ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την προαναγγελία νέων μειώσεων στις συντάξεις

Καλό το παραμύθι, αλλά έχει μόνο… περικοπές

«Βούτυρο στο ψωμί» της αντιπολίτευσης, αποτέλεσε η παραδοχή του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου ότι στο πλαίσιο του αναγκαστικού συμβιβασμού του περασμένου Ιουλίου, η κυβέρνηση δεν κατάφερε να αποφύγει την υπογραφή ενός νέου μνημονίου.

Το ίδιο και η προαναγγελία εκ μέρους του μειώσεων των επικουρικών συντάξεων για συνταξιούχους του ΙΚΑ από τον Σεπτέμβριο, η διαβεβαίωσή του ότι δεν θα ενεργοποιηθεί ο ‘κόφτης’ σε μισθούς και συντάξεις το φθινόπωρο, χωρίς όμως να αναλάβει την ίδια δέσμευση για την άνοιξη του 2017, καθώς επίσης και η προαναγγελία περιορισμών στα προνόμια των συνδικαλιστών.

Για παραδοχή εκ μέρους της κυβέρνησης και δια στόματος Κατρούγκαλου ότι «με τη δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση του περασμένου έτους έκαναν ‘μία τρύπα στο νερό’», μιλά η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Στην Χαριλάου Τρικούπη χαρακτηρίζουν ‘απόλυτη παράδοση’ της κυβέρνησης αυτό που εκείνη ονομάζει ‘συμβιβασμό’, κάνοντας λόγο για ένα μνημόνιο που οδήγησε ήδη στην κατάργηση του ΕΚΑΣ και σε μειώσεις συντάξεων. «Το σήριαλ μειώσεων της πρώτης φοράς αριστερά συνεχίζεται με την επιβολή τέλους χαρτοσήμου 3,6% στα οικογενειακά επιδόματα τριτεκνίας και πολυτεκνίας!», λένε, θυμίζοντας ότι μέσα στα χρόνια της κρίσης, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι η μόνη που επέβαλε τέλος στα επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων οικογενειών.

«Καλό το παραμύθι περί δήθεν προστασίας των αδύναμων, αλλά έχει …μόνο περικοπές!», λένε, σημειώνοντας με νόημα ότι είναι οι πολίτες που πληρώνουν το τίμημα μίας υπόσχεσης για σκληρή διαπραγμάτευση, που κατέληξε σε ‘φιάσκο’ και ‘παράδοση άνευ όρων’…

Στην πραγματικότητα, στο ΠΑΣΟΚ δεν ξεχνούν τις μειώσεις με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στα εισοδήματα προσώπων και οικογενειών και είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν να τις αναδεικνύουν, αποδεικνύοντας τις διαφορές στην πολιτική που ασκεί η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με όσα έλεγαν προεκλογικά. Την ίδια στιγμή, συνεχίζουν να μιλούν για το ‘μη αναγκαίο’ τρίτο μνημόνιο στο οποίο μπήκε η χώρα, όταν κατά τους ίδιους, είχε αρχίσει να δημιουργεί τις συνθήκες εξόδου από την περιπέτεια των μνημονίων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.