• Συγκλονιστική συναυλία Μ. Θεοδωράκη στο Ντίσελντορφ

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Καλαμαράκια τηγανιτά μαριναρισμένα σε ούζο

kalamria

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό καλαμάρια φρέσκα
  • 1 ποτήρι σόδα (αναψυκτικό)
  • 1 σφηνοπότηρο ούζο ή τσίπουρο
  • λίγο αλάτι
  • 1 φλιτζ. αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του κατά προτίμηση)
  • 1 λεμόνι

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε τα καλαμάρια, κρατάμε τα πλοκάμια και τα κεφάλια και κόβουμε το σώμα σε ροδέλες. Τα βάζουμε με την σόδα και το ούζο σ'ένα βαθύ μπολ και τα αφήνουμε για 1 με 2 ώρες στο ψυγείο να μαριναριστούν.
  2. Τα στραγγίζουμε, προσθέτουμε αλάτι και τα αλευρώνουμε καλά να μην έχουν σχεδόν καθόλου υγρασία. Τα τινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι.
  3. Βάζουμε αρκετό λάδι σε κατσαρολάκι να κάψει και τα τηγανίζουμε λίγα-λίγα. Μόλις πάρουν χρυσαφί χρώμα και ανέβουν στην επιφάνεια του λαδιού τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε ζεστά με λεμόνι.

Πηγή: http://www.cooklos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.