ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Θεσσαλονίκη

Καταδικάστηκε ιδιοκτήτης της ταβέρνας που παραβίασε το 48ωρο «λουκέτο»

Με φυλάκιση τριών μηνών τιμωρήθηκε ο 56χρονος ιδιοκτήτης ταβέρνας στην Περαία Θεσσαλονίκης, επειδή παραβίασε το 48ωρο «λουκέτο» που επιβλήθηκε στην επιχείρηση, ύστερα από φορολογικές παραβάσεις που βεβαίωσαν ελεγκτές της Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων του Υπ. Οικονομικών.
tav

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ενώπιον του οποίου δικάστηκε, τον έκρινε ένοχο για παραβίαση σφραγίδας δημόσιας Αρχής και μετέτρεψε τη σε βάρος του επιβληθείσα ποινή προς 5 ευρώ την ημέρα.

Ο ίδιος, απολογούμενος στο δικαστήριο, αρνήθηκε την κατηγορία, επισημαίνοντας ότι κάποιος άρπαξε το χαρτί με την πράξη σφράγισης και την πέταξε στο έδαφος. Μάλιστα, η συνήγορός του ισχυρίστηκε ότι έπεσε, όταν μαζεύτηκαν στο σημείο τα τηλεοπτικά κανάλια.

«Τη μάζεψα και την τοποθέτησα σε ένα τραπέζι εντός του καταστήματος» είπε στην απολογία του ο 56χρονος, τονίζοντας ότι η ταβέρνα παρέμενε κλειστή και δεν λειτουργούσε, ισχυρισμό τον οποίο πάντως επιβεβαίωσε ο αστυνομικός που εξετάστηκε νωρίτερα ως μάρτυρας.

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας κατέθεσε ότι πέρασε το πρωί της Κυριακής από την επιχείρηση για να ελέγξει, εάν τηρείται η σφράγιση. «Έλειπε η πράξη σφράγισης από την πόρτα. Δύσκολα φεύγει, επειδή είναι κολλημένη με ειδική ταινία, σαν αυτή που χρησιμοποιούμε στο πακετάρισμα. Η επιχείρηση δεν λειτουργούσε» ανέφερε στο δικαστήριο.

Οι δικαστές δεν πείστηκαν από τους παραπάνω ισχυρισμούς και τον έκριναν τελικά ένοχο.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής, όταν κλιμάκιο ελεγκτών της Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων του Υπ. Οικονομικών έκανε έφοδο στην επιχείρηση και διαπίστωσε ότι ο επιχειρηματίας δεν είχε κόψει καμία απόδειξη στις περίπου 30 παρέες που έτρωγαν στην ταβέρνα. Εκτός από το χρηματικό πρόστιμο, τού επιβλήθηκε η ποινή του 48ωρου «λουκέτου», την οποία όμως ο ιδιοκτήτης -σύμφωνα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου- παραβίασε.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ELLHNAS. 19:24 08/08/2016

    Ό Εξαρχειώτης φιλοτρομοκράτης Κυρίτσης, ό άθλιος άθεος μπουχέσας Φίλης και ο αρχηγός του πολιτικού μορφώματος του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας όπλισαν το χέρι των αντεξουσιαστών, παρακρατικών και φίλων της κυβέρνησης, για να καίνε και να σπάνε εκκλησίες.Άφησαν οι αναρχοσυριζαίοι τα καψίματα καταστημάτων και τραπεζών και στράφηκαν στους ορθόδοξους ναούς, αλλάζοντας έτσι και την πολιτική αντζέντα για τον ΣΥΡΙΖΑ.Ακόμα με τα καψίματα των ιερών ορθόδοξων ναών οι αναρχικοί και οι Συριζαίοι δείχνουν στους ισλαμιστές Μουσουλμάνους λαθρομετανάστες, ότι αυτοί είναι το στήριγμά τους.Όλους αυτούς τους βανδαλισμούς εκλησσιών, να τους βλέπει ο Αρχιεπίσκοπος της Νέας Τάξης Πραγμάτων ο Ιερώνυμος, που έσπευσε να στηρίξει τον ανθέλληνα Τσίπρα στην ψήφιση μνημονείων και στην εισβολή των παράνομων ισλαμιστών, που τους σιτίζει η Ελληνική Ορθόδοξη Εκλησσία.Μήπως κύριε Ιερώνυμε αυτοί που σας καίνε και σας σπάνε είναι και αυτοί Χρυσαυγίτες;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.