφορους λόγους και δουλειές ο καθένας τους , σαν τον Ρουμελιώτη , τον Ιγνατίουκαι άλλους προικοθήρες , καθώς και κρυφό παράγοντες της διαπλοκής σαν τον εκδότη Λιβάνη προσπαθουν να μας πουν οτι το Μνημονιο που υπέγραψε ο Παπανδρέου ήταν αδικαιολόγητο για διάφορους λόγους τους οποίους δικαιολογούν σε μιά απλωμένη ρήςη του Παπανδρέου την οποία επαναλαμβάνουν μιςή χωρίς τα » ΑΝ» που την συνόδεψαν. Συνομοτούν επίςης , ισχειριζόμενοι, οτι έπρεπε ο Παπανδρέου να αποκρύπτει όπως έκανε ο Καραμανλής με τον Προβοπουλο το μέγεθος του Ελλείμματος για να κοροϊδέψει τους δανειστές για να πάρουμε κι άλα δανεια ….Μεχρι να έρθει και να μας σώσει για τα καλά ο Πούτιν και ο Τσαβέζ απο την Μόσχα και το Καράκας αντιστοίχως .Τώρα χρησιμοποιούν την δικαιοσύνη στην επαναζεςταμένη σούπα -καταγγελία μιας καραμανλικής υπαλλήλου της ΕΛΣΤΑΤ που κατειγγειλε οτι ο πρωην διευθυντής της ο κ. Α. Γεωργίου χάλκευσε τα δεδομένα για να μας βάλει ο Παπανδρέου στο Μνημόνιο .Ειναι το χονδροειδείς οι προσπάθειες τους αυτές που προσβάλουν και μειώνουν και την δικαιοσύνη μας. , γιατι αλησμονούν νά αναφέρουν στο κοινό οτι μπήκαμε στο προγραμμα επιρήρησεις τρείς μήνες πριν αναλάβει τα καθηκοντά του ο κ. Γεωργίου. θα δούμε μιά ακόμη «κανγκουρώ δίκη » δίκη , όπως αυτή του ειδικού δικαστηρίου για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.Αυτά άμα βλέπουν οι πιθανοί «ινβεστορς» για την ποθητή μας ανάπτυξη και την μείωση της. Ανεργίας ,…. Και. Κόβουν ρόδα μυρωμένα !

 2. Εδώ ,συμφωνώ με τον κ.Στ.Θεοδωράκη.

  Βλέπουμε πραγματι τελευταία την προσπάθεια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, υποβοηθούμενη απο μιά χειραγωγημένη και εγκάθετη μερίδα της Δικαιοσύνης που προσπαθεί ν ´αθωώσει την ΝΔ του Καραμανλή από τα αμέτρητα κρίματα, έγκληματα και «πλημμελήματα «της.
  Να αθωώσει δηλ. τους πρωταγωνιστές της από τις ευθύνες τους για το διπλασιασμό μεσα σε 5,5 χρόνια –αρχής γενομένης το 2004 — όπου διπλασίαςαν το δημόσιο Χρέος στην Χώρα μας.
  Τουτέστιν τα 180 δις Ευρώ που χρεώθηκαν όλες οι κυβερνήσεις μαζί απο της σύστασης του Ελληνικού Κράτους μεχρι την ημέρα που ανέλαβε ο Κώστας Καραμανλής το 2004, εκτοξεύθηκαν σαν πύραυλος σε 320 δις ΕΥΡΩ, την ημέρα που παρέδωσε την διακυβέρνηση του ο άπραγος, απρόκοφτος και καταστρεπτικός μουγγός στην συνέχεια πολιτικάντης και σκάνδαλοποιός !
  Εξού λοιπόν και τα ελλειμματα των προϋπολογισμών του.
  Το τελευταίο για τα 3/4 του 2009 που έφτασε αισίως κοντά 16 % του ΑΕΠ!
  Μικρόθυμοι και οπορτουνιστές πολιτικοί σαν τους Τσίπρα, Καμμένο, Λεβέντη , Παυλόπουλο, Παππά, Στυλιανιδη , Κοτζιά μαζί και πολιτικά τσουτσέκια σαν τον Ρουμελιώτη , τον Ιγνατίουκαι άλλους προικοθήρες , καθώς και κρυφό παράγοντες της διαπλοκής σαν τον εκδότη Λιβάνη ,
  προσπαθουν να μας πουν οτι το Μνημονιο που υπέγραψε ο Παπανδρέου ήταν αδικαιολόγητο για διάφορους λόγους.
  Συνομοτούν ισχειριζόμενοι, οτι έπρεπε ο Παπανδρέου να αποκρύπτει όπως έκανε ο Καραμανλής με τον Προβοπουλο το μέγεθος του Ελλείμματος για να κοροϊδέψει τους δανειστές για να πάρουμε κι άλα δανεια ….
  Μεχρι να έρθει και να μας σώσει για τα καλά ο Πούτιν και ο Τσαβέζ απο την Μόσχα και το Καράκας αντιστοίχως .
  Τώρα χρησιμοποιούν την δικαιοσύνη στην επαναζεςταμένη σούπα -καταγγελία μιας καραμανλικής υπαλλήλου της ΕΛΣΤΑΤ που κατειγγειλε οτι ο πρωην διευθυντής της ο κ. Α. Γεωργίου χάλκευσε τα δεδομένα για να μας βάλει ο Παπανδρέου στο Μνημόνιο! Ειναι πολύ χονδροειδείς οι προσπάθειες τους αυτές που προσβάλουν και μειώνουν και την δικαιοσύνη μας , γιατι λησμονούν νά αναφέρουν στο κοινό οτι μπήκαμε στο προγραμμα επιρήρησης τρείς μήνες πριν αναλάβει τα καθηκοντά του ο κ. Γεωργίου.
  θα δούμε μιά ακόμη «κανγκουρώ δίκη » , όπως αυτή του ειδικού δικαστηρίου για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
  Αυτά άμα βλέπουν οι πιθανοί «ινβεστορς» για την ποθητή μας ανάπτυξη και την μείωση της. Ανεργίας ,….
  Και. Κόβουν ρόδα μυρωμένα !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.