ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΜΕ ΦΟΡΤΗΓΑ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΣΑΛΑΜΙ...

Σήμερα θα σας μιλήσω για την Τουρκία. Με τίτλους. Και για να είμαι ακριβής: θα σας μεταφέρω τα λόγια Τούρκου φίλου από την Κωνσταντινούπολη. Όσο μπορώ καλύτερα και με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια. Στο τηλέφωνο, αν και ταραγμένος, ήταν τόσο διεισδυτικός για τα όσα διαδραματίζονται στη χώρα του που ένοιωθες ότι την ανάγκη ψυχολογικής υποστήριξης την είχες εσύ και όχι αυτός. Λοιπόν έχουμε και λέμε...

Οι μέρες περνούν, αλλά ο κόσμος με την προτροπή του Ερντογάν συνεχίζει κάθε μέρα να είναι στους δρόμους και τις πλατείες. Για να διατηρήσει υψηλά το ηθικό ο πονηρός σουλτάνος εφαρμόζει την εξής μέθοδο. Κάθε βράδυ στην Πόλη μοιράζει, με φορτηγά, τυρί και σαλάμι στους διαδηλωτές. Χιλιάδες τόνοι αλλαντικών και τυριών διατίθενται δωρεάν. Κατά κάποιο τρόπο είναι το "συσίτιο της Δημοκρατίας". Μετα τις επτά το απόγευμα (19:00) επικρατεί το αδιαχώρητο στο Ταξίμ. Τούρκοι, οπαδοί του Ερντογάν και στην πλειοψηφία τους άνθρωποι από τις λαϊκές τάξεις διαδηλώνουν για τη Δημοκρατία, ενάντια στον Γκιουλέν και τη Δύση.

Όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι καθηγητές σε σχολεία και πανεπιστήμια επέστρεψαν υποχρεωτικά στα σπίτια τους. Οι άδειές τους ανεκλήθησαν και δεν μπορούν να φύγουν από την πόλη τους. Οι κοινωνικές δομές και τα ιδρύματα που χρηματοδοτούνται από τον Γκιουλέν διελύθησαν. Χιλιάδες κόσμος ξαφνικά βρέθηκε χωρίς δουλειά. Για παράδειγμα, το μεγαλύτερο και καλύτερο νοσοκομείο της Πόλης χρηματοδοτούνταν απο τον Γκιουλέν. Πλέον σταμάτησε να λειτουργεί.

Αντί για στρατιωτική δικτατορία (που θα είχαμε αν είχαν επικρατήσει οι πραξικοπηματίες) υπάρχει πολιτική δικτατορία. Ο φόβος είναι παντού. Έντονος και διάχυτος. Όσο περνάει ο καιρός τόσο κερδίζει έδαφος η άποψη πως το πραξικόπημα δεν ήταν σοβαρό και έδωσε στον Ερντογάν την ευκαιρία να ξηλώσει τους αντιπάλους του και να επιβάλλει ένα προσωπικό καθεστώς. Τις λίστες τις ετοίμαζε εδώ και τρία χρονια. Όλοι το γνώριζαν και το πραξικόπημα τον βοήθησε να τις εφαρμόσει. Πλέον ειναι ο νέος (ισλαμιστής όμως) Κεμάλ Ατατούρκ. Το 52% είναι φανατικά μαζί του. Ενδεχομένως και περισσότερο αφού η αντιπολίτευση δείχνει σα να μην υπάρχει.

Το τελευταίο προπύργιο του κεμαλισμού και εγγυητής του λαϊκού κράτους, ο στρατός, έπεσε. Τα ένστολα τμήματα της κοινωνίας τα ελέγχει τώρα ο Ερντογάν. Στο μέλλον δεν μπορει να υπάρξει αμφισβήτηση του ισλαμικού χαρακτήρα της Τουρκίας. Παράλληλα με το μουσουλμανικό καθεστώς οικοδομείται και καθεστώς Ερντογάν. Πιθανότατα θα αλλάξει και το Σύνταγμα με απώτερο στόχο να αναγορευθεί σε πατερούλης του έθνους. Να γίνει και στην πράξη κι όχι μόνον στα λόγια σουλτάνος, ένα είδος βασιλιά, όπως της Σαουδικής Αραβίας, στον οποίον θα προσβλέπουν όλοι οι μουσουλμάνοι, μετριοπαθείς και μη.

Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, τον Ερντογάν οι οπαδοί του τον εμφανίζουν ισάξιο με το Κεμάλ. Το ερώτημα είναι αν θέλει να μείνει στην ιστορία ως ο ισλαμιστής Κεμάλ ή ως ο άνθρωπος που αποκαθήλωσε τον Κεμάλ και του πήρε τα πρωτεία στη σύγχρονη ιστορία της Τουρκίας; Μάλλον το δεύτερο. Οπότε ο επόμενος στόχος του -μετά την "κατάκτηση" της λαϊκής Τουρκίας από τους μωαμεθανούς του- θα είναι η Άγκυρα να γίνει η άγκυρα που θα προστατεύει από τους δυτικούς και αλλόθρησκους ανέμους όλους τους τουρκόφωνους πληθυσμούς, αλλά και τους ισλαμιστές που ριζοσπαστικοποιούνται. Θα τα καταφέρει; Δύσκολο. Στις μέρες μας οι δικτατορίες δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς. Και πρώτα απ' όλα στους λαούς όπου επιβάλλονται...

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΚΥΡΙΕ ΦΕΛΝΙΚΟ »ΤΟΥΣ», Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ…Ο ΕΡΤΟΓΑΝ ΤΟΥΣ

  ΓΙΑΤΙ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙΣ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ…???
  ==================================
  Με έκδηλη αμηχανία και σχεδόν άγνοια, παρακολουθούν όλοι οι Έλληνες τις ψευτομαχίες των Συριζαίων με τους ανύπαρκτους δράκους της τύχης μας.
  Βλέπουν και ακούν τα..δρομολόγια των άσφαιρων ‘’πολεμιστών’’ να πυκνώνουν, τα έξοδα να φουσκώνουν και τις βενζίνες να αδειάζουν τις τσέπες των καταναλωτών, για να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ του ..‘’πρωθυπουργικού’’ αεροπλάνου.
  Που τρέχουν , και που πάνε ?
  Κύριε Τσίπρα
  όταν ‘’συγκαλύπτεις’’ τους διεφθαρμένους της Καραμανλικής πενταετίας 2004-2009, όταν ξεπουλάς αντί πινακίου φακής τον ‘’Αστέρα’’ και σχεδόν ‘’χαρίζεις’’ τα χρυσοφόρα ελληνικά αεροδρόμια, με τι θάρρος θα ζητήσεις και από τους Έλληνες να κάνουν ΑΥΤΟ! που δεν κάνεις εσύ και ΠΩΣ(?) να σε πιστέψουν? όταν δεν αναφέρεις ΚΑΝ!!!! τον εγκληματικό και ανεξήγητο διπλασιασμό του χρέους από 178 σε 350 δις ευρώ και ταυτόχρονα μέχρι ΧΘΕΣ, οργίαζες για το …φουσκωμένο έλλειμμα ,που τελικά όχι μόνο ήταν 15,6% , αλλά ακόμη ..ψαχνόμαστε, πώς να πιστέψουμε όλα όσα μας λές ..το βράδυ και αναιρείς ή….ΞΕΧΝΑΣ την άλλη μέρα?
  Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ‘’ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ’’ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ
  *Όταν συμβαίνουν όλα αυτά, όταν δηλαδή συγκαλύπτεις τη διαπλοκή και τα λαμόγια, όταν οι αρμόδιοι μπορούν να ΜΑΘΟΥΝ ποιοι είναι οι προηγούμενοι κλέφτες και πόσα λεφτά έχουν στις τράπεζές τους, όταν δεν πάρεις και δεν έχεις εφαρμόσει ΚΑΝΕΝΑ μέτρο και νόμο κατά της δημοσιοϋπαλληλικής ΜΑΦΙΑΣ και αντίθετα !!! κατήργησες το νόμο που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση Παπανδρέου για τους επίορκους υπαλλήλους και τα ΑΜΕΣΑ μέτρα που ελάμβανε η διοίκηση για την κάθαρση και τιμωρία, τότε ΠΩΣ(?) είναι δυνατόν να σε εμπιστευθούν και να μας βοηθήσουν.
  *Όταν επανέφερες σαν ‘’άσπιλους’’ και ‘’αμόλυντους’’ στις δημόσιες υπηρεσίες και στα νοσοκομεία όλους τους επίορκους ‘’ΦΑΚΕΛΑΚΗΔΕΣ’’, μόνο και μόνο επειδή σε ψήφισαν, τότε να είσαι σίγουρος, ότι ΟΛΗ η Ευρώπη και λαοί της θα μας βλέπουν σαν σιχαμένα σκουλήκια που τρώμε από τις σάρκες τους.
  *Λογικά θα έπρεπε στο λεξικό να σβήσουμε τις λέξεις ‘’ψευτιά’’ και ‘’απάτη’’και να βάλουμε τη λέξη ..Αλέξης, Πάνος…σαν ελάχιστο δείγμα υπόμνησης προς τις γενιές που έρχονται ‘’ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΕΣ’’ λες και είσαι τούρκος..Σουλτάνος
  *Όταν ο ΜΟΝΟΣ πολιτικός που τιμωρήθηκε ήταν ο Άκης, ενώ …χιλιάδες μας ‘’βγάζουν την γλώσσα’’ αφού το σύστημα και η δικαιοσύνη ήταν μέσα στο άθλιο παιχνίδι της ‘’ΕΘΝΙΚΗΣ’’ διαφθοράς και ιδιοτέλειας, τι περιμένεις να κάνουν οι απλοί και έντιμοι αδύναμοι Έλληνες?
  *Όταν ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ στην παραπομπή του ΕΝΤΙΜΟΥ υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου, επειδή εξέδωσε πρόστιμο στους λαθρέμπορους –νταβατζήδες πετρελαίου, οι νομικοί τους σύμβουλοι ανήκουν στην ‘’αριστερά’’ και τον ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙΣ ασύστολα με λίστες από ληστείες του εξωτερικού, που έκαναν Γάλλοι, που γνώριζαν έλληνες γαλλόφωνες πολιτικούς και ζήτησαν άσυλο, από Ισπανούς που γνώριζαν τους Έλληνες ’’αριστερούς’’ , αδίστακτους και αιμοβόρους τότε είσαι και εσύ μέρος ΤΗΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ και της ΑΝΕΝΤΙΜΗΣ τιμωρίας του ΠΙΟ ΕΝΤΙΜΟΥ Υπουργού Οικονομικών.
  *Όταν ‘’υπακούς’’ στους εντολείς σου και επιλέγεις Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον πιο αποτυχημένο και πολιτικά και ηθικά επιβαρυμένο ‘’χουντοσυγγενή σου’’ Πάκη , όταν συνεργάζεσαι με τον ακροδεξιό πανηλίθιο ψεύτη και συκοφάντη μπουρδολόγο καΜένο εντελώς φοροφυγά πατριδοκάπηλο, τι νομίζεις ότι οι Έλληνες θα δώσουν ως αντάλλαγμα των εγκληματικά πολιτικών συμβιβασμών σου ?
  *Όταν βλέπουν και ακούν οι Ευρωπαίοι και όλος ο κόσμος, όπου έχετε πάει, τις κοτσάνες, τις μπαρούφες και την αμέτρητη αγραμματοσύνη και αναισθησία , είναι σίγουρο ότι ‘’Ηλίθιο’’ θα σε ανεβάζουν, ολοκληρωτικά καΜένο και μπουρδολόγο θα σε κατεβάζουνε.
  *Όταν βλέπουν οι Ευρωπαίοι την αχαριστία την εμπάθεια και την ιδιοτέλεια που έχετε επιδείξει όλοι απέναντι στους ανθρώπους που αγωνίστηκαν και δεν πτωχεύσαμε ,την αθλιότητα και την εγκληματική σας φύση και συμπεριφορά επί πλέον, να επιρρίψετε όλα σας τα εγκλήματα στον έντιμο πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, πιστεύετε ότι δεν θα σας κοιτούν ‘’σαν αναγκαίο σκατό’’ στην αυλή τους?
  Κύριε Τσίπρα,
  απέδειξες σε ελάχιστο χρόνο την ακαταλληλότητά σου και την επικινδυνότητά σου για την ‘’ΚΛΕΜΜΕΝΗ ΕΞΟΥΣΙΑ’’ που διαχειρίζεσαι.
  Απέδειξες, τόσο με τις επιλογές σου όσο και με τις πρακτικές σου, ότι αποτελείς την μεγαλύτερη πολιτική αποτυχία, και την πιο επικίνδυνη παρουσία για το μέλλον της πατρίδας μας, αυτή τη δύσκολη στιγμή, για την οποία και ΕΣΥ ! φέρεις μεγίστη ευθύνη.
  *Ο Σόϊμπλερ,
  και ο κάθε ..Σόϊμπλερ, απέδειξαν ότι ΠΑΝΩ από όλα βάζουν την πατρίδα τους και αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για το καλό της.
  Εσείς και πολλοί ‘’όμοιοί σου’’ εργαστήκατε βρόμικα, άθλια και προδοτικά εις βάρος της Ελλάδας μας, αφού η ιδιοτέλεια και το πιστεύω σας ανήκουν σε άλλους τόπους και άλλους χώρους, και επιχειρήσατε να προκαλέσετε την ‘’δύναμη’’ της Γερμανίας, με άστοχες και άκαπνες κινήσεις και παραπολιτικές ηλιθιότητες και τώρα επιχειρείτε ‘’φιλώντας τους’’ τα …πόδια να επιτύχετε μία συγγνώμη και λίγα ψίχουλα της ζητιανιάς..

 2. freeman 19:22 07/08/2016

  Νεο-ΕΛΛΑΔΙΤΑ-ρά , έχεις σήμερα βάρδια ? Είσαι σήμερα αντιΓαπικός ρουφιάνος υπηρεσίας στο bordelo της Φώφης εεεε? ΒΕΝΙΖΕΛΟ-ΠΑΣΟΚΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ , ΞΕΣΤΡΑΒΩΣΟΥ . . . ΠΟΥ θα κατηγορήσεις ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ , ΤΟΝ Γιώργο Παπανδρέου που είχε ΕΠΙ ΙΣΜΑΗΛ ΤΖΕΜ (1999) , επιτύχει ΩΣ ΙΚΑΝΟΤΑΤΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ-διαπραγματευτής , την μείωση της Ελληνοτουρκικής έντασης , ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ να ΒΑΛΕΙ την διχοτομημένη Κυπριακή Δημοκρατία στην ONE , ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΡΟΥΘΟΥΝΙ , όταν οι Τουρκαλάδες απειλούσαν με Casus belli.
  ////// Συμβολική επίσκεψη ΣΗΜΕΡΑ 12/11/13 στο πάρκο Γκεζί, στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη, έκανε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, που βρίσκεται στην τουρκική πόλη, «»’»»»»σε συνέδριο που οργανώνει το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα CHP της αντιπολίτευσης, μαζί με τη Σοσιαλιστική Διεθνή.»»»»»»»»
  Ο κ. Παπανδρέου, μαζί με τους άλλους σοσιαλιστές αρχηγούς που συμμετέχουν στο συνέδριο για τα γεγονότα του περασμένου Ιουνίου, φύτεψε συμβολικά ένα δενδρύλλιο στο πάρκο, «»»»»»»»το οποίο η τουρκική αντιπολίτευση θέλει να αναγάγει σε σύμβολο του αγώνα της εναντίον της κυβέρνησης, ιδιαίτερα ενόψει των δημοτικών εκλογών του ερχόμενου Μαρτίου.»»»»»»»»///////

 3. ELLHNAS. 8:13 07/08/2016

  Κύριε Φελέκη γειά σας.Ό Ερντογάν είναι ένας σύγχρονος δικτάτορας, πολύ τον έχουν παρομοιάσει με τον Χίτλερ.Εξουσιάζει έναν Λαό καθυστερημένο και υπαναπτυκτο στον οποίο τα προηγούμενα χρόνια πρόσφερε μεγάλη οικονομική ανάπτυξη και ευημερία.Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα έγινε ακόμα σκληρότερος ακολουθώντας και το αίσθημα της αυτοσυντήρησης.Το ανησυχιτικό είναι ότι στην Ελλάδα υπάρχουν πολιτικοί σαν τον ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο, τον Τσίπρα και τον Γιώργο Παπανδρέου που στηρίζουν τον Ερντογάν, τουλάχιστον με δηλώσεις του.Φτάνουν στο σημείο να τον έχουν και σαν πρώτυπο Δημοκράτη αυτόν που δεν έπαψε να βλέπει εχθρικά την Ελλάδα, αυτόν που μας γέμισε ισλαμιστές λαθρομετανάστες.Εξάλου ο ανίκανος Αλέξης Τσίπρας που λυμαίνεται την εξουσία στην Ελλάδα βαδίζει στα βήματα του φασίστα Ερντογάν.Ό περιορισμός της ενημέρωσης που επιβάλει το καθεστώς Τσίπρα με τις τηλεοπτικές άδειες του φασίστα Παπά, ο τραμπουκισμός Ελληνικών εφημερίδων(ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ) και η φίμωση δημοσιογράφων ακόμα και της χουντικής κρατικής ΕΡΤ(Αντριάννα Παρασκευοπούλου), όπως ακόμα και ο περιορισμός του διαδικτύου σε επόμενη φάση από τους φασίστες του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι ο Τσίπρας βαδίζει στον δρόμο του Σουλτάνου και αφεντικού του, Ταγίπ Ερντογάν.Και επειδή ο Τσίπρας είναι πολιτικά νεκρός, ανίκανος και αδύνατος με τα τρία τέταρτα της Ελληνικής κοινωνίας εναντίον του, το μόνο ρόλο που μπορεί να παίξει είναι να είναι το γιοσουφάκι του Ερντογάν.Οι σημερινοί Έλληνες πολιτικοί πέτυχαν με την ανικανότητά τους και τον δοσιλογισμό τους να μας ξανασκλαβώσουν στους Τούρκους.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.